Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
«Χαρά μου να προσφέρω στην αγωνιζόμενη νεολαία»

Το «Νέο Ελληνικό Θέατρο» προσφέρει ο θεατρικός δημιουργός Γιώργος Αρμένης, για μια εκδήλωση της ΚΝΕ την Πέμπτη 2 του Μάρτη, όπου θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός

Στην παράσταση του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου» του Γιώργου Αρμένη με το έργο «Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, θα συναντηθούν την Πέμπτη 2 του Μάρτη, νέοι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΝΕ για τους νέους σπουδαστές ιδιωτικών σχολών θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, ενώ όλη η εκδήλωση αποτελεί μια προσφορά του Γιώργου Αρμένη και του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου».

«Είναι μεγάλη μου χαρά να προσφέρω στην αγωνιζόμενη νεολαία την παράσταση της Πέμπτης 2 Μαρτίου, με το έργο "Αχ! Αυτά τα φαντάσματα"» σημειώνει ο καλλιτέχνης σε δήλωσή του προς το «Ρ», τονίζοντας: «Είναι το ελάχιστο που μπορώ να συνεισφέρω στα παιδιά που ονειρεύονται, που οραματίζονται, που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, αποδεσμευμένο από αδικία και πολέμους. Και έχει μεγάλη σημασία για μένα η συγκεκριμένη παράσταση, γιατί το παιχνίδι, στο έργο αυτό του Ντε Φιλίππο, παίζεται μεταξύ του ισχυρού και του αδύναμου, μεταξύ πλούσιου και φτωχού. Το θέμα του είναι ταξικό και στην προέκτασή του πολιτικό. Ο Ντε Φίλιππο βάζοντας το θέμα της απιστίας σε πρώτο επίπεδο, προεκτείνεται δραματουργικά στο αιώνιο πρόβλημα της ανισότητας της κοινωνίας, φλέγον ζήτημα της εποχής μας, αφήνοντας το θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

Το έργο «Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, μετάφραση Νίκου Αναστασόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου και επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Αρμένης, Νίκος Μπουσδούκος, Μελίνα Βαμβακά, Κώστας Μπάρας, Τζένη Σκαρλάτου, Χρήστος Τσίρτσης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ