Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Νέο χαράτσι στο νερό!

Οι κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του Δήμου Χορτιάτη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 του Απρίλη στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ενέκρινε ψήφισμα καταγγελίας ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιβάλλει νέα χαράτσια στους κατοίκους της περιοχής.

Το ψήφισμα καλεί τους δημότες να αντισταθούν και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφασή του που έρχεται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πλειονότητα των δημοτών. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα ζητά την άμεση προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο ΔΣ για μείωση της τιμής του νερού. Το νερό, τονίζει το ψήφισμα, «είναι είδος πρώτης ανάγκης, δεν μπορεί να αποτελέσει είδος εμπορικής εκμετάλλευσης και μάλιστα από τη δημοτική αρχή».

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Πολιτών Χορτιάτη, που με πρωτοβουλία της πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων, καταγγέλλει στους δημότες την απαράδεκτη φορομπηχτική πολιτική του δημάρχου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Πρωτοβουλία Πολιτών καταγγέλλει ότι ενώ ο κόσμος λέει το «νερό νεράκι» στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ασβεστοχωρίου και Φιλύρου η αύξηση στα τέλη παροχής νερού που επιβλήθηκαν από το δήμο φθάνει στα 500% - 830%!

Καταγγέλλει ακόμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να διεκδικεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το μερίδιο που αναλογεί στην ΤΑ, που συνεχώς μειώνεται, προτιμά να μπαίνει βαθιά στην τσέπη του δημότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ