Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΤΡΑ
Οχι στο ξεπούλημα των ακτών

Δυναμική συγκέντρωση κατά της παραχώρησης σε ιδιώτες της πλαζ Αγυιάς διοργάνωσε ο συνδυασμός «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι»

Δυναμική συγκέντρωση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που θέλει να βγάλει στο σφυρί 78 στρέμματα της πλαζ του ΕΟΤ στην περιοχή.

Πλήθος κόσμου, μαζικοί φορείς και οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι». Στη σύντομη παρέμβασή του, ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», Παναγιώτης Κοσιώνης, κατήγγειλε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της περιουσίας των πατρινών, από τη δημοτική αρχή. Αυτή η πολιτική ξεπουλήματος, υπογράμμισε ο Π. Κοσιώνης, αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και κάλεσε το λαό της Πάτρας, μαζικούς φορείς κι οργανώσεις, να γυρίσουν την πλάτη τους στο δήμαρχο Ευάγγελο Φλωράτο και την κυβέρνηση και να ενισχύσουν και να αναδείξουν στη δημοτική αρχή, το συνδυασμό «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος κατήγγειλε το δήμαρχο και την κυβέρνηση που βγάζουν στο σφυρί την πλαζ του ΕΟΤ για να κερδοσκοπήσουν γνωστοί όμιλοι σε βάρος της περιουσίας του πατραϊκού λαού. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη περιοχή, τόνισε πως αποτελεί ένα μοναδικό χώρο - βιότοπο μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης που αποτελεί ανάσα ζωής για το λαό, που απειλείται να μετατραπεί σε επιχείρηση και να επιβαρύνει όλη την περιοχή με χρήσεις κι υποδομές με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Ο Δήμος Πατρών, υπογράμμισε ο ομιλητής, απέκτησε το χώρο του Κάμπινγκ το 1995 από τον ΕΟΤ με σκοπό την αξιοποίησή του και τη δημιουργία χώρων αναψυχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρων πολλαπλών χρήσεων, δημιουργικής απασχόλησης, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η δημοτική αρχή όμως, αφού δαπάνησε τον προηγούμενο χρόνο για την ανακατασκευή του Κάμπινγκ 550 εκατομμύρια, προχωρά τώρα στο ξεπούλημα σε συγκεκριμένα συμφέροντα, παραδίδοντάς τους έτσι την ακτή.

Ο Χρ. Κορδάς, κάλεσε τους φορείς και το λαό να αντιδράσουν συλλογικά και δυναμικά προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, στο περιβάλλον και τη φύση ώστε να μη σβήσει αυτή η μοναδική ανάσα των πατρινών από τους κερδοσκόπους που προωθούνται από την κυβέρνηση και τον δήμαρχο Ε. Φλωράτο.

Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή, ήταν ο πρώην δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Καράβολας, εκπρόσωποι από άλλες δημοτικές κινήσεις και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ