Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόσβαση με ... ελικόπτερο

Δεν πρόκειται, να μετεγκατασταθούν στα Σπάτα - προειδοποίησαν πρόσφατα οι ξένες αεροπορικές εταιρίες- αν δεν έχουν κατασκευαστεί οι απαραίτητοι οδοί πρόσβασης στο αεροδρόμιο. Και, μπορεί, βέβαια, η προειδοποίηση να είχε κι άλλους στόχους, αλλά το πρόβλημα της πρόσβασης στο νέο αεροδρόμιο είναι υπαρκτό.

Το αεροδρόμιο των Σπάτων, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία - όπως όλα δείχνουν - την 1η Μάρτη του 2001, αλλά όσοι θέλουν να πάνε σ' αυτό, μάλλον, θα πρέπει να διαθέτουν... ελικόπτερο. Η αιτία γι' αυτό βρίσκεται στο γεγονός πως ο βασικός δρόμος πρόσβασης προς το αεροδρόμιο, το τμήμα Παλλήνη - Σπάτα της Αττικής Οδού, έχει κατασκευαστεί, μέχρι σήμερα, μόνο κατά 25% και φαντάζει αδύνατο, να έχει τελειώσει μέσα σ' ένα χρόνο... Ενδεχόμενο, που θα δημιουργήσει εύλογα προβλήματα και σοβαρές οικονομικές συνέπειες, για το ελληνικό δημόσιο, αφού η σχετική σύμβαση προβλέπει σημαντικές ποινικές ρήτρες εκατομμυρίων δραχμών, για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Βέβαια, αν κανείς ανατρέξει σε παλιότερες εξαγγελίες των κυβερνώντων, θα δει ότι περιλαμβάνουν και σιδηροδρομική πρόσβαση στο νέο αεροδρόμιο και, συγκεκριμένα, με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και με το μετρό. Είναι, όμως, μάλλον περιττό να σημειώσουμε πως τα έργα αυτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του... σχεδιασμού και μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ