ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«Δωρεάν Αθλητισμός για το λαό»

Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα του λαού και όχι τόπος ιδιωτικών συμφερόντων, τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης»
Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα του λαού και όχι τόπος ιδιωτικών συμφερόντων, τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης»
Την αντίθεσή της στην ολοένα και αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού, κάτι που στερεί από την εργατική τάξη το δικαίωμα στη φυσική αγωγή, εξέφρασε η παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης» σε εκδήλωση που πραγματοποίησε με την «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Οπως τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕ Ηλιούπολης Λευτέρης Μακρυκώστας, «η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση στον Αθλητισμό που συνεχώς ορθώνονται εμπόδια στο δικαίωμα που έχουν για την άθληση». Οι όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε σχέση με τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή, εγκαταστάσεις, σε επιστημονικό προσωπικό και από την άλλη ο ασφυκτικός περιορισμός του ελεύθερου χρόνου κάνουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό να θεωρείται πολυτέλεια. Οπως τόνισε ο Λευτέρης Μακρυκώστας, οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα και στον Αθλητισμό, που πρέπει κάποιος να πληρώσει για να αθληθεί.

«Η Δημοκρατική Παράταξη Ηλιούπολης απορρίπτει την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική δράση στο χώρο του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής και αγωνίζεται για τη δωρεάν παροχή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Διεκδικούμε μαζικό λαϊκό Αθλητισμό και Προσχολική Αγωγή. Επίσης η δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους να καλύπτεται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να έχουν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων άθλησης για όλους» ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΔΕ Ηλιούπολης.

Από τη μεριά της η δημοτική σύμβουλος και μέλος της ΔΕ Ηλιούπολης Χρυσούλα Λαμπούδη αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα του αθλητισμού στην περιοχή. Οπως εξήγησε στην Ηλιούπολη το δημοτικό κολυμβητήριο στοιχίζει 35 ευρώ. Τα 15ήμερα μαθήματα για αρχάριους στο τένις κοστίζουν 250 ευρώ, ενώ η συμμετοχή των περισσοτέρων σωματείων κυμαίνεται από 15-έως 35 ευρώ. «Τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν, αντίθετα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στον αθλητισμό ανθίζουν. Οι περισσότεροι γυμναστές παραμένουν απλήρωτοι ή βρίσκονται πότε εδώ και πότε εκεί εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού, κάτι που κάνει ακόμα δυσκολότερες τις συνθήκες για άθληση», επισήμανε η Χρυσούλα Λαμπούδη.

Το ρόλο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης αποκάλυψε η Αγαθή Χήναρη, που υπήρξε μέλος του ΔΣ του Οργανισμού. Οπως τόνισε, ο ΑΟΔΗ έχει μεταβληθεί σε έναν ανταποδοτικό οργανισμό που έχει ξεφύγει πλήρως από αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να κάνει.

Στη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που ακολούθησε έγινε λόγος για το πρόβλημα χώρων που αντιμετωπίζει η περιοχή σε αντίθεσή με τα ιδιωτικά γήπεδα 5Χ5 που συνεχώς αυξάνονται, την ουσιαστική αδιαφορία της νυν δημοτικής αρχής για λύση στο πρόβλημα της άθλησης, καθώς και για το πρόβλημα σε αυτόν τομέα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τέλος καλό...

Πολύ κακό για το τίποτα φαίνεται να ήταν η ξαφνική εμπλοκή που έδειξε να εμφανίζεται στο θέμα της μεταγραφής του Μαροκινού Ουντού στον Ολυμπιακό, όταν χτες παρουσιάστηκαν τρεις διαφορετικοί μάνατζερ που ζητούσαν ποσοστό για τη μετακίνηση του παίκτη στην ομάδα του Πειραιά. Τελικά γρήγορα το θέμα λύθηκε χωρίς περαιτέρω μπερδέματα και ο Μαροκινός αμυντικός θα υπογράψει το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Εξάλλου, πολύ κοντά και στην απόκτηση του δεύτερου αμυντικού φαίνεται να είναι πλέον οι πρωταθλητές, σύμφωνα και με χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση. Πάντως χτεσινά γερμανικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως η ομάδα του Ολυμπιακού έκανε πρόταση στη Σάλκε προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον κεντρικό αμυντικό Μαρσέλο Μπορντόν.

ΠΑΟ
Προς την έξοδο

Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αποτελεί τελικά ο Ρουμάνος παίκτης Σανμαρτεάν. Ο ίδιος δεν έκανε δεκτή την πρόταση των «πράσινων» για ανανέωση συμβολαίου με μπόνους συμμετοχών, εμμένοντας στην απαίτησή του για αύξηση των πάγιων αποδοχών του, απαιτώντας 400.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 500.000 για το δεύτερο. Πλέον, όλα δείχνουν πως το διαζύγιο είναι οριστικό, εκτός και αν ο Σανμαρτεάν αποφασίσει να δεχτεί τους όρους του Παναθηναϊκού. Πάντως η ομάδα δεν πρόκειται να τον καλέσει για νέα συζήτηση. Ωστόσο, ο μάνατζερ του Ρουμάνου, Ακίμ Σλιμάνι, πιστεύει ότι το θέμα ακόμη δεν έχει κλείσει.

ΒΟΛΕΪ
Μόσχα μέσω... Ισπανίας

Μόσχα μέσω Ισπανίας θα προσπαθήσει να πάει η Εθνική γυναικών που από σήμερα ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης για μια θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα το 2007. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα βρεθεί στο σερβίς του κλειστού «Βίστα Αλέγκρε» από σήμερα κόντρα στις Ισπανία, Σουηδία και Μολδαβία, με στόχο την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του α' ομίλου των προκριματικών. Οι Μολδαβές αποτελούν σήμερα τον πρώτο αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (18.30) και θεωρούνται στα μέτρα των Ελληνίδων παικτριών. Ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύουν με Ισπανία και Σουηδία που θεωρούνται από τις δυνατές αντιπάλους. Πάντως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν κρύβει την αισιοδοξία του ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Την ελληνική αποστολή αποτελούν οι Κουτουξίδου, Δρούγκα, Σάκκουλα, Φραγκιαδάκη, Πλαγιαννάκου, Κούκου, Χατζηνικολάου, Τζανακάκη, Γεωργακοπούλου, Πατζαρτζίδου, Κιόσση και Βλάχου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στην τελική ευθεία

Ξεκίνησε χτες η προετοιμασία της Εθνικής χάντμπολ των ανδρών για τα δύο ματς με την Πολωνία, στα πλαίσια των πλέι-οφ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2007. Συνολικά 19 παίκτες έδωσαν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόραν Πέρκοβατς, ζήτησε από τους παίκτες του να δουλέψουν με ζήλο. Ενθουσιασμένος από την επιστροφή του, μετά από έξι χρόνια, δήλωσε ο Χριστόφορος Μπακαούκας: «Εχω μεγάλη διάθεση για δουλιά και με εμπνέει το κλίμα της Εθνικής ομάδας, μιας και τους γνωρίζω όλους. Θέλω κι εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου μαζί με τους συμπαίκτες μου για την Εθνική ομάδα». Αντίθετα πρεμιέρα, ήταν η χτεσινή, για τον Νίκο Μουντζουρίδη, που ανέφερε: «Ηταν μέσα στις επιδιώξεις μου η κλήση μου στην Εθνική ομάδα, αλλά ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι, εφόσον τελικά με επιλέξει ο ομοσπονδιακός προπονητής».

ΔΙΕΘΝΗ
Το... ξανασκέφτεται η ΦΙΦΑ

Δικαίωση των τουρκικών διασυνδέσεων και του παρασκηνίου, αποτελεί η αποδοχή της FIFA τελικά να επανεξεταστεί η ποινή που επιβλήθηκε στην Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας. Θυμίζουμε ότι για σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στον αγώνα μπαράζ με την Ελβετία, η Τουρκία έχει τιμωρηθεί να δώσει χωρίς φιλάθλους τους 6 αγώνες της, για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 και τουλάχιστον, 500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά της.

Η ΠΟ της Τουρκίας είχε καταθέσει έφεση για μείωση της ποινής, η οποία απορρίφθηκε στις 7 Απρίλη. Τώρα όμως, η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, δέχτηκε να επανεξετάσει την ποινή. Στον ίδιο όμιλο με την Τουρκία είναι τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Ελλάδας, Νορβηγίας, Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ουγγαρίας, Μολδαβίας, Μάλτας.

  • Από αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ πέρασαν χτες τέσσερις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας. Εκπρόσωποι της αρμόδιας επιτροπής της FIFA, με επικεφαλής το γιατρό, Γίρι Ντβόρακ, πήραν δείγματα ούρων από τους Λουισάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ζουνίνιο και Ροτζέριο Τσένι. Η αποστολή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προετοιμάζεται στην ελβετική πόλη Βετζίς. Παράλληλα, το ιατρικό επιτελείο της «Σελεσάο» προσκόμισε στην αντιπροσωπεία της διεθνούς ομοσπονδίας τα έγγραφα που αποδεικνύουν τον τραυματισμό και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό του Εντμίλσον από το Μουντιάλ, καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος υπέστη ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ