ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
Σελ. /32
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Να αδειάσουν τα εκλογικά ταμεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τη διακήρυξη της παράταξης παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Ο Αγάπιος Σαχίνης στο βήμα

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης στο βήμα
Μπροστά στην κάλπη οι ψηφοφόροι να σταθμίσουν όλους τους παράγοντες, γενικούς και τοπικούς, που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής τους, για την αφαίρεση δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας και κατοικίας. Και να πάρουν την απόφαση να αλλάξουν την κατάσταση. «Στα χέρια μας έχουμε τη δύναμη να σπρώξουμε τις εξελίξεις σε όφελος του εργαζόμενου λαού, των παιδιών μας. Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα". Της παράταξης που με συνέπεια αντιστάθηκε σε κάθε πτυχή της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της διοίκησης του δήμου».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», από το βήμα της χτεσινοβραδινής εκδήλωσης, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η διακήρυξη της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές.

Πλατιά συσπείρωση

Μια εκδήλωση που ανέδειξε τη δυναμική της παράταξης, η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κίνηση Πολιτών και συσπειρώνει ανθρώπους πρωτοπόρους στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Γιάννης Ζιώγας.

Κατάμεστη η αίθουσα όπου παρουσιάστηκε χτες η διακήρυξη της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Motion Team

Κατάμεστη η αίθουσα όπου παρουσιάστηκε χτες η διακήρυξη της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Επίσης, από το βήμα της εκδήλωσης εξέφρασαν τη στήριξή τους στην παράταξη ο Ηλίας Κουτσούκος, δημοσιογράφος, ο Σάββας Κωφίδης, προπονητής του Ηρακλή, ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος, διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία», ο Βασίλης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Επίσης, μίλησαν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Δρούτσας και ο διαμερισματικός σύμβουλος Λευτέρης Κωνσταντινίδης.

Ψήφος αντίστασης και διεκδίκησης

Αντίσταση για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη. Αυτό το μήνυμα στέλνουν όσοι συσπειρώνονται στην παράταξη και καλούν σε αντίσταση στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταποδοτικότητας, του δήμου-ΑΕ, του κράτους- στρατηγείου για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης να μην καταθέσουν την ψήφο τους στα εκλογικά ταμεία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ μέσω των παρατάξεων που στηρίζουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Μπορούν, δυναμώνοντας τη "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα", να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που: Επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα, οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας, γεμίζει τη Θεσσαλονίκη με κουφάρια κλειστών εργοστασίων, σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών με την περικύκλωσή τους από τις πολυεθνικές, μετατρέπει τους δήμους σε άντρο επιχειρήσεων - εργολάβων που εμπορεύονται τη γη, το περιβάλλον, την πόλη και τους κατοίκους της», είπε ο Αγάπιος Σαχίνης παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της παράταξης. Και πρόσθεσε: «Με την ψήφο τους μπορούν να αντισταθούν στην πολιτική ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 87% επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, επέβαλε χαράτσι 1.540 ευρώ για κάθε παιδί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρέδωσε αθλητισμό, πολιτισμό και άλλες δραστηριότητες στην πολιτική της "οικονομίας της αγοράς", στους κερδοσκόπους εργολάβους».

Εκαναν την πόλη εχθρική στο λαό της

Παρουσιάζοντας την εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα, ο Αγάπιος Σαχίνης ανέφερε, επίσης, πως η φυσιογνωμία, η αισθητική και η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης βιάζονται συστηματικά. Οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε απέραντο γήπεδο «τραπεζοκαθισμάτων», τα στρατόπεδα παραδίνονται στην εκμετάλλευση των εργολάβων. Η ληστρική εκμετάλλευση από μεγάλες κατασκευαστικές και επενδυτικές επιχειρήσεις του αστικού χώρου έχει αποτέλεσμα την εξαφάνιση των τελευταίων χώρων πρασίνου και την τσιμεντοποίησή τους, όταν η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη. Το λιμάνι της ιδιωτικοποιείται ενώ διατηρεί το χαρακτήρα του ως ορμητηρίου πολέμου των ιμπεριαλιστών. Η αστυνομική καταστολή ενισχύεται με τη δημοτική αστυνομία, τα «τοπικά συμβούλια παραβατικότητας», το πλήθος των καμερών παρακολούθησης που εστιάζουν πάνω στην καθημερινή ζωή του καθενός μας. Και αυτή η πολιτική υλοποιείται με τη σύμπλευση και τη συνενοχή των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ. Επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Χ. Μπάλτο, μέλος της ΚΕ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, με επικεφαλής τον Ν. Χατζηλία. Ανάμεσα σε άλλους διακρίναμε επίσης τους: Ν. Σπανδωνίδη, Γραμματέα Βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ, Α. Παπαγιαννόπουλο, πρώην πρόεδρο Μουσείου Κινηματογράφου, Ν. Μήττα, Γραμματέα του ΙΝΚΑ, Φ. Γεωργιάδη, πρόεδρο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, Γ. Ζαχάρωφ, εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών, Κ. Κιλεσοπούλου, ιστορικό τέχνης, Α. Κιλεσόπουλο, ζωγράφο, Κ. Σπυριούνη, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Κ. Ορφανό, πρώην ποδοσφαιριστή ΠΑΟΚ, Μ. Σπυριδάκη, Νομαρχιακό Σύμβουλο της ΝΑΣ, Σ. Ζαριανόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, Ν. Μαλαχιά, εκπρόσωπο της ΠΟΕΕΠ και πολλά ακόμη στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος.

Για τις πραγματικές ανάγκες του λαού της πόλης

Καταλήγοντας στην παρουσίαση της διακήρυξης, ο Αγάπιος Σαχίνης ξεκαθάρισε πως η στήριξη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Τώρα» θα αξιοποιηθεί με συνέπεια για:

  • Υποδομές και έργα που θα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνουν το λαό. Συγκοινωνιακό έργο ενιαίο, δημόσιο, εξυπηρετικό, με φτηνό εισιτήριο. Για αστικές συγκοινωνίες δωρεάν για τους εργαζόμενους στις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης από την εργασία τους.
  • Ενα Δήμο Θεσσαλονίκης που δε θα παραδίδει σε ιδιώτες - κερδοσκόπους, καίριους κοινωνικούς τομείς που αφορούν άμεσα τη ζωή όλων των δημοτών, όπως είναι η Υγεία - Πρόνοια, οι παιδικοί σταθμοί, η καθαριότητα, τα αθλητικά κέντρα, ο Πολιτισμός.
  • Δωρεάν Δημόσιους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών. Κατάργηση όλων των δημοτικών φόρων και των ανταποδοτικών τελών, της έμμεσης φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Την κατοχύρωση και την απόδοση των πόρων της ΤΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Ενάντια στην κερδοσκοπία στη γη και την κατοικία. Την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Γ' Σώματος Στρατού και της ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης και την απόδοσή τους στο λαό της Θεσσαλονίκης. Μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση και την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την ανάπτυξη του αθλητισμού με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση, στη σταθερή δουλιά για όλους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Για δημοκρατικές ελευθερίες, για τα δικαιώματα των στρατευμένων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ