Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κακός σύμβουλος η εμπάθεια

Τη «σεχταριστική πολιτική του ΚΚΕ και την οπισθοδρόμηση σε θέσεις και προοπτικές του πιο δογματικού παρελθόντος» θυμήθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμός Ν. Κωνσταντόπουλος και φυσικά κατήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη «Αυγή», φτάνοντας σε σημείο να προσθέσει ότι το ΚΚΕ «προσφέρει καθημερινά άλλοθι στις δυνάμεις του δικομματισμού»!

Η πολεμική στο ΚΚΕ συνοδεύτηκε βέβαια με τα γνωστά τσιτάτα περί του πόσο πολύ ο ΣΥΝ επιθυμεί και επιδιώκει το διάλογο και τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, εξέλιξη που δεν προχωρά εξαιτίας... του ΚΚΕ που «αντιστρατεύεται κάθε δυνατότητα συνεργασίας και συσπείρωσης των δυνάμεων της κοινωνίας»! Επινόησε δε, και παράδειγμα για να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του, που δεν είναι άλλο από «την επιδίωξη του ΚΚΕ για διάσπαση της ΓΣΕΕ»!

Η άνευ όρων και ορίων επίθεση στο ΚΚΕ, προϊόν εμπάθειας και μένους, μπορεί εύκολα να αντικρουστεί. Εν μέρει αντικρούεται από τον ίδιο, όταν λίγο πριν περάσει στην αντιΚΚΕ ρητορική του είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ γιατί βλέπει την «κεντροαριστερά ως επικοινωνιακό τρικ», γιατί «ποτέ ως σήμερα δεν πίστεψε σοβαρά στην ιδέα μιας σοβαρής συμμαχίας όλων των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν την προοδευτική πλειοψηφία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ