Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να πάψει να είναι εμπόρευμα η Ψυχική Υγεία

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής περιόδευσε, χτες, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Από τη συζήτηση του Σπύρου Χαλβατζή με τους εργαζόμενους του ΨΝΑ
Από τη συζήτηση του Σπύρου Χαλβατζή με τους εργαζόμενους του ΨΝΑ
Δεν μπορεί ο ευαίσθητος χώρος της Ψυχικής Υγείας, όπως και γενικότερα η Υγεία, να είναι εμπόρευμα σημείωσε κατ' επανάληψη ο Σπύρος Χαλβατζής, στη χτεσινή περιοδεία του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ). Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» επισκέφθηκε το ΨΝΑ και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τόνισαν τις τεράστιες ελλείψεις σε κλίνες και προσωπικό που υπάρχει στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 45% υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δηλαδή πάνω από 500 νοσηλευτές και 200 άτομα για βοηθητικό προσωπικό.

Ο Σπ. Χαλβατζής συζήτησε με τους εργαζόμενους και για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. «Τον Οκτώβρη πρέπει να ψηφίσουμε για όλα μας τα προβλήματα, να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή κυρίαρχο ζήτημα είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Παλαιστίνη και Λίβανο, «ζήτημα που μας αφορά άμεσα».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας και συνομιλώντας με μια εργαζόμενη απάντησε στο επιχείρημα της ψήφου «διαμαρτυρίας» μέσω της αποχής. Ξεκαθάρισε πως με αυτό τον τρόπο δε θίγονται οι πολιτικές που προκαλούν τα προβλήματα, «το θέμα είναι ποιους ψηφίζουμε, τι συμφέροντα εξυπηρετούν και τι κάνουν στην πράξη».

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη στήριξη του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, ο οποίος σημείωσε τον πρωτοπόρο ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Αυτοδιοίκηση στους αγώνες για τη δημόσια Υγεία.

Ο Σπ. Χαλβατζής μετά το τέλος της περιοδείας δήλωσε: «H επίσκεψη στο ΨΝΑ επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, την έλλειψη κρεβατιών και προσωπικού. Φαίνεται πως και με την καινούρια ηγεσία του υπουργείου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Θεωρούμε πως είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει να καλυφθούν οι ελλείψεις στις κλίνες και το προσωπικό και να μην είναι οι ασθενείς παραπεταμένοι. Διεκδικούμε δωρεάν ισότιμη αναβαθμισμένη Υγεία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Μαζί με τη ΝΑΣ θα παλέψουμε, ώστε ο ευαίσθητος χώρος της Ψυχικής Υγείας να πάψει να είναι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ