Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στην τελική ευθεία η κυβερνητική επίθεση

«Δεν μπορούμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο», δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης, μετά τη συνάντηση με την ΕΣΕΕ. Τέλη Φλεβάρη αναμένεται το σχετικό νομοσχέδιο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που θέτουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου για την ολοκλήρωση του νέου κύκλου της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επανέλαβε χτες η υπουργός Απασχόλησης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη, αφού θα έχει προηγηθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, όπου θα παρουσιαστούν οι επιμέρους κατευθύνσεις και θα έχει ολοκληρωθεί ο «διάλογος» της απάτης με τους «κοινωνικούς εταίρους».

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές στο ασφαλιστικό μας σύστημα», δήλωσε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, προβάλλοντας τον προκλητικό και συνήθη ισχυρισμό ότι «το χρωστάμε στους σημερινούς ασφαλισμένους και στους κόπους των συνταξιούχων».

Η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά προσπάθησε, για μια ακόμη φορά, να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, δηλώνοντας πως «το κράτος είναι αυτονόητο ότι εγγυάται τις συντάξεις» για να προσθέσει: «Εξίσου αυτονόητο είναι και το χρέος μας, να μην ανακυκλώνονται οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος και τα προβλήματα που δημιουργούν ανασφάλεια. Τώρα είναι ο χρόνος που πρέπει να δώσουμε τις λύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των μεγαλεμπόρων Δ. Αρμενάκης σιγόνταρε επί της ουσίας τα κυβερνητικά σχέδια και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της περικοπής των λεγόμενων «πρόωρων» συντάξεων, ζητώντας να υπάρξουν μελέτες που θα επιβεβαιώνουν τα θετικά και αρνητικά που θα προκύψουν από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Ζήτησε, μάλιστα, ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω ΛΑΕΚ σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια και θεσπιστούν «αντισταθμιστικές» δήθεν παροχές για το πετσόκομμα του δικαιώματος των εργαζομένων γυναικών να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Ο «κοινωνικός διάλογος» συνεχίζεται σήμερα με τη συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με το ΤΕΕ, ενώ το πρωί προγραμματίζεται και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σήμερα, επίσης, στη διοίκηση της ΓΣΕΕ συζητιέται το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων, στο φόντο της πρότασης που προέκυψε από την Εκτελεστική Επιτροπή για απεργία στις 13 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ