Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΝΙΚ ΜΑΣΤΑΝΤΡΕΑ
Μανία

Μια ακόμα ταινία τρόμου, τι πιο φυσικό για την «ελεύθερη» και «αδέσμευτη» κινηματογραφική αγορά! Μπορεί να μείνει η εμπορική οθόνη, για μια εβδομάδα έστω, χωρίς αίμα; Και μάλιστα καλοκαιριάτικα; Δεν μπορεί! Το εθισμένο αγοραστικό κοινό, από λεπτότητα δε λέω το άρρωστο κοινό, θα πάθει στέρηση!

Τρόμος, λοιπόν! Τρόμος, βία και αίμα. Αυτή τη φορά τρομοκράτες είναι σκυλιά. Λυσσασμένα σκυλιά! Και θύματα πέντε «αθώοι» φοιτητές, τρία αγόρια και δυο κορίτσια, που φτάνουν σε ένα απομονωμένο νησί, για το Σαββατοκύριακο. Για «πρωινό» τα σκυλιά, πριν έρθουν οι φοιτητές, κομματιάζουν ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που φτάνει με το κότερό τους από λάθος στο λυσσασμένο νησί.

Εχω γίνει πληκτικός να μιλάω για το φασισμό της εικόνας. Εκείνο που θέλω να προσθέσω σήμερα είναι την περιέργειά μου. Ανυπομονώ να δω πού, τελικά, θα φτάσει η τρομο-μανία τους και η τρομο-λαγνεία τους. Μετά τα σκυλιά, τι; Τα γαϊδούρια, ίσως; Το σκέφτεστε, αλήθεια; Λυσσασμένα γαϊδούρια να την πέσουν στους «δημιουργούς» και να γίνει το έλα να δεις στην κλοτσιά και τη δαγκωνιά. Τι να σου κάνουν τα σκυλιά. Πιάνεις ένα ξύλο και τους σπας το κεφάλι. Με τα γαϊδούρια, δεν είναι το ίδιο εύκολα! Αφήστε τους συνειρμούς, που μπορεί ο καθένας να κάνει!

Παίζουν: Μισέλ Ροντρίκεζ, Ερικ Λίβελι, Ολιβερ Χάντσον, Τάριν Μάνινγκ, Χιλ Χάρπερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ