Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον ΣΕΒ για την ... «αριστερή διακυβέρνηση»!

Δηλαδή αν στο επόμενο γκάλοπ προκύψει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται καμιά δεκαριά μονάδες πίσω από τη ΝΔ, τότε τι θα κάνουν; Ποιον θα επιστρατεύσουν; Μήπως ο επόμενος στη λίστα είναι ο κ. Κοντογιαννόπουλος, αυτός ο γνωστών... αριστερών καταβολών (!) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που θα απευθύνει κι αυτός το δικό του κάλεσμα περί κυβερνητικής συνεργασίας με την Αριστερά;.. Τι θα δούμε ακόμα; Πόσο μακριά βρισκόμαστε από τη στιγμή που θα δούμε ακόμα και τον κ. Κοντογιαννόπουλο ή - γιατί όχι - ακόμα και τον ...«σοσιαλιστή» πρόεδρο του ΣΕΒ, που τον έχρισαν διοικητή του ΟΤΕ, να απευθύνονται στους Αριστερούς καλώντας τους να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ για «να μην ανακοπεί η πρόοδος και για να μπει φραγμός στη συντήρηση»;..

***

Θέτουμε το ερώτημα χωρίς καμία διάθεση να αστειευτούμε, αλλά επειδή είναι η ίδια η τακτική του ΠΑΣΟΚ που έχει ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας και αγγίζει πλέον τα όρια του θράσους. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς την πασαρέλα των κυβερνητικών προυχόντων που επιδίδονται ο ένας μετά τον άλλον σε διαγγέλματα προς την Αριστερά - με τα οποία την καλούν να... «πασοκοποιηθεί» - και θα γίνει πλήρως αντιληπτό τι εννοούμε.

Χτες, για παράδειγμα, ήταν ο κ. Ρέππας που παρέλαβε τη σκυτάλη. Ο υπουργός Εργασίας, ο έχων δηλαδή με τη στενή έννοια την πολιτική ευθύνη για την πιο αντιδραστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, μίλησε κι αυτός περί εκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά (!)... Ναι! Ο κ. Ρέππας, ως «εκλαϊκευτής» των μέτρων Σπράου και Γιαννίτση, θεωρώντας προφανώς ότι η παραπάνω ιδιότητα συνιστά ικανό «αριστερό» (!) εφόδιο, απευθύνθηκε κι αυτός στην Αριστερά για να της θυμίσει ότι ένα είναι το «προοδευτικό στρατόπεδο», το ΠΑΣΟΚ!

***

Η περίπτωση Ρέππα αποτελεί μικρογραφία της συνολικής συμπεριφοράς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Διότι δεν είναι μόνο ο υπουργός Εργασίας. Τα ίδια λέει και ο ...Χριστοδουλάκης! Ο ιθύνων νους αυτής της απίθανης φοροεπιδρομής, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι κι αυτός ένας από τους διακινητές της θεωρίας περί «αριστερού» ΠΑΣΟΚ! Στην ίδια κατηγορία και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο «εγγυητής» της πολιτικής του «είμαστε με τους Αμερικάνους», είναι κι αυτός ένας από εκείνους που δε χάνουν ευκαιρία να στέλνουν προσκλητήρια στην Αριστερά...

Θα ήταν λάθος αν θεωρηθεί ότι η κοροϊδία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ αφορά το ένα ή το άλλο στέλεχός του. Η κοροϊδία έχει τη σφραγίδα όλου του ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής είναι φυσικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ίδια στιγμή που αποκαλεί τους αγρότες «εκβιαστές» και «παράνομους», την ίδια στιγμή με την εφαρμογή της πολιτικής που βαφτίζει το ξεπούλημα του Σκαραμαγκά σαν «επένδυση» (!), ταυτόχρονα με το ξετύλιγμα της πολιτικής του «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους»... καλεί (!)την Αριστερά να πάει χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ...

***

Η επιχείρηση εγκλωβισμού των αριστερών ψηφοφόρων είναι προφανής. Εξίσου προφανείς και οι ευθύνες των ηγεσιών εκείνων των κομμάτων που επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να παίζει το «χαρτί» της παγίδευσης των αριστερών ψηφοφόρων. Οσο για τους ίδιους τους αριστερούς, όμως, δεν παύει να είναι προφανής και η δική τους απάντηση. Και η απάντηση δε θα αλλάξει. Οση πολιτική ανηθικότητα, όση πολιτική απάτη κι αν μεταχειριστεί το ΠΑΣΟΚ.


Ν. Μπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τακτικές διπροσωπίας (2002-09-13 00:00:00.0)
Εντείνει την τακτική των ψευτοδιλημμάτων (2000-02-25 00:00:00.0)
Κάνουμε και μεταγραφές ...«ηθικών αυτουργών»! (2000-02-13 00:00:00.0)
Με τον Κοντογιαννόπουλο κόντρα στη ...Δεξιά (2000-02-11 00:00:00.0)
Σε αναζήτηση «αριστερών» άλλοθι (2000-01-19 00:00:00.0)
Η Βαβυλωνία της "αριστερο - δεξιάς" (1997-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ