ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούλη 2006
Σελ. /28
«Ενότητα στην υποταγή»

Δε θα πάρουμε!

Μπου! Το φάντασμα του κομμουνισμού που στοιχειώνει ακόμα τον ξύπνιο διαφόρων «αριστερών»...
Μπου! Το φάντασμα του κομμουνισμού που στοιχειώνει ακόμα τον ξύπνιο διαφόρων «αριστερών»...
Τη λέρα απ' όπου κι αν την πιάσεις λερώνεσαι.

Ισχύει ειδικά για τους κάθε είδους οπορτουνιστές που καλύπτονται πίσω από ένα βολικό κατασκεύασμα, τη λέξη «αριστερά», όχι ως έννοια, αλλά ως εξευτελισμό της, που ως τέτοιος δεν εννοεί τίποτα, αλλά όλα τα χωράει, όλα τα χωνεύει, έτσι που στο τέλος ακόμα και τη στοιχειώδη αμφισβήτηση του καπιταλισμού να την οδηγούν σε μια αυταπάτη για καλύτερη διαχείριση του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ξανά και ξανά, τόσο που να καταντά βαρετή ως και η επισήμανση του φαινομένου, σα να έχουν αναλάβει ιστορική αποστολή, επανέρχονται στον τόπο του εγκλήματος κι εκεί που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους ζητάνε και τα ρέστα. Ετσι, για τη χρεοκοπία του αναθεωρητισμού δε φταίει ο ίδιος ο αναθεωρητισμός, αλλά «η κατάρρευση των καθεστώτων του "υπαρκτού"» και η «σταλινική μετάλλαξή τους»!

Χρεώνουν την ήττα τους σ' ό,τι τουλάχιστον προσπάθησε να είναι εργατική εξουσία. Εννοιες, όπως η αυτοκριτική του κομμουνιστή, τους είναι παντελώς ξένες, όχι γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνουν, αλλά γιατί από τη μήτρα που τους γέννησε, άλλη είναι η αποστολή τους.

Αφού φρόντισαν να εκχυδαΐσουν ξανά και ξανά κάθε αξία και έννοια που συνδέεται με το όραμα των εργατών για την απελευθέρωσή τους από τα καπιταλιστικά δεσμά, έρχονται σήμερα να ορίσουν ξανά σαν σημείο αφετηρίας για το στήσιμο ενός ακόμα κόμματος της «αριστεράς», καθώς όσα αναχώματα στήσανε ως τα τώρα κατέρρευσαν, την πιο χυδαία έκφραση του αντικομμουνισμού, τον αντισταλινισμό.

Το γεγονός ότι ο Στάλιν και ό,τι σήμανε για τους εργάτες όπου Γης, εξακολουθεί να στοιχειώνει όχι μόνο τον ύπνο τους, αλλά κυρίως τον ξύπνιο τους, είναι δηλωτικό της αποστολής που έχουν αναλάβει.

Τρέμουν, περισσότερο κι απ' τα ιδεολογικά αφεντικά τους, στην ιδέα ότι οι εργάτες μπορούν να σχεδιάσουν, οργανώσουν και εν τέλει εγκαθιδρύσουν τη δική τους εξουσία, που σημαίνει εξουσία εργατών χωρίς καμία ανοχή σ' ό,τι μπάζει από την πίσω πόρτα τον καπιταλιστή.

Δε θέλουν να ξεκολλήσουν από τον «αντισταλινισμό» γιατί αυτός τους θρέφει, εντελώς κυριολεκτικά!

Ολα τ' άλλα, οι κοπανιές του Βούτση, για τον κομμουνιστή Μαυρίκο που δεν εννοεί να γίνει ΠΑΣΟΚ, είναι παραφεράλια της μιας - ενιαίας - κεντρικής αντίληψής τους: Ο,τι δεν υποτάσσει τους εργάτες στη γραμμή του «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο», το βαφτίζουν «αντιενωτικό». Λες κι έχουν κανένα πόνο οι εργάτες να ενωθούν με τον Πολυζωγόπουλο, τον Πρωτόπαππα, τον Φελώνη, τον Παναγόπουλο.

Τα πράγματα γύρω μας βοούν: Το νόμο Ρέππα εφαρμόζει η ΝΔ για να καταργήσει τα βαριά κι ανθυγιεινά. Η πολιτική της ΕΕ «των λαών» προωθείται στην Παιδεία για να αφήσει αμόρφωτα τα παιδιά των εργατών. Το χαράτσι που επέβαλαν οι δήμαρχοι της ΝΔ υπόσχεται να διαχειριστεί καλύτερα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Κι έρχονται τα «τσίρκα» να καταγγείλουν το ΚΚΕ για «ανθενωτική» πολιτική. Μα, τόσο πολύ θέλουν να κυριαρχήσει το ΠΑΣΟΚ;

Οι εργάτες, αργά ή γρήγορα, όσο κι αν σήμερα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα βρουν το δρόμο της ταξικής ενότητας. Και θα τον βρουν, αφού πρώτα ξεμπερδέψουν μ' όλους εσάς που παριστάνετε τους διαμαρτυρόμενους για τα «εγκλήματα του κομμουνισμού». Ρετάλια!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΠΠΑ: «Επανακαθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί μέχρι την 31.12.2007, τα επαγγέλματα που υπάγονται στον κανονισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του ΙΚΑ, της ΔΕΗ και των άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1.1.2008. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, που σημαίνει ότι θα περικοπούν από τη σχετική λίστα μια σειρά από επαγγέλματα που περιλαμβάνονται σ' αυτήν. Με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αυξήσει τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος της ηλικίας τους» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ: «Δεσμεύεται ότι θα μεταφέρει πόρους και αρμοδιότητες στα διαμερισματικά συμβούλια και θα μετατρέψει το πλουσιοπάροχο τέλος που πληρώνουν οι δημότες σε πραγματικά ανταποδοτικό. Εξαγγέλλει ότι πάνω από το 50% των τελών που καταβάλλουν οι κάτοικοι κάθε διαμερίσματος θα επιστρέφεται στη γειτονιά τους και θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι σε έργα και υπηρεσίες» (η συνέντευξη Σκανδαλίδη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ για τους ναυτεργάτες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: 500 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις - φαντάσματα

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολες οι αλλαγές για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΟΔΗΓΟΣ για το μηχανογραφικό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΟΔΗΓΟΣ για σωστό μηχανογραφικό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ αξίας 3,2 δισ. ευρώ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Παίρνουν... νύχτα τα Eurofighter

Η ΑΥΓΗ: Γη ποτισμένη με αίμα

ΕΘΝΟΣ: ΔΙΑΡΡΟΗ βενζίνης από τα ρεζερβουάρ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ποιότητα θα καθορίσει το μέλλον του τουρισμού

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χρησμός της Εμπορικής για τις δύο προσφορές

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ δείχνουν εκλογές

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
...«κλέφτης! πιάστε τον!», φωνάζει ο λωποδύτης...

«Σ' αυτό τον κόσμο που κινείται και αλλάζει, η αριστερά εξακολουθεί να εμφανίζει ένα ιστορικό έλλειμμα, παρά τα θετικά βήματα που επισημάνθηκαν. Η ιστορική ήττα από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση των καθεστώτων του "υπαρκτού σοσιαλισμού", ως αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής και σταλινικής μετάλλαξής τους, επηρέασε και τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν για την απαλλαγή της αριστεράς από τις δομικές στρεβλώσεις και για την ουσιαστική ανανέωσή της» (από το «μανιφέστο» της ΑΚΟΑ για την ίδρυση κι άλλου «αριστερού» κόμματος / «ΕΠΟΧΗ»).

...και δείχνει όποιον αρνείται να γίνει ΠΑΣΟΚ!

«Το ΚΚΕ διοργάνωσε ταξικό διήμερο μεταναστών (...) Ηταν ομιλητής ο υποψήφιος υπερνομάρχης και γραμματέας του ΠΑΜΕ ο οποίος δίνει εδώ και μέρες καθημερινό ρεσιτάλ διχαστικών για την αριστερά και το κίνημα μηνυμάτων» (ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης, στην «ΑΥΓΗ»).

Τι λέει γι' αυτά η ΕΕ ...των λαών;

«"Ανοιχτά" προγράμματα σπουδών στα σχολεία, τήρηση αξιολογικών "φακέλων" των μαθητών, οι οποίοι θα λαμβάνονται υπόψη για τον τελικό βαθμό τους ανά τάξη και "εικονικές εξετάσεις" ελέγχου των γνώσεών τους ζητάει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, με 60σέλιδο πόρισμά του για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πόρισμα (...) περιλαμβάνει και τις προτάσεις για την οικονομική αποσύνδεση των σχολείων από το κράτος, τη δυνατότητα διαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ