Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
...«κλέφτης! πιάστε τον!», φωνάζει ο λωποδύτης...

«Σ' αυτό τον κόσμο που κινείται και αλλάζει, η αριστερά εξακολουθεί να εμφανίζει ένα ιστορικό έλλειμμα, παρά τα θετικά βήματα που επισημάνθηκαν. Η ιστορική ήττα από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση των καθεστώτων του "υπαρκτού σοσιαλισμού", ως αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής και σταλινικής μετάλλαξής τους, επηρέασε και τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν για την απαλλαγή της αριστεράς από τις δομικές στρεβλώσεις και για την ουσιαστική ανανέωσή της» (από το «μανιφέστο» της ΑΚΟΑ για την ίδρυση κι άλλου «αριστερού» κόμματος / «ΕΠΟΧΗ»).

...και δείχνει όποιον αρνείται να γίνει ΠΑΣΟΚ!

«Το ΚΚΕ διοργάνωσε ταξικό διήμερο μεταναστών (...) Ηταν ομιλητής ο υποψήφιος υπερνομάρχης και γραμματέας του ΠΑΜΕ ο οποίος δίνει εδώ και μέρες καθημερινό ρεσιτάλ διχαστικών για την αριστερά και το κίνημα μηνυμάτων» (ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης, στην «ΑΥΓΗ»).

Τι λέει γι' αυτά η ΕΕ ...των λαών;

«"Ανοιχτά" προγράμματα σπουδών στα σχολεία, τήρηση αξιολογικών "φακέλων" των μαθητών, οι οποίοι θα λαμβάνονται υπόψη για τον τελικό βαθμό τους ανά τάξη και "εικονικές εξετάσεις" ελέγχου των γνώσεών τους ζητάει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, με 60σέλιδο πόρισμά του για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πόρισμα (...) περιλαμβάνει και τις προτάσεις για την οικονομική αποσύνδεση των σχολείων από το κράτος, τη δυνατότητα διαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ