Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις. Ο Γ. Ζιώγας, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Σ. Ζαριανόπουλος, εκ μέρους της «Επιτροπής Φορέων ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών», απαίτησαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να ταχθεί με ψήφισμά του υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου λιμανιού - περιουσία όλου του λαού - χωρίς καμία ιδιωτική εμπλοκή, να καταργηθεί ο νόμος ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ του ΠΑΣΟΚ (1999), να αντισταθεί στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Η γαλάζια πλειοψηφία, με επικεφαλής το νομάρχη Π. Ψωμιάδη «πέρασε» τελικά ψήφισμα, όπου υποστηρίζει με σθένος το ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ ΑΕ. Ψευτοαντιπολίτευση κατά του ενδεχόμενου ιδιωτικού μονοπωλίου του ΣΕΜΠΟ, χωρίς να θίγουν, ωστόσο, τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, άσκησαν με κοινό ψήφισμα οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ν. Γιαννόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Στρ. Πλωμαρίτης (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Τρεμόπουλος (Οικολογία - Αλληλεγγύη), οι οποίοι ζήτησαν «διάλογο» για τους όρους της παραχώρησης.

Με ανακοίνωσή της και η ΝΑΣ Πειραιά καταγγέλλει το γεγονός ότι στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο η παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να ενσωματωθεί σε ψήφισμα που παρουσίασε η πρόταση της ΝΑΣ, που έλεγε μεταξύ άλλων ότι η παράδοση των λιμανιών στους ιδιώτες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ