Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πολιτικές οι ευθύνες για την παρακολούθηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Σχετική Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Τους αστυνομικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και υπονόμευσης του συνδικαλιστικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος, στηλιτεύουν με Ερώτησή τους και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζουν: «Ο εντοπισμός και νέου κρούσματος παρουσίας αστυνομικού εν υπηρεσία την Τετάρτη, 10/4/2002, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία στα πλαίσια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) στεγανών μηχανισμών που έχουν ως διατεταγμένη υπηρεσία την παρακολούθηση και καταγραφή των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων, των προσώπων που συμμετέχουν, των απόψεων που εκφράζουν και με σκοπό την υπονόμευση των αγώνων και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Τα επαναλαμβανόμενα αυτά κρούσματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε πολλές Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ ότι η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών και άλλων πολιτικών δραστηριοτήτων δεν είναι αντικείμενο της ΕΛΑΣ, τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, όπως επίσης και ότι θα διενεργηθούν έρευνες και θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες στους "παρανομούντες" αστυνομικούς.

Τα γεγονότα αυτά δείχνουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, όσο και της κυβέρνησης συνολικά. Εξάλλου, εγείρεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αφού παραπλανάται η εθνική αντιπροσωπεία και αποκρύπτεται από τη Βουλή η ύπαρξη και λειτουργία σκοτεινών μηχανισμών που δρουν υπονομευτικά και πέρα από κάθε νομιμότητα σε βάρος των συνδικαλιστικών, δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε για τη διάλυση των μηχανισμών παρακολούθησης και υπονόμευσης του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος που υπάρχουν και δρουν στα πλαίσια της ΕΛΑΣ ή και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών και τη διάθεση του συνόλου της αστυνομικής δραστηριότητας για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας;

Επίσης καλείται ο κ. υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, τα πορίσματα από τις ΕΔΕ - οι οποίες σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διενεργήθηκαν - για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις Ερωτήσεις 299/4-7-2000, 947/13-8-2001 και 3750/14-12-2001 καθώς και στις Επίκαιρες Ερωτήσεις 112/4-10-2000 και 15/3-10-2001».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ