Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η Ευρώπη των λαών...

Οπως μας ενημέρωσε αναλυτικά ο πρωθυπουργός «μας», επιστρέφοντας από τη «Σύνοδο Κορυφής», της Βαρκελώνης, οι 15 σοφοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού έλαβαν πρώτα δρακόντεια μέτρα, για την ασφάλειά τους (εκτός από την αστυνομία, το στρατό, θωρακισμένα και ελικόπτερα, έθεσαν σε ετοιμότητα ακόμα και συστοιχίες πυραύλων, προκειμένου να αποκρούσουν τυχόν επίθεση των «τρομοκρατών» από αέρος), συνήλθαν και κατέστρωσαν, ύστερα από πολύωρες «γόνιμες» συσκέψεις, προγράμματα, που θα καταστήσουν την Ευρώπη «μας» πρώτη υπερδύναμη στον κόσμο, και εμάς τους Ευρωπαίους, τους πιο πλούσιους και τους πιο ευτυχισμένους πολίτες αυτού του πλανήτη. Με τον ευρωστρατό μας, με τη Σένγκεν μας, με την κατάλληλη διάταξη (αγοραπωλησία ή ενοικίαση) του απασχολήσιμου εργατικού δυναμικού, και, προπαντός, με τη μείωση του... χρόνου ζωής των Ευρωπαίων εργαζομένων, θα πατάξουμε την ανεργία και θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα. Ειδικά για το ακανθώδες θέμα, το Ασφαλιστικό, κάποιος φωτεινός εγκέφαλος πρότεινε μια απλή, όσο και σοφή λύση: Οι εργαζόμενοι, λέει, ζούνε πάρα πολλά χρόνια (κατά μέσο όρο, 83). Αν, λοιπόν, τους βγάζουμε στη σύνταξη στα 60 χρόνια τους, θα πρέπει, μετά, να τους έχουμε και να τους ταΐζουμε τζάμπα, για 20 και περισσότερα χρόνια. Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησής τους στα 70, να μειώσουμε τους μισθούς, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική πρόνοια και λοιπά, στο ελάχιστο, ώστε να πεθαίνουν όχι στα 83, αλλά στα 73 χρόνια τους κατά μέσο όρο. Ετσι, θα τους ταΐζουμε τζάμπα το πολύ δυο-τρία χρόνια, και, συνεπώς, λύνουμε κατά τον καλύτερο τρόπο το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό πρόβλημα...

Ομως, εκείνοι οι χιλιάδες ξεροκέφαλοι «αναρχικοί» και «τρομοκράτες» της Βαρκελώνης, που πήραν τη σκυτάλη από τη Γένοβα και το Σιάτλ, και τους «χαλάνε τη μανέστρα», αψηφώντας τα δρακόντεια μέτρα και την πρωτοφανή αγριότητα των φρουρών της «καθεστηκυίας τάξεως», έχουν εντελώς διαφορετική γνώμη, και είναι «κάθετα» αντίθετοι - όπως όλοι, άλλωστε, οι εργαζόμενοι της Ευρώπης - με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, για τη δημιουργία της... «κοινωνικής Ευρώπης των λαών», μιας Ευρώπης, για την οποία, όντως, «εργάζεται πολύ σκληρά» και ο δικός μας Ντ' Αρτανιάν, ο κύριος Σημίτης. Ο οποίος, με περισσό θράσος δηλώνει κυνικά, ότι είναι αποφασισμένος «να οδηγήσει το σκάφος ίσια και σταθερά», στη ρότα που χάραξαν οι ισχυροί εταίροι της ευρωπαϊκής ληστοσυμμαχίας, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες και τις συμφορές που αυτή η ρότα συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.

Λοιπόν;.. Δεν έχει λοιπόν. Το πράγμα είναι «ηλίου φαεινότερον». Το... μεγαλοφυές σχέδιο των χασάπηδων της «Ευρώπης των λαών» είναι να μας πάρουν και το τομάρι. Να μας γδάρουν, δηλαδή, ζωντανούς. Γι' αυτό, άλλη λύση δεν υπάρχει. «Ξυπνάτε, ξυλοτρύπηδες και κλέφτες της ζωής». Βγείτε από τα λαγούμια των «υπόγειων διαδρομών», όπου σας έχουν καθηλώσει ξένοι δικτάτορες και ντόπιοι δικτατορίσκοι, ενώστε τη δύναμή σας, και χτυπάτε! «Πάρτε τσεκούρια και σφυριά / ρόπαλα και αξίνες», και βαράτε κατευθείαν στο «δόξα πατρί» τους ληστές, που ληστεύουν τον ιδρώτα μας και πίνουν το αίμα μας. Με ενωμένες απέναντί τους τις λαϊκές δυνάμεις όλης της Ευρώπης, οι «άρχοντες του σκότους και της συμφοράς» δε θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους. Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν ελεύθεροι.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γερμανική υπόθεση (2013-05-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-06-23 00:00:00.0)
Σείστηκε από τις διαδηλώσεις η πρωτεύουσα της Καταλωνίας (2002-03-15 00:00:00.0)
Προς επιτάχυνση των αντιλαϊκών πολιτικών (2002-03-14 00:00:00.0)
Κόντρα στον κακό του δαίμονα (1998-04-18 00:00:00.0)
Ο σημαιοφόρος των συμφορών (1996-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ