Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι κανενός ιδιώτη

Κάλεσμα αντίστασης στα σχέδια για ξεπούλημα του λιμανιού και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, απηύθυνε στους λιμενεργάτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Αγάπιος Σαχίνης μιλάει στους λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης
Ο Αγάπιος Σαχίνης μιλάει στους λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης
Τους εργαζόμενους στο Λιμάνι που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή της συλλογικής τους σύμβασης, επισκέφτηκε χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Οι λιμενεργάτες από την περασμένη Πέμπτη απέχουν από την υπερωριακή εργασία και ζητούν αύξηση για το χειρισμό κλαρκ και μηχανημάτων, ενώ παράλληλα διεκδικούν να διατηρηθεί ο υφιστάμενος τρόπος πληρωμής τους (συνδυασμός ημερομισθίου και προσόδου από τις φορτοεκφορτώσεις). Η διοίκηση του ΟΛΘ, προκειμένου να σπάσει τον αγώνα τους έχει προχωρήσει σε Λοκ Αουτ.

Ο Αγάπιος Σαχίνης μίλησε στους εργαζόμενους και ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού, και της προσπάθειας να μπουν οι εργολάβοι στη λειτουργία του Λιμανιού, με στόχο την αύξηση του ποσοστού κέρδους της ΟΛΘ ΑΕ.

«Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προσπάθεια να καταστρατηγηθούν κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας σε βάρος τους, να προωθηθεί παραπέρα η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του λιμανιού σε ιδιώτες», είπε ο Αγ. Σαχίνης και κάλεσε τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να εμποδίσουν τις αρνητικές εξελίξεις. Κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Και παράλληλα σημείωσε τις ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης γι' αυτήν την κατάσταση, διότι όπως είπε, η διοίκηση του Δήμου συναίνεσε στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και ο εκπρόσωπός της στο ΔΣ του ΟΛΘ ΑΕ δεν αντιτίθεται στα σχέδια που υλοποιούνται σε βάρος των Λιμενεργατών.

Τέλος, ο Αγ. Σαχίνης δεσμεύτηκε πως θα θέσει τα προβλήματά τους στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ