Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Επιστολή αναγνώστη

«Δεν είμαι κομμουνιστής. Είμαι Νεοδημοκράτης μέχρι το μεδούλι, άνθρωπος δηλαδή της άλλης πλευράς και εκ πατρός που πολέμησε τους κομμουνιστές την καταραμένη εκείνη εποχή του Εμφυλίου».

*

Ετσι ξεκινάει την επιστολή του προς τον «Ρ» ο αναγνώστης της στήλης κ. Σπ. Κουρόπουλος. Αφορμή για την επιστολή του είναι το παρακάτω απόσπασμα από δημοσίευμα του «Βήματος» που επιτίθεται στο ΚΚΕ για την πρόσφατη εκδήλωση τιμής για τα 60 χρόνια του ΔΣΕ, το οποίο παραθέτει:

«Χρειάζεται μεγάλη δόση ανοησίας για να γιορτάζουν ένα καταστροφικό γεγονός, όπως ένας εμφύλιος πόλεμος, όχι αυτοί που τον κέρδισαν αλλά αυτοί που τον έχασαν!».

*

Μετά την παράθεση του αποσπάσματος του «Βήματος», ο κ. Κουρόπουλος συνεχίζει στην επιστολή του:

«Ετσι γράφει ο κ. Πρετεντέρης στην εφημερίδα του. Α, ρε λεβέντη κ. Πρετεντέρη, πόσο μεγάλος είσαι. Πανηγυρίζει κανείς λεβέντη μου πάνω σε τάφους; Οι κομμουνιστές ανέβηκαν στη Λυκόρραχη για να τιμήσουν τους νεκρούς τους κι όχι να πανηγυρίσουν.

Γιατί το αίμα που χύθηκε εκείνη την εποχή δεν ήταν μόνο "γαλάζιο", ήταν και "κόκκινο". Και δεν σου επιτρέπουμε εμείς οι γαλάζιοι "νικητές" εσένα του αγνώστου (;) πολιτικής ταυτότητας να αποκαλείς την εκδήλωση αυτή ανοησία (...). Αν έτσι πράττουμε τότε είναι ευνόητο ποιος είναι ο ανόητος.

Και για να τελειώνουμε με τον κύριο Πρετεντέρη: Μ' εσάς, τους κομμουνιστές μας συνδέει το αίμα που χύθηκε άδικα εκατέρωθεν τη θλιβερή εκείνη εποχή. Με τον εξοχότατο κ. Πρετεντέρη δεν μας συνδέει απολύτως τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ