Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιχμή του ΝΑΤΟικού «δόρατος» η Ελλάδα...

Τον Ελληνα πρωθυπουργό συνάντησε χτες ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ, που επισκέφτηκε τη χώρα μας

Το νέο στρατηγείο στη Λάρισα όταν μπορέσει να ενεργοποιηθεί πλήρως, ο πρώτιστος ρόλος που θα αναλάβει θα συνίσταται με την ενασχόλησή του με την περιοχή της Πρίστινα και του Κόσσοβου. Με τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον ξεκαθάρισε το τοπίο και σκιαγράφησε τον πραγματικό ρόλο που θα παίξει το στρατηγείο της Λάρισας για την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, ενώ παράλληλα ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία μέχρι και σήμερα ισχυριζόταν ότι το συγκεκριμένο στρατηγείο, δε θα χρησιμοποιηθεί για επιθετικούς σκοπούς! Γίνεται, πλέον, φανερό ότι στους επόμενους μήνες, τα σχέδια των ΝΑΤΟικών επιτελείων, για την περιοχή της Βαλκανικής, θα καταστρώνονται και θα μοιράζονται σαν εντολές από το στρατηγείο της Λάρισας.

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΓΓ του ΝΑΤΟ με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Συνάντηση, στην οποία μετείχαν και οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Ακ. Τσοχατζόπουλος και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, καθώς και κυβερνητικοί και ΝΑΤΟικοί παράγοντες.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έφερε στην επιφάνεια την πραγματική διάσταση της αιτίας δημιουργίας ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που το Κοσσυφοπέδιο βράζει σαν καζάνι πάνω σε φωτιά. Η συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Τζ. Ρόμπερτσον, μετά και από αυτές τις εξελίξεις, φαίνεται ότι δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ηταν μια συνάντηση, η οποία αποσκοπούσε στην επισημοποίηση των ΝΑΤΟικών σχεδίων για άμεση και χωρίς καμία αναστολή συμμετοχή της χώρας μας στις εξελίξεις που θα προκύψουν στο Κοσσυφοπέδιο. Γίνεται προφανές ότι την ανάμειξη της χώρας μας, στη συγκεκριμένη περιοχή, την έχει αποδεχτεί πλήρως η ελληνική κυβέρνηση, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δημιουργία του στρατηγείου θετικό επίτευγμα και θετική εξέλιξη, που η Ελλάδα προσπαθεί να το πετύχει από το 1980 και το 1992... Μάλιστα ο Ελληνας πρωθυπουργός, προσπαθώντας να «χρυσώσει» το χάπι της χτεσινής εξέλιξης, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ σήμερα δεν έχει μόνο αμυντικό ρόλο, αλλά αναλαμβάνει και ανθρωπιστικές αποστολές(!!).

Στις δηλώσεις πλήρους υποτέλειας που έκανε ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να θεωρήσει έργα υψίστου σημασίας, με τεράστιο οικονομικό όφελος για τη χώρα, τα έργα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Ο Κ. Σημίτης χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μόνο στη Λάρισα τα έργα για το Στρατηγείο έχουν προϋπολογισμό 20 δισ. δραχμές»...

Θα εμπλακεί με κάθε τρόπο

Μέσα από τη συνάντηση αυτή και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση Σημίτη θα πάρει ενεργό μέρος στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Οι εξελίξεις, που απ' τα φαινόμενα και την έντονη φημολογία στους κύκλους του ΝΑΤΟ, δε δείχνουν ότι θα είναι ομαλές. Μάλιστα, ο Τζ. Ρόμπερτσον, προετοιμάζοντας ακόμα καλύτερα το έδαφος, για το τι πρόκειται πιθανά να ακολουθήσει στο Κόσσοβο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν θα ενισχυθούν οι εκεί στρατιωτικές δυνάμεις επισήμανε: «Νομίζω ότι αν χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις, θα παρασχεθούν περισσότερες δυνάμεις. Δεν υπάρχει όμως πανικός». Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Αλλά αν χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις, χωρίς καμιά αμφιβολία οι χώρες του ΝΑΤΟ θα παράσχουν τις δυνάμεις»...

Λίγο νωρίτερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στην ελληνική δύναμη που βρίσκεται στο Κόσσοβο, είχε τονίσει: «Τα 1.200 άτομα που βρίσκονται στο Κόσσοβο είναι παρά πολύ σημαντικά. Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στον τομέα αυτό». Η παραπάνω δήλωση, σε συνδυασμό με την ευγνωμοσύνη του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και το λαό της για τον εποικοδομητικό ρόλο που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κόσσοβου, που εξέφρασε ο κ. Ρόμπερτσον, αποτελούν την καλύτερη διαπίστευση για την κυβέρνηση Σημίτη... αλλά συγχρόνως ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου» και προδιαγράφουν άσχημες εξελίξεις για το μέλλον.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μοίρασε αφειδώς χτες τίτλους και εγκωμίασε την ελληνική κυβέρνηση. Εκανε λόγο για «ηγεμονικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή», μίλησε με τα... καλύτερα λόγια για τα ελληνικά εκστρατευτικά στρατιωτικά σώματα σε Αλβανία και Σκόπια και χαρακτήρισε τη χώρα μας γερό σύμμαχο! Οι δηλώσεις και η συνολική στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ δείχνουν ότι τα λιμάνια και οι σιδηρόδρομοι που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα ήταν μόνο η αρχή, ακολούθησαν τα εκστρατευτικά σώματα και τώρα προδικάζεται η καθολική συμμετοχή... Γίνεται πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και είναι αποφασισμένη να εμπλακεί τους τυχοδιωκτικούς προσανατολισμούς του ΝΑΤΟ.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα το πρωί το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ θα συζητήσει και πάλι την κατάσταση στο Κόσσοβο, λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές των Στρατηγών Ρέινχαρντ και Κλαρκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ελλάδα πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις(2003-10-24 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ και ΕΕ προωθούν το διαμελισμό και καταργούν κυβερνήσεις...(2001-06-09 00:00:00.0)
Συνομιλίες για Πρέσεβο και ένταξη στη Συμμαχία...(2001-04-26 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικοί ελιγμοί και κυνικές ομολογίες(2000-12-01 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών(2000-03-05 00:00:00.0)
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ «ψηφίζουν» Σημίτη!(2000-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ