Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΠΙΤΣΟΣ»
Εσπασαν το γκέτο οι αγωνιστές υποψήφιοι

Στις πύλες του εργοστασίου βρέθηκαν χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος και νυν δήμαρχος Νίκαιας

Την ...«ησυχία» ενός ακόμα εργασιακού γκέτο της περιοχής του Πειραιά, του εργοστασίου ηλεκτρικών οικιακών συσκευών «ΠΙΤΣΟΣ», τάραξε χτες η «φωνή» των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) και της δημοτικής κίνησης «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας». Οσο και να προσπαθεί η πολυεθνική με έδρα τη Γερμανία διοίκηση του εργοστασίου να έχει «μαντρωμένους» και τρομοκρατημένους τους 800 και πλέον εργάτες και υπάλληλους, η ντουντούκα, έξω από την «ΠΙΤΣΟΣ», τα φυλλάδια του ΚΚΕ που στηρίζει τα ψηφοδέλτια μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, όπως και η παρουσία του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη και του δημάρχου Νίκαιας και υποψηφίου της πόλης Στέλιου Μπενετάτου, το σαφές αγωνιστικό μήνυμα «εισέβαλε» μέσα από τις τεράστιες ηλεκτρονικές καγκελόπορτες και τα τείχη που περικυκλώνουν το εργοστάσιο.

Μαζί με τους υποψηφίους, ήταν μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Ολοι μαζί «στρατοπέδευσαν» έξω από τις πύλες του εργοστασίου επί μία ώρα από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι, διάστημα που αλλάζουν οι βάρδιες. Από τους περίπου 800 εργαζόμενους, οι μισοί είναι με συμβάσεις, δίμηνες και τετράμηνες! Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμβασιούχοι είναι νεολαίοι. Η τρομοκρατία «οργιάζει» στους χώρους δουλιάς. Κάμερες παντού, το λιγότερο από 10 λεπτά διάλειμμα τηρείται με απόλυτη αυστηρότητα. Από τους ίδιους τους εργαζόμενους ειπώθηκε ότι εκεί μέσα επικρατεί «στρατιωτικός νόμος». Ούτε κουβέντα για συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενώ το σωματείο που υπάρχει είναι καθαρά εργοδοτικό.

Από την ντουντούκα, αλλά και στις «πεταχτές» συζητήσεις απευθύνθηκε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να υψώσουν ανάστημα στην πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που φουντώνει την εργοδοτική ασυδοσία και στρώνει το έδαφος για την επιβολή μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων για να αυξάνουν τα εργοδοτικά κέρδη και ευθύνεται για τα προβλήματα συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να δώσουν την απάντησή τους με τη συμμετοχή τους στους αγώνες, δυναμώνοντας τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και με την ψήφο τους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε καταδίκη των συνδυασμών των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με την ταυτόχρονη ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ