Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ
Ο υπουργός να αποσύρει τη μήνυση

Ο Γιάννης Παπαργύρης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο «Ρ»:

«Η δίωξη του "Ριζοσπάστη" είναι μια ενέργεια από θέση ισχύος ενός υπουργού που αποσκοπεί στο να παρεμποδίσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την έκφραση μιας αντίθετης άποψης που αντιπαλεύει σε πολιτικό επίπεδο την επίσημη πολιτική και τις θέσεις της κυβέρνησης. Οι κυβερνητικοί παράγοντες, όταν θεωρούν ότι θίγονται από δημοσιεύματα, δεν είναι πρέπον να καταφεύγουν σε μηνύσεις με ανεδαφικές αξιώσεις έξω από κάθε λογική.

Πιστεύω ότι οι τέτοιου είδους ενέργειες κατά της ελευθεροτυπίας, και μάλιστα σε βάρος του οργάνου ενός κόμματος, που είναι γνωστή η προσήλωσή του σε μια πολιτική αρχών μακριά από ανούσιες σκανδαλολογίες, είναι αντιδημοκρατικές και δεν τιμούν ούτε τον υπουργό, ούτε την κυβέρνηση. Είναι εντελώς απαράδεκτο να σέρνεται στα δικαστήρια μια εφημερίδα γιατί τόλμησε να δημοσιεύσει τα υλικά, έγγραφα και καταθέσεις μιας δίκης.

Ο υπουργός πρέπει έστω και τώρα να κρίνει πιο ψύχραιμα, να αποσύρει τη μήνυση και εάν έχει διαφορετική άποψη από την εφημερίδα, να αντιπαραθέσει επιχειρήματα και στοιχεία και όχι τον μπαμπούλα της δικαστικής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ