Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΟΛΙΧΝΗ
«Συνεργασία» για την αλλαγή στο Δήμο

Τη «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κ. Θεοδωρίδη, συγκρότησαν δύο δημοτικές κινήσεις

Eurokinissi

Η αποδοχή που ήδη άρχισε να βρίσκει ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», στους πολίτες και οι δυνατότητες που έχει να αναδειχτεί σε δύναμη αλλαγής και μετατροπής του δήμου σε διεκδικητικό, αγωνιστικό, μαχητικό, αναδείχτηκε το πρωί της Κυριακής, μέσα από την πραγματικά μεγάλη εκδήλωση για την ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου της, Κώστα Θεοδωρίδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών φορέων του δήμου και σωματείων της περιοχής. Ανάμεσά τους κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Στο σύνθημα - κάλεσμα της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη» «Εμπρός όλοι μαζί να αλλάξουμε τη σελίδα της ιστορίας του δήμου μας», ανταποκρίθηκαν κυρίως οι απλοί πολίτες. Εκατοντάδες Πολιχνιώτες κατέκλυσαν το ανοιχτό Θέατρο, στο πάρκο Κρύας Βρύσης, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης βρίσκει πλατύτερη απήχηση. Η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» είναι προϊόν της συνεργασίας των κινήσεων «Συνεργασία για την Πολίχνη», της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Πολίχνης» (ΔΕΚΠ) και προσωπικοτήτων της πόλης.

«Οι Πολιχνιώτες σήμερα έχουν τι να διαλέξουν, έχουν τη δική τους δύναμη για να συμπαραταχτούν. Ξέρουν ότι η "Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη" και θέλει και μπορεί να αλλάξει σελίδα για την πόλη. Να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης από τη σκοπιά των δικαιωμάτων των κατοίκων της και των λαϊκών συμφερόντων», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Ν. Νικοπολιτίδης, εκπρόσωπος της ΔΕΚΠ. Και κατέληξε: «Το όραμά μας για την Πολίχνη περιλαμβάνει μια πόλη της δουλιάς, του φιλότιμου και του αγώνα, ωραία και δημιουργική. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο μας».

Ο Κ. Θεοδωρίδης, υποψήφιος δήμαρχος

Eurokinissi

Ο Κ. Θεοδωρίδης, υποψήφιος δήμαρχος
Στο ζήτημα του μοντέλου ανάπτυξης της πόλης, στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, τα αδιέξοδα της νεολαίας, το πρόβλημα των ναρκωτικών και τη μετατροπή του δήμου σε ορμητήριο εμπόρων του λευκού θανάτου με πρώτα θύματα τους νέους, και μια σειρά άλλα θέματα, αναφέρθηκε αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης.

Παρουσιάζοντας σημεία της διακήρυξης του συνδυασμού τόνισε: «Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε: Την οικονομική αυτοτέλεια και ενίσχυση της ΤΑ με περισσότερους πόρους από την κεντρική εξουσία. Τη θεσμοθετημένη και ουσιαστική συμμετοχή της ΤΑ στο σχεδιασμό των προγραμμάτων που την αφορούν. Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΤΑ από την κεντρική εξουσία μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων». Και κάλεσε, «όλοι μαζί ενωμένοι μέσα από μια ενεργητική κοινωνική συμπαράταξη, να διεκδικήσουμε, να διαμορφώσουμε και να θέσουμε τις βασικές προϋποθέσεις, ώστε ο δήμος μας να παίξει ένα νέο σύγχρονο ρόλο για τους κατοίκους αυτής της πόλης, με βάση τις ανάγκες μας. Σ' αυτή την προσπάθεια ζητούμε το "παρών" όλων σας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ