ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
Σελ. /28
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Με ψηφοδέλτιο μάχης για τους αγώνες που έρχονται!

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου παρουσίασε, χτες, ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος

«Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) θα αξιοποιήσει τη δύναμη που θα έχει στις προσεχείς εκλογές για να αναπτυχθούν οι λαϊκοί αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ, στην παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, χτες στο εκλογικό κέντρο (η παρουσίαση αφορούσε τους υποψηφίους της Αθήνας, καθώς στον Πειραιά έχει ήδη γίνει ανάλογη παρουσίαση).

Ο Γιώργος Μαυρίκος χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ ως «ψηφοδέλτιο μάχης», κάτι που αποδεικνύεται και από τη σύνθεσή του που «εκφράζει την ανάγκη η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού να αντιπαλέψουν από κοινού την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της ΤΑ».

Εχθρική προς το λαό η αντιπαράθεση της παρακμής

Τόνισε ότι το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ «υπερέχει των άλλων συνδυασμών καθώς αυτοί συναγωνίζονται και διαμορφώνουν συνθήκες καλλιστείων. Με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζουν και την εκλογική αναμέτρηση και δείχνουν τι είδους αντιπαράθεση θέλουν, θέλουν αντιπαράθεση λαϊφστάιλ και ριάλιτι». Πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους αντιπαράθεση της σήψης, της παρακμής και της διαφθοράς δε συμφέρει τα λαϊκά στρώματα».

Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση
Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση
«Η ΝΑΣ αντίθετα - συνέχισε - συγκροτεί ψηφοδέλτιο που δίνει μάχη ενάντια σε αυτές τις αντιλήψεις και δίνει εξετάσεις στους μικρούς και μεγάλους του λαού μας».

Υπενθύμισε τις δραστηριότητες της ΝΑΣ για σημαντικά λαϊκά προβλήματα όπως η Υγεία, η Παιδεία, η αντισεισμική θωράκιση, τα ναρκωτικά, η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, η ακτοπλοΐα και άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε «σπάει τις αυταπάτες πως οι εκλογές είναι μόνο για τα λεγόμενα τοπικά ζητήματα» και επισήμανε πως η «μάχη των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών είναι πολιτική μάχη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ψηφίσουν με βάση τα προβλήματα στον τόπο δουλιάς και στον τόπο κατοικίας».

Ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους κατοίκους της Αθήνας και του Πειραιά «να σκεφτούν την επόμενη μέρα» και να ενισχύσουν «τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους» «βοηθώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΤΑ και να γίνει ένα βήμα για γενικότερες πολιτικές αλλαγές σε όφελος του λαού».

Κριτήριο ψήφου η στάση απέναντι στο βρώμικο πόλεμο

Στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ ενάντια στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, όπου τόνισε πως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, βάζοντας στην ίδια θέση το θύτη και το θύμα. Προσέθεσε πως η ΝΑΣ «καταδικάζει τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και ΕΕ».

Στο βήμα ο Γιώργος Μαυρίκος. Στο πάνελ της εκδήλωσης, από δεξιά, ο Ηλίας Νικολόπουλος υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος νομάρχης Πειραιά
Στο βήμα ο Γιώργος Μαυρίκος. Στο πάνελ της εκδήλωσης, από δεξιά, ο Ηλίας Νικολόπουλος υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος νομάρχης Πειραιά
Η στάση των υποψηφίων απέναντι σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους τους «πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για την ψήφο στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές».

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρίκος ανακοίνωσε το περιεχόμενο μιας ακόμα αγωνιστικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η ΝΑΣ, αυτήν για τις ανοιχτές παραλίες και η οποία σε πρώτη φάση θα εκφραστεί με ειδική εκδήλωση την Κυριακή 23 Ιούλη.

Με όπλο τη γοητεία του αγώνα

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν στη διάρκεια της εκδήλωσης για το ψηφοδέλτιο μια σειρά υποψήφιοι:

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Πενταράκης τόνισε ότι απέναντι στα «καλλιστεία» των άλλων, οι αγωνιζόμενες δυνάμεις έχουν να αντιπαραβάλουν τη γοητεία του αγώνα.

Ο Λάμπρος Βλάχος, δικηγόρος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι επιστήμονες ο καθένας από το πόστο του και με γνώμονα το επιστημονικό τους αντικείμενο μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα, να συμπορευτούν μαζί του στις διεκδικήσεις του.

«Η οικολογία υπερασπίζεται τόσο τη φύση, όσο και τον άνθρωπο», τόνισε η Αργυρώ Ροδάκη, οικολόγος και βιοκαλλιεργήτρια. Για να διαχωρίσει στη συνέχεια την οικολογία, ως δεκανίκι του καπιταλισμού, όπως εκφράζεται μέσα από διάφορες ΜΚΟ, από το οικολογικό κίνημα που αντιστέκεται.

Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός και πρόεδρος της ΠΟΘΑ, κάλεσε τους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει μια στάση ζωής πλάι στο κίνημα και την πρωτοπορία του, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αντικρούσουν αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος της ζωής μας.

Ο οικονομολόγος Δ. Λυμπερόπουλος σχολίασε το γεγονός του αποκλεισμού της ΝΑΣ από τα ΜΜΕ που ελέγχει το μεγάλο κεφάλαιο και η κυβέρνηση, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που καλείται να παίξει ο τηλεοπτικός «902» παράλληλα με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα παίρνουν οι δυνάμεις της ΝΑΣ.

«Οι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης μετά από 65 χρόνια παραμένουν όρθιοι και θα συνεχίσουν όρθιοι και σ' αυτή την εκλογική μάχη», είπε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μακρής, βετεράνος αντιστασιακός και επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής. Μεταδίδοντας την πείρα των παλιότερων, σημείωσε την ανάγκη η μάχη να δοθεί στις γειτονιές, άνθρωπο τον άνθρωπο.

Ο Θεοδόσης Χιντζόγλου, κοινωνικός ψυχολόγος και οικολόγος, τόνισε ότι το ψέμα των κυρίαρχων δυνάμεων έχει ημερομηνία λήξης και με τον αγώνα μας θα φέρουμε πιο κοντά αυτή την ημερομηνία. Τόνισε ότι με βάση την εμπειρία που λέει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έγιναν για να αναπτυχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, αλλά για να κερδίσουν οι πολυεθνικές, σήμερα πρέπει να δράσουμε πιο αποφασιστικά για να αναπτυχθεί το κίνημα για τον λαϊκό αθλητισμό χωρίς να υποτασσόμαστε στις ανάγκες των πολυεθνικών που ελέγχουν τα ΜΜΕ και προβάλλουν τον αθλητισμό των κερδών ως λαϊκή ανάγκη.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ

  • Ελλειψη έργων υποδομής (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πράσινο, δρόμοι) που συνδέεται άμεσα με τη μη κύρωση πράξεων εφαρμογής (σχεδιασμός για απαλλοτριώσεις). Χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία διοίκηση (ΠΑΣΟΚ) από τα 1,7 δισ. ευρώ του πενταετούς προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, κατηύθυνε για απαλλοτριώσεις και πράξεις εφαρμογής μόνο 500.000 ευρώ.
  • Η δημοτική αρχή δεν έχει υλοποιήσει κανένα έργο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων. Η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι ανύπαρκτη. Η μη διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής έχει σαν αποτέλεσμα η λεωφόρος Φυλής να μετατρέπεται σε ποτάμι, να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφονται περιουσίες.
  • Στην περιοχή του Αττάλου, έγινε - χωρίς η δημοτική αρχή να προβάλει αντίσταση - η εναπόθεση των χωμάτων από τα έργα της Αττικής Οδού, τα οποία με τις βροχοπτώσεις κατεβαίνουν στη λεωφόρο Αγίου Νικολάου.
  • Οι αθλητικές δραστηριότητες του δήμου κοστολογούνται από 10 μέχρι και 20 ευρώ το μήνα.
  • Αντίστοιχα, η τιμή στο Δημοτικό Ωδείο ανέρχεται στα 30 ευρώ το μήνα για ελάχιστες ώρες διδασκαλίας.
  • Τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατά 4%.
  • Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου κυμαίνονται από 700 - 1.050 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με το εισόδημα των γονιών.
  • Η διαχείριση της διοίκησης του δήμου και η μη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων έχει οδηγήσει στην υπερχρέωση του δήμου, που καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν από την τσέπη τους. Παρά το γεγονός ότι το ακριβές ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο, τα τελευταία στοιχεία φανερώνουν χρέος 3 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Η απάντηση της δημοτικής αρχής στις περσινές μαζικές κινητοποιήσεις και την απεργία των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, ήταν η κινητοποίηση των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων.
Τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιο

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ Γιάννης, Φωτογράφος, Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας

ΒΑΚΑΛΗΣ Βαγγέλης, Οικοδόμος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Δώρα, Πτυχιούχος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιδιωτική Εκπαιδευτικός

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ Αλέκος, Συνδικαλιστής ΔΕΗ

ΒΛΑΣΙΔΗΣ Αποστόλης, Οδηγός, Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

ΒΛΑΧΟΣ Λάμπρος, Δικηγόρος, Μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη

ΒΛΑΧΟΥ Βάσω, Ιδιωτική υπάλληλος, τέως οργανωτικός γραμματέας Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Αθήνας

ΒΟΡΤΕΛΙΝΟΣ Χαράλαμπος, Δημοτικός υπάλληλος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Αντώνης, Οικονομολόγος, Δημοτικός υπάλληλος, Μέλος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης, Βιοτέχνης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Μέλος προεδρείου Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Τατιάνα, Δημόσιος υπάλληλος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ Γεράσιμος, Συνταξιούχος, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ Αννα, Ηθοποιός

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Κώστας, Εκπαιδευτικός, Οικονομολόγος

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ Ιουλία, Φιλόλογος, Ιδιωτική εκπαιδευτικός, Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Καθηγητών

ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ Κυριακή, Δασκάλα, Αντιπρόεδρος ΔΣ Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλίμου - Αργυρούπολης - Ελληνικού

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Λίλα,Ηθοποιός, Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

ΚΟΛΟΒΟΣ Βασίλης, Ηθοποιός, Συγγραφέας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

ΚΟΥΤΡΑΣ Θεόδωρος,Μεταλλεργάτης, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης, Οικονομολόγος

ΜΑΚΡΗΣ Παναγιώτης,Συνταξιούχος, Αντιστασιακός, Επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής

ΜΑΜΑΛΗ Βάσω, Εργάτρια, Πρόεδρος κλαδικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος

ΜΑΡΚΕΤΗΣ Κώστας, Πολιτικός Μηχανικός

ΜΑΥΡΙΚΟΣ Γιώργος,Εργάτης, επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

ΜΕΘΩΝΙΟΥ Νικολέτα, Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

ΜΕΤΑΞΑΣ Βασίλης,Φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΜΙΧΑΛΑΡΕΑΣ Ηλίας, Ψυχολόγος, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

ΜΠΑΛΟΥ Αλεξάνδρα, Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Καλλιόπη, Βιοχημικός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Νίκος, Σερβιτόρος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Λάμπρος, Οικονομολόγος

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ Γιώργος, Δημοσιογράφος, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

ΠΕΡΡΟΣ Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ Γιάννης, Οικοδόμος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

ΣΑΜΠΑΛΗΣ Ανδρέας, Λογοτέχνης, Επίτιμος αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών, πρώην πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου

ΣΩΚΟΥ Ζωή, Εργοδηγός Χημικός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

ΣΜΠΟΝΙΑΣ Κώστας, Φυσικός, Καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης, Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

ΣΟΥΛΤΑΝΙΑ Αγγελική, Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, Πρόεδρος κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, Μέλος του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ

ΤΖΙΑΤΖΗ Βάνα, Ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Τούλα, Δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, Μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ

ΤΣΙΧΛΗΣ Παναγιώτης, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων

ΦΛΟΥΔΑ Γεωργία, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Πρόεδρος Σωματείου «Mont Parnes»

ΧΑΡΟΣ Δημήτρης, Λιθογράφος, Πρόεδρος της Ενωσης Λιθογράφων

ΧΙΝΤΖΟΓΛΟΥ Θεοδόσης, Κοινωνικός Ψυχολόγος, Πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων χωρίς Σύνορα»

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ Χάρης, Δημόσιος υπάλληλος, Μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ