Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Στο πλευρό τους οι μαζικοί φορείς

Διοργανώνεται συλλαλητήριο την Τρίτη 29 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο  Αλεξανδρούπολης

Την αγανάκτησή τους για τη δικαστική δίωξη κατά των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ, γιατί διαδήλωσαν την 25η Μάρτη 1999 στην Αλεξανδρούπολη κατά του πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους φορείς της πόλης και καλούν το λαό να καταδικάσει το γεγονός αυτό, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, το γεγονός της δίωξης δεν ξάφνιασε, καθώς η κυβέρνηση με τον αντιδημοκρατικό κατήφορό της έχει ήδη κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και μέλη του Συλλόγου.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει και χειρότερα για να αποδείξει πως κρατά σοβαρά στα χέρια της το βούρδουλα, με τον οποίο θέλει να επιβάλει στη σκέψη των ανθρώπων ως μονόδρομο τον εφιάλτη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ομως πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιες ενέργειες δε μας πτοούν. Εμείς που αγωνιζόμαστε χρόνια για τα δικαιώματα της γυναίκας, και πριν απ' όλα για την ειρήνη, αρνούμαστε να μπούμε στη νέα λογική του παραλογισμού της "νέας τάξης πραγμάτων", που προσπαθούν να μας επιβάλουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης και καλεί όλες τις γυναίκες του νομού να δώσουν το «παρών» τους στη συγκέντρωση της Τρίτης.

Την πλήρη συμπαράστασή του στα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ, που δικάζονται στην Αλεξανδρούπολη γιατί διαδήλωσαν ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, εκφράζει και το ΔΣ της Β` ΕΛΜΕ Εβρου . Τονίζει σε ανακοίνωση ότι αισθάνεται περηφάνια γιατί ανάμεσα στους δικαζόμενους αγωνιστές της ειρήνης είναι και αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, στους οποίους και εκφράζει την ιδιαίτερη αλληλεγγύη του.

«Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να αγωνίζονται για την ειρήνη, αλλά και καθήκον τους να βάλουν φραγμό σε μια πολιτική που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και έχει βασικό στόχο να τρομοκρατήσει και να υποτάξει το λαϊκό κίνημα. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ