Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει η Ηπειρος

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Τι κι αν η Ηπειρος χάρη στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική είναι η φτωχότερη των φτωχότερων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Αυτό δεν εμποδίζει τους εκπροσώπους του δικομματισμού να την ξαναθυμηθούν προεκλογικά και να τάξουν πάλι στους κατοίκους της «λαγούς με πετραχήλια» με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στην οποία τονίζει: «50 ημέρες πριν τις εκλογές και με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του δικομματισμού, οι απολογητές και υπερασπιστές του "μαύρου" δρόμου της ΟΝΕ, σαν άλλοι "Μαυρογυαλούροι" υποσχέθηκαν πραγματικά "λαγούς με πετραχήλια"».

Και συνεχίζοντας καταγγέλλει: «Τα μεγάλα λόγια για πορεία ανάπτυξης, για νέες θέσεις εργασίας, στήριξη της Ηπείρου, έδωσαν και πήραν. Ερχονται στη μνήμη του Ηπειρώτη οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού όταν μας επισκέφθηκε πριν τρία χρόνια για έργα στην περιοχή, για ανάπτυξη, για την Εγνατία, που θα ήταν έτοιμη το 2000 κατά τον κ. Λαλιώτη κ.ά.».

Παρ' όλες τις υποσχέσεις όμως - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - «η ανεργία έχει αγγίξει το 55%, η υποαπασχόληση και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι γεγονός, ο μαρασμός της αγροτικής οικονομίας παραπάνω από ορατός».

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ κάνει λόγο για «πολιτικό θράσος» και σε ό,τι αφορά στις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του Α. Τσοχατζόπουλου για την απομάκρυνση του στρατοπέδου Βελισάριου, καθώς και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όταν είναι γνωστό ότι έκλεισαν η βιομηχανία ξύλου και δεκάδες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, ότι τα τελευταία χρόνια οι αιγοπροβατοτρόφοι μειώθηκαν από 7.000 σε 6.000.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται και ο Κ. Καραμανλής για τον οποίο υπογραμμίζεται ότι: «Στο τοπικό προσυνέδριο εμφανίστηκε βασιλικότερος του βασιλέως. Εξήγγειλε απελευθέρωση των αγορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών ως το μέσο τόνωσης της ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Αλήθεια πού διαφοροποιείται από την κυβέρνηση;».

«Για άλλη μια φορά - καταγγέλλεται - οι πολιτικοί εκφραστές της ευρωενωσιακής ή ευρωαμερικάνικης νέας τάξης εξαγγέλλουν την ίδια πολιτική που χρόνια τώρα οδηγεί την Ηπειρο στο τέλμα, στην απόγνωση και στην περιθωριοποίηση. Αυτή την πικρή για τους Ηπειρώτες πραγματικότητα δεν μπορούν να την κρύψουν με τεχνάσματα, όπως αυτό του Κ. Καραμανλή ότι θα κατέβει υποψήφιος στα Γιάννενα».

«Η διέξοδος - καταλήγει η ΝΕ - για την περιοχή της Ηπείρου, βρίσκεται στη συσπείρωση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, της νεολαίας, του αγρότη, στη συγκρότηση ενός πολιτικού - κοινωνικού λαϊκού μετώπου που θα επιβάλει την πραγματικά διαφορετική πολιτική. Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή αυτού του Μετώπου, με το μαύρισμα των "Μαυρογυαλούρων" του δικομματισμού και τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρυσώνουν» την πολιτική του μαρασμού(2008-08-15 00:00:00.0)
Υπόθεση των λαϊκών στρωμάτων(2006-09-21 00:00:00.0)
Περιοδεία - εμπαιγμός(2000-11-03 00:00:00.0)
Είμαι Ηπειρώτης, ρίχνω κόκκινο στην κάλπη(2000-03-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-11-02 00:00:00.0)
Ο λαός μπορεί να στηριχτεί στο ΚΚΕ(1996-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ