Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η Βενεζουέλα δεν είναι μακριά

Η νίκη του λαού της Βενεζουέλας ζεσταίνει τις καρδιές των λαών - Και η Παλαιστίνη στο τέλος θα νικήσει

Του Κ. Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Του Κ. Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Η νέα τάξη δεν είναι ούτε παντοδύναμη ούτε ανίκητη. Ο παγκόσμιος χωροφύλακας αποδεικνύεται «σκιάχτρο» όταν βρεθεί «περικυκλωμένος» από λαούς αποφασισμένους να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις τους. Το μεγάλο, ελπιδοφόρο μήνυμα από τη Βενεζουέλα.

Οι ηγεμόνες της νέας τάξης δεν μπορούν να καταδυναστεύουν όλους τους λαούς για πολύ. Ο «αντιτρομοκρατικός πόλεμος» θα γυρίσει μπούμερανγκ. Συσπειρώνει όλους τους λαούς ενάντιά τους. Η «αυτοκρατορία» έχει ημερομηνία λήξης. Η νίκη του λαού της Βενεζουέλας ζεσταίνει τις καρδιές και αναπτερώνει το ηθικό των λαών που αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Ταπεινωτική ήττα περιμένει τους φονιάδες των λαών και στην Παλαιστίνη. Ηδη έχουν χάσει τον «πόλεμο της προπαγάνδας». Εχουν χάσει τη μάχη στις συνειδήσεις των λαών και έχουν προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, απ' άκρου σε άκρη στον πλανήτη. Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό αποτελούν το, άλλο, μεγάλο ελπιδοφόρο μήνυμα.

«Ανθρωπος της ειρήνης»(!) ο Αρ. Σαρόν, κατά τον Πρόεδρο Μπους. Δεν υπήρχε καμία ψευδαίσθηση για την «ειρήνη» που θέλουν οι μακελάρηδες. Επιμένουν όμως τα παραμύθια περί δήθεν «ανίσχυρης υπερδύναμης» απέναντι στον «πολεμοχαρή» Σαρόν.

Υποκρίνονται πως δε βλέπουν πως τα ισραηλινά τάγματα θανάτου δουλεύουν για λογαριασμό των σχεδίων της νέας τάξης στην περιοχή. Προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως αυτά τα σχέδια υπηρετούνται καλύτερα με λαούς ταπεινωμένους και ηττημένους.

Μεγάλο παραμύθι και τα περί «μετριοπαθούς» Πάουελ. Αλλά τι παραπάνω θα έκανε ένα «γεράκι»; Διόλου δε συγκινήθηκε από την οσμή του θανάτου που συναντούσε σε κάθε βήμα του. Αντίθετα ήταν το καλύτερο «φερέφωνο» του Σαρόν. Μέχρι και την πρόταση του σφαγέα για «διεθνή» διάσκεψη - συγκάλυψης του εγκλήματος των Ισραηλινών υπερασπίστηκε.

Κατάπτυστη και η στάση των Ευρωπαίων «εταίρων». Δεν κάνουν το παραμικρό που θα ενοχλήσει τόσο το υπερατλαντικό αφεντικό και τη «μηχανή θανάτου» του στη Μέση Ανατολή. Καλύτερα έτσι! Να καταρρεύσει και ο μύθος του «αντίπαλου δέους» στις ΗΠΑ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ