Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένουμε στην ανάδειξη των ιδανικών της

Ξεχωριστή ήταν η συζήτηση που αφορούσε στη δραστηριότητα της ΠΕΑΕΑ και των άλλων ΕΑΜογενών οργανώσεων αντιστασιακών, όχι μόνον για τα προβλήματα των αγωνιστών, αλλά, ιδιαίτερα, για την προβολή και υλοποίηση των ιδανικών και των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης. Για τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε, με διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνουν, με αφορμή τις διάφορες επετείους από τον αντιστασιακό αγώνα, να αναδειχτούν και προβληθούν τα πατριωτικά εξεγερτικά μηνύματα της Εθνικής Αντίστασης. Πώς μέσα από την ανέγερση μνημείων της Αντίστασης και τις εκδηλώσεις που τιμούν τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, η αληθινή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, του αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ θα γίνει κτήμα της νεολαίας μας. Πώς θα γίνει κτήμα της νεολαίας μας, με τη διδαχή της από τα σχολικά βιβλία και άλλες εκδηλώσεις, ώστε να διαπαιδαγωγείται η νεολαία μας στα μεγάλα και ωραία πατριωτικά ιδανικά και οράματα της Εθνικής Αντίστασης.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, όλες οι κυβερνήσεις όχι μόνον αδιαφορούν, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν, για να αποσιωπήσουν είτε να διαστρεβλώσουν την πραγματική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, την ιστορία του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και τον πρωταγωνιστικό καθοδηγητικό ρόλο του ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί, όπως υπογραμμίστηκε, το ίδιο το πνεύμα της Εθνικής Αντίστασης είναι εξεγερτικό και αντίθετο με τη στάση υποτέλειας των κυβερνήσεων απέναντι στα μεγάλα αφεντικά, της οικονομικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό και η μεθοδευμένη επιχείρηση αποσιώπησης, διαστρέβλωσης και αποχρωματισμού της Αντίστασης, από τα μηνύματα και το ΚΚΕ και τις δυνάμεις που την πραγματοποίησαν.

Αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την προώθηση της λεγόμενης νέας τάξης του ιμπεριαλισμού, που σηκώνει κεφάλι μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, επισημάνθηκε, κάνει ακόμα πιο αναγκαίο τον αγώνα για την προβολή των ιδανικών και των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης. Και σ' αυτήν την κατεύθυνση, πέρα από τους αγωνιστές της Αντίστασης, καλείται να πάρει μεγαλύτερες ευθύνες ο νεοσυσταθείς Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Οπως διαπιστώθηκε στη σχετική συζήτηση στο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ, με την αμέριστη βοήθεια των αγωνιστών, ήδη σε πολλές περιοχές σ' όλη την Ελλάδα, συγκροτούνται πολλοί τέτοιοι Σύλλογοι και βρισκόμαστε σε μια πορεία δυναμικής ανάπτυξης των περιφερειακών και κεντρικών παραρτημάτων του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ