Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»
Με τον Απ. Συρίγο υποψήφιο δήμαρχο

Τον καταξιωμένο αγωνιστή, γνωστό και από τη θητεία στο δήμο με τους πετυχημένους δημάρχους Μ. Μαλαγαρδή και Ν. Θεμελή, επέλεξε η «Δημοκρατική Ενότητα» για υποψήφιό της

Μετά από οκτώ χρόνια διοίκησης Χρήστου ο Κορυδαλλός γυρίζει σελίδα. Οι Κορυδαλλιώτες μπορούν πια να κρίνουν. Στις εκλογές του Οκτώβρη θα αναδείξουν αγωνιστική δημοτική αρχή και όχι κυβερνητικό δήμαρχο, που κουκουλώνει τα προβλήματα για να μη φανούν οι κυβερνητικές ευθύνες. Τη διάθεση του κόσμου για αλλαγή την έδειξε η συγκέντρωση της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο, όπου η «Δημοκρατική Ενότητα» παρουσίασε τον υποψήφιο σήμερα και αυριανό δήμαρχο της πόλης Απόστολο Συρίγο. Η παρουσία του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τους διαδρόμους, έδειξε και κάτι άλλο: Τους ισχυρούς δεσμούς της «Δημοκρατικής Ενότητας» με τους δημότες. Δεσμοί που ξεκινούν από τον αείμνηστο Μήτσο Μαλαγαρδή και συνεχίζονται με τον Νίκο Θεμελή, που έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Κορυδαλλό.

Τώρα, την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει ο Απόστολος Συρίγος, η εμπειρία του οποίου στα δημοτικά πράγματα αποδεικνύεται τόσο από τους πολύπλευρους αγώνες του όσο και από την πολυετή του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου έχει διατελέσει πρόεδρος. Εχει θητεύσει στο πλευρό δύο μεγάλων δασκάλων, του Μ. Μαλαγαρδή και του Ν. Θεμελή. Ιδιαίτερα γνωστός για τις ευαισθησίες του σε θέματα πολιτισμού, υπήρξε αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πειραιά. Καταξιωμένος αρχιτέκτονας, πατέρας δυο παιδιών, εγγυάται ότι επί της δημαρχίας του ο Κορυδαλλός θα δει καλύτερες μέρες. Τον αυριανό δήμαρχο της πόλης παρουσίασε ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Μπάμπης Πατεράκης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του έκανε αναφορά και στον αγώνα των Παλαιστινίων.

«Ο Αριστοτέλης έλεγε πριν 2.300 χρόνια: Η πόλη είναι χτισμένη πολιτική. Αγωνιζόμαστε λοιπόν για μια άλλη πόλη. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Απόστολος Συρίγος, και πρόσθεσε: «Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, οι πολιτικές που τα γεννούν και τα αναπαράγουν, καθώς και τα πρόσωπα που τις υπηρετούν, που βάζουν πλάτη, που παίζουν σε σενάρια κεντροαριστεράς, δίνουν άλλοθι και καλλιεργούν αυταπάτες για να περνά αυτή η πολική πιο ομαλά. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με δυνάμεις που συμφωνούν και στηρίζουν το σημερινό θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντίθετα, συμπλήρωσε, καλούμε κάθε κίνημα και δημοκράτη που έχουμε συναντηθεί μαζί του σε επιμέρους αγώνες για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και στα γενικότερα κινήματα, όπως της νεολαίας, το γυναικείο, το εργατικό κίνημα, το κίνημα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας και στη μάχη των δημοτικών εκλογών, ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο το λαϊκό παράγοντα ως πρωταγωνιστή και δημιουργό της τύχης του. Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά θα νικήσουμε. Η νίκη θα είναι της "Δημοκρατικής Ενότητας". Εχουμε εμπιστοσύνη στους Κορυδαλλιώτες και τους καλούμε να καταψηφίσουν αυτούς που νομίζουν ότι το ιερό δικαίωμα της ψήφου, της πολιτικής βούλησης μπορούν να το υποκλέψουν».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι: Γιάννης Πατσιλινάκος, δήμαρχος Περάματος. Κώστας Τζατζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη, Δημήτρης Μουρίκης, επικεφαλής της ΔΑΣ Κερατσινίου, Ελπίδα Παντελάκη, νομαρχιακή σύμβουλος, Γιώργος Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Κώστας Πάνου, μέλος του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Σοφιανός, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ. Χρήστος Μαργανέλης, από την Κομμουνιστική Ανανέωση, Κώστας Σπέης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού. Παρόντες ακόμα ήταν πολλοί εκπρόσωποι μαζικών κινήσεων και φορέων του Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ