Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: «Ο ξεσηκωμός των λαϊκών μαζών και τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας ακύρωσαν μέσα σε 48 ώρες το υποστηριζόμενο από τα μεσαία στρώματα και την οικονομική ολιγαρχία πραξικόπημα μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας, επαναφέροντας στην προεδρία τον εκλεγμένο πρόεδρο Ούγκο Τσάβες» (Από το ρεπορτάζ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: «Ως πλήγμα στα σχέδια της Ουάσιγκτον για τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων της τέταρτης στον κόσμο παραγωγού μαύρου χρυσού σχολιάστηκε η θριαμβευτική επάνοδος του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας, λίγες μόλις ώρες αφότου είχε ανατραπεί» (Ρεπορτάζ ΕΘΝΟΥΣ).

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑ: «Σε οπερέτα εξελίχθηκε το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Δύο μέρες μετά την ανατροπή του, ο Τσάβες επέστρεψε χτες θριαμβευτικά στο Καράκας και συγκινημένος ξανακάθισε στον προεδρικό θώκο, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και κάνοντας έκκληση για εθνική ενότητα» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΗ. «Προσεκτικός μελετητής των διδαγμάτων από την ανατροπή του Χιλιανού προέδρου Αλιέντε το 1973, αποδείχτηκε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέτυχε τη θεαματική αποκατάστασή του στην εξουσία, ένα μόλις 48ωρο μετά την εκδήλωση του εναντίον του πραξικοπήματος» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ