Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εντείνει την τακτική των ψευτοδιλημμάτων

Με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ να επιδίδονται εντονότερα στην προπαγάνδα περί «χαμένης ψήφου», η οποία θα έχει στόχο τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται εξ αριστερών του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρήσει το κυβερνητικό κόμμα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί λόγω της προσχώρησης του Στ. Μάνου στη ΝΔ. Οι δηλώσεις, δε, του τελευταίου, υπέρ της κυβέρνησης, δηλώσεις που προηγήθηκαν της συνεργασίας του με τη ΝΔ, επιστρατεύτηκαν χτες από τον Δ. Ρέππα, ο οποίος με ειρωνική διάθεση και κάνοντας επίκληση του συμβόλου του κόμματος των Φιλελευθέρων, είπε: «Τι να σου κάνει ένας "ταύρος" όταν δεν υπάρχει μηχανή», εννοώντας τη ΝΔ.

Ταυτόχρονα, τα κυβερνητικά επιτελεία επιθυμούν την ύψωση των τόνων της προεκλογικής αντιπαράθεσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, με την αξιοποίηση του δικομματικού καυγά θα γίνουν πιο «εύπεπτα» τα προεκλογικά ψευτοδιλήμματα, που κινούνται γύρω από το γνωστό σλόγκαν «Σημίτης ή Καραμανλής». Τέτοια δείγματα, όσον αφορά στην τακτική του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στη νέα φιέστα που στήνει η κυβέρνηση με την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ημαθία το Σάββατο. Η προπαγανδιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ, του επόμενου διαστήματος (που θα περιλαμβάνει και περαιτέρω αξιοποίηση της διθυραμβολογίας, με αφορμή την αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ, που, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα κατατεθεί στις 9 του Μάρτη), αναμενόταν να απασχολήσει και τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη μεταξύ Σημίτη - Βενιζέλου- Παπαντωνίου - Λαλιώτη.

Οσον αφορά στην περίφημη «διεύρυνση» των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ - σήμερα συνεδριάζει η ΚΕ για την επικύρωση των συμμετεχόντων - αποδεικνύεται περισσότερο προβληματική απ' ό,τι αναμενόταν. Ετσι, χτες επαναλήφθηκαν φαιδρότητες του παρελθόντος με την ανακοίνωση συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ ατόμων που ανήκουν σε διάφορες παραφυάδες του ΟΠΕΚ (όμιλος που διευθύνεται από το ΠΑΣΟΚ) και που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση θυμούνται να συντάσσονται με την κυβέρνηση, αλλά, πάντα, για... πρώτη φορά.

Ατυχής, επίσης, φαίνεται να είναι η προσπάθεια επέκτασης του ΠΑΣΟΚ προς τα «κεντροδεξιά». Ετσι, η συνάντηση μεταξύ Κοντογιαννόπουλου - Σουφλιά - Ανδριανόπουλου (με πρωτοβουλία του πρώτου) αναβλήθηκε χτες, με αιτιολογικό ένα οικογενειακό πρόβλημα του δεύτερου. Προβλήματα, τέλος, που δύσκολα θα ξεπεραστούν έχουν ανακύψει στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε μια σειρά περιφέρειες (Ζάκυνθος, Αχαΐα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα, Εύβοια) είτε λόγω τοπικών αντιπαραθέσεων είτε λόγω πολλών υποψηφίων για λίγες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ