Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Με όπλο τη γοητεία του αγώνα

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν στη διάρκεια της εκδήλωσης για το ψηφοδέλτιο μια σειρά υποψήφιοι:

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Πενταράκης τόνισε ότι απέναντι στα «καλλιστεία» των άλλων, οι αγωνιζόμενες δυνάμεις έχουν να αντιπαραβάλουν τη γοητεία του αγώνα.

Ο Λάμπρος Βλάχος, δικηγόρος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι επιστήμονες ο καθένας από το πόστο του και με γνώμονα το επιστημονικό τους αντικείμενο μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα, να συμπορευτούν μαζί του στις διεκδικήσεις του.

«Η οικολογία υπερασπίζεται τόσο τη φύση, όσο και τον άνθρωπο», τόνισε η Αργυρώ Ροδάκη, οικολόγος και βιοκαλλιεργήτρια. Για να διαχωρίσει στη συνέχεια την οικολογία, ως δεκανίκι του καπιταλισμού, όπως εκφράζεται μέσα από διάφορες ΜΚΟ, από το οικολογικό κίνημα που αντιστέκεται.

Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός και πρόεδρος της ΠΟΘΑ, κάλεσε τους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει μια στάση ζωής πλάι στο κίνημα και την πρωτοπορία του, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αντικρούσουν αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος της ζωής μας.

Ο οικονομολόγος Δ. Λυμπερόπουλος σχολίασε το γεγονός του αποκλεισμού της ΝΑΣ από τα ΜΜΕ που ελέγχει το μεγάλο κεφάλαιο και η κυβέρνηση, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που καλείται να παίξει ο τηλεοπτικός «902» παράλληλα με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα παίρνουν οι δυνάμεις της ΝΑΣ.

«Οι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης μετά από 65 χρόνια παραμένουν όρθιοι και θα συνεχίσουν όρθιοι και σ' αυτή την εκλογική μάχη», είπε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μακρής, βετεράνος αντιστασιακός και επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής. Μεταδίδοντας την πείρα των παλιότερων, σημείωσε την ανάγκη η μάχη να δοθεί στις γειτονιές, άνθρωπο τον άνθρωπο.

Ο Θεοδόσης Χιντζόγλου, κοινωνικός ψυχολόγος και οικολόγος, τόνισε ότι το ψέμα των κυρίαρχων δυνάμεων έχει ημερομηνία λήξης και με τον αγώνα μας θα φέρουμε πιο κοντά αυτή την ημερομηνία. Τόνισε ότι με βάση την εμπειρία που λέει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έγιναν για να αναπτυχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, αλλά για να κερδίσουν οι πολυεθνικές, σήμερα πρέπει να δράσουμε πιο αποφασιστικά για να αναπτυχθεί το κίνημα για τον λαϊκό αθλητισμό χωρίς να υποτασσόμαστε στις ανάγκες των πολυεθνικών που ελέγχουν τα ΜΜΕ και προβάλλουν τον αθλητισμό των κερδών ως λαϊκή ανάγκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο ο αθλητισμός ως ανάγκη για τον λαό και τη νεολαία (2022-03-12 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (2008-01-23 00:00:00.0)
Συντονισμένη πίεση προς αιρετά όργανα και κυβέρνηση (2002-12-13 00:00:00.0)
Ο Π. Κεφαλληνός υποψήφιος νομάρχης (2002-04-16 00:00:00.0)
Ο Δημήτρης Ματζουράτος υποψήφιος νομάρχης (2002-03-15 00:00:00.0)
Οικολογικό "τσίρκο" σε παλιά ορυχεία στην Αγγλία (1996-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ