Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κλίμα» για κυβερνήσεις συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πληθαίνουν οι «φωνές» από στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων που τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γεγονός που, αν μη τι άλλο, υποδηλώνει ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες για να ωριμάσει αυτό το «σενάριο» στην «κοινή γνώμη».

Μετά τον Κ. Μητσοτάκη και τον Θ. Πάγκαλο, χτες τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κολιοπάνος, επιχειρηματολογώντας υπέρ της συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διαπιστώνοντας ότι είναι ρεαλιστική μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Στην πράξη σήμερα για πολλά θέματα έχουμε ίδιες απόψεις (σ.σ. η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ), απλά όταν καλούμαστε να τις εφαρμόσουμε, διολισθαίνουμε, υπεκφεύγουμε. Αυτό γίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε χτες στον «Αλφα 9,89» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το βασικό επιχείρημά του είναι: «Ο στόχος στη διακυβέρνηση της χώρας είναι η επίλυση των σημαντικών προβλημάτων και όσο λοιπόν πότε η μια κυβέρνηση και πότε η άλλη επικαλείται το γνωστό πολιτικό κόστος δεν κάνουμε τίποτα, απλά επιβεβαιώνονται τα γνωστά δύο αρχηγικά κόμματα, εναλλασσόμαστε στην εξουσία, γίνεται έργο κάθε φορά, αλλά δεν έχει αποκτήσει η χώρα το βηματισμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Εκτίμησε ότι η συνεργασία είναι εφικτή και υπέδειξε συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση με πρώτο την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ