Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ο Π. Κεφαλληνός υποψήφιος νομάρχης

Ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, εκπαιδευτικός, θα είναι ο υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στη Ζάκυνθο, στις εκλογές του Οκτώβρη.

Σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε και επίσημα η ανακήρυξή του από το μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΝΑΣ, Διονύση Συγούρο.

Στην ομιλία του ο Π. Κεφαλληνός επισήμανε τη μεγάλη σημασία της εκλογικής μάχης που γίνεται στην ΤΑ, όπου με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό χέρι, εξαιτίας του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που έχει προωθηθεί από το 1994. Σε αυτό το τοπίο - συνέχισε ο ομιλητής - η ΤΑ με προσαρμογές που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, παίζει όλο και περισσότερο το ρόλο ενός βασικού κρίκου και μάλιστα με το πρόσχημα και την ψευδαίσθηση της αυτοδιοίκησης, για να περάσουν οι επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των τομέων των Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, του δασικού πλούτου, του νερού αλλά και του αθλητισμού και του πολιτισμού, ήταν η μόνη επωδός των τελευταίων Νομαρχιακών Αρχών, συμπλήρωσε ο Π. Κεφαλληνός.

Μόνιμος προσανατολισμός της ΝΑΣ - τόνισε ο Π. Κεφαλληνός - είναι η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών με τη συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής και κατέληξε πως η συνεπής δράση της ΝΑΣ και η πλέρια συμπαράστασή της στους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, την καταξιώνει σαν τη μόνη συνεπή δύναμη που μπορεί να αναλάβει φιλολαϊκές δεσμεύσεις και να τις εφαρμόσει στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ