Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Υποσχέσεις εντυπωσιασμού από τον υπουργό Υγείας

Μεγάλες υποσχέσεις για ενίσχυση του Κέντρου της Λειτουργικής Νευροχειρουργικής του «Ευαγγελισμού» έδωσε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον καθηγητή Διονύση Σακκά.

Στη Μονάδα του «Ευαγγελισμού» αντιμετωπίστηκε με επιτυχία μια σοβαρή πάθηση, η καμπτοκορμία, του 21χρονου φοιτητή της Νομικής Κώστα Γαρνέλη. Είναι ο δεύτερος ασθενής σε παγκόσμιο επίπεδο που θεραπεύτηκε με τη μέθοδο της ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου. Μέχρι πριν τρεις μήνες ο Κώστας Γαρνέλης αισθανόταν απολύτως υγιής, όταν ξαφνικά, ένα πρωί, αισθάνθηκε πόνους στη μέση, και ξαφνικά, μέσα σε λίγα 24ωρα περπατούσε με κλίση 90 μοιρών, καθώς ο κορμός του εμφάνισε σοβαρή κάμψη. Η επέμβαση έγινε στις 6.7.2006 στον «Ευαγγελισμό».

Χτες, μετά τη συνάντησή του με τον Δ. Σακκά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι και επενδύουμε στην ανάπτυξη του Κέντρου της Λειτουργικής Νευροχειρουργικής, για το οποίο όλοι φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για τις πολύ δύσκολες και πολύπλοκες αυτές παθήσεις, αναδεικνύοντας την παγκόσμια προσφορά της ελληνικής ιατρικής στον άνθρωπο».

Αυτές οι βαρύγδουπες υποσχέσεις έρχονται σε αντίθεση με τις μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στον «Ευαγγελισμό» - είναι κενές 1.132 οργανικές θέσεις - που εμποδίζουν συνολικά το έργο του επιστημονικού δυναμικού στον «Ευαγγελισμό», όπως η διεύρυνση λεπτών επεμβάσεων σαν και αυτή στον 21χρονο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ