ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
Σελ. /24
Υπάρχουν και καλές ανταποκρίσεις

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Οταν ένας λαός παίρνει τα όπλα, οι σώφρονες της Νέας Τάξης αξιώνουν ως προϋπόθεση τον «αφοπλισμό των παραστρατιωτικών»!

Οταν ένας ένοπλος λαός απαντά στην επίθεση που δέχεται η πατρίδα του, οι ίδιοι σώφρονες αξιώνουν να υπάρξουν υπέρ του κράτους - φονιά που επιτίθεται «εγγυήσεις ασφαλείας»!

Τις φράσεις σε εισαγωγικά τις βρήκαμε στη χτεσινή δήλωση του κ. Παπουτσή με αφορμή την ιμπεριαλιστική σύναξη στη Ρώμη.

Είναι αυτό που λέει ο λαός για όσους χτενίζονται όταν ο κόσμος καίγεται. Και υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως δε χτενίζονται μόνο οι του επίσημου ΠΑΣΟΚ.

Οσο, μάλιστα, πληθαίνουν οι ανταποκρίσεις που δείχνουν πως, παρά τη σφαγή των αμάχων, η εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στο Λίβανο, δεν είναι περίπατος και ταυτόχρονα δείχνουν πως η Χεζμπολάχ κάθε άλλο παρά μια απομονωμένη «παραστρατιωτική» οργάνωση είναι, τόσο θα πληθαίνουν και οι εκ του μακρόθεν επίδοξοι «Εφιάλτες». Που παπαγαλίζουν τα περί «ξενοκίνητης» και «παρακρατικής» Χεζμπολάχ. Παλιό το κουσούρι.

Σωστή η διάκριση ανάμεσα στη μνήμη των Εβραίων και τις πράξεις του Ισραήλ.

Σωστή και η άρνηση του πιτσιρικά να γίνει ρουφιάνος.

Σ' αντίθεση με κάτι προοδευτικούληδες που ονειρεύονται πως κάθε γειτονιά θα 'χει και το θεσμοθετημένο χαφιέ της.

Ασχετο: Την ώρα που οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων έπαιρναν το άγαλμα του Τρούμαν να το πάνε για επισκευή, η αστυνομία ανακοίνωνε ότι το θέμα διερευνάται από το εγκληματολογικό. Η πληροφορία πως ένα μπαγλαμαδάκι παραδίπλα έπαιζε στο ρυθμό τού «μάγκες πιάστε τα γεφύρια» ελέγχεται...


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ «ΕΦΙΑΛΤΗ»... «Οι πρόσφυγες αγγίζουν το ένα εκατομμύριο. Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς είναι περίπου 270 κι εκείνα που τραυματίστηκαν ξεπερνούν τα 800. Το κόστος σε υποδομές και ανθρώπινες ζωές υψηλό (...) ο στόχος του Ισραήλ φέρεται να είναι η δημιουργία αρνητικού κλίματος για τη Χεζμπολάχ (...) τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και στις γειτονιές των χριστιανών το κυρίαρχο στοιχείο είναι ο σεβασμός για τους μαχητές της Χεζμπολάχ. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή ακόμα και οι υπουργοί όταν μιλούν γι' αυτούς, τους αποκαλούν μαχητές. Στο Νότιο Λίβανο, όσοι δεν έφυγαν πήραν τα όπλα και βγήκαν στα βουνά για να συνταχτούν μαζί τους. Η υποδομή που δημιουργήθηκε από την οργάνωση τα έξι τελευταία χρόνια σε επίπεδο καταφυγίων, αποθηκών, πυρομαχικών και αμυντικών θέσεων καθιστά δύσκολο το εγχείρημα της κατάληψης από τον ισραηλινό στρατό. Οι εκτιμήσεις για αποδυνάμωση του στρατιωτικού σκέλους της Χεζμπολάχ αποτελούν μάλλον υπεραισιόδοξο σενάριο, αφού ο ανταρτοπόλεμος τον οποίο ακολουθούν μετριάζει στο ελάχιστο τις απώλειές τους, ενώ η αδυναμία επιβολής της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ επηρεάζει αρνητικά το ηθικό των στρατιωτών του που επιχειρούν σε εχθρικό περιβάλλον. Η ήττα της Χεζμπολάχ μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από τις δυνάμεις του Λιβάνου» (σχόλια και ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΟ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ: «Ολα μοιάζουν σαν να υπάρχει μια "εντολή": Σκοτώστε τους ή σκορπίστε τους... (...) εκεί κάτω γίνεται γενοκτονία. Δεν πρόκειται για πόλεμο (...) ζητούν την εκκένωση των χωριών γιατί θα τα βομβαρδίσουν και μετά χτυπούν τα καραβάνια των κατοίκων που φεύγουν για να σωθούν... Ετσι έγινε στο χωριό Ταϊρέ, έτσι στο χωριό Μαρουαχίν, έτσι έγινε σε δεκάδες άλλα χωριά. Οι γενοκτονίες έτσι γίνονται. Οι Εβραίοι ξέρουν, θυμούνται... Οι Ισραηλινοί όχι...» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ για τη «νέα Μέση Ανατολή»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: SOS για γενική ανάφλεξη

ΤΑ ΝΕΑ: Συνεταίρους για Λίβανο ψάχνει η Ράις

Ο ΛΟΓΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ υπό προϋποθέσεις

ΕΘΝΟΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ αιγιαλός και παραλίες

Η ΑΥΓΗ: Φράζουν με νόμο τις παραλίες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ σε αιγιαλό - τουρισμό

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάφλεξη πληθωρισμού

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Προς το 4% ο πληθωρισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ: Να τος ο αρχικοριός!

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Νέος άνεμος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.000 νέες ευκαιρίες

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν έγινε ρουφιάνος και τον δικάζουν!

«Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε η Αστυνομία και ειδικότερα η Ασφάλεια, έναν νεαρό Χανιώτη (...) το έγκλημά του: Προσφάτως αξιωματικός της Ασφάλειας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον ενημερώνει για όποιες αξιόποινες πράξεις πέφτουν στην αντίληψή του αφού εργαζόταν σε επιχείρηση κοντά σε πάρκο. Ο νεαρός απάντησε πως δε βλέπει ούτε ξέρει τίποτα, ενώ ηχογράφησε στο κινητό του το τηλεφώνημα, το οποίο άφηνε να ακούσουν φίλοι και γνωστοί του. Κάποιοι ενημέρωσαν τον αστυνομικό (...) και ο νεαρός συνελήφθη» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

... άλλοι σπεύδουν να συνταχθούν

«Είναι υποκρισία να μη θέλουμε να δούμε και να σκεφθούμε τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου. Να αποσιωπούμε π.χ. την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αφοπλιστεί η παρακρατική και ξενοκίνητη Χεζμπολάχ, μία από τις αιτίες του πολέμου» (ο Α. Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

... με τη συμμαχία των προθύμων

«Σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον Λίβανο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εκμεταλλευόμενη την αστάθεια σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ελέγξει στρατιωτικά ακόμη μία χώρα μετά το Ιράκ και να υλοποιήσει το όραμα για μια "νέα Μέση Ανατολή"» (η εκτίμηση στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ