ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνιστά ψυχραιμία ο Οτο...

Φάση από τον αγώνα του Μάντσεστερ

Eurokinissi

Φάση από τον αγώνα του Μάντσεστερ
Την ώρα που στη Βρετανία ο Τύπος ειρωνεύεται την Ελλάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, συνιστά ψυχραιμία μετά το βαρύ, αν και φιλικό, 4-0 από την Αγγλία στο Μάντσεστερ.

«Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι Αγγλοι ήταν πολύ ορμητικοί και είδαν το παιχνίδι σαν ένα δυνατό επίσημο ματς. Εμείς, αντίθετα το είδαμε σαν ένα χαλαρό φιλικό, παίζοντας ποδόσφαιρο χωρίς επαφή με τον αντίπαλο. Οταν ξυπνήσαμε, ήταν πλέον πολύ αργά. Σίγουρα κανείς δε θέλει να χάνει με 4-0, ωστόσο είναι καλό που χάσαμε σε φιλικό και όχι σε επίσημο ματς. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα γίνει στο παιχνίδι στις 2 Σεπτέμβρη. Το ματς με την Αγγλία, μας βοήθησε να δούμε ποιους θα χρησιμοποιήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής μας και συμπλήρωσε: «Και στο παρελθόν χάσαμε 0-4 από την Ολλανδία και πήραμε το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Οι Αγγλοι ήταν καλοί στο ξεκίνημα. Ηθελαν να δείξουν κάτι στο κοινό τους. Γι' αυτούς ήταν επίσημο, για μας φιλικό. Οταν αντιδράσαμε ήταν αργά. Στο πρώτο ημίχρονο ο Αντζας είχε αφήσει πολύ χώρο στον Κράουτς. Τα φιλικά είναι για να δούμε κάποια πράγματα και να δοκιμάσουμε. Δε θέλαμε να χάσουμε με 0-4. Αυτό το παιχνίδι, μας βοήθησε για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη Μολδαβία. Οπως παίξαμε σήμερα (σ.σ. χτες), δεν μπορούμε να παίξουμε στα προκριματικά. Θα παίξουμε διαφορετικά στη συνέχεια».

AEK
Μεταγραφή στο φινάλε

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΚ έκλεισε την ενίσχυση του φετινού δυναμικού της με την απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού Αντρίγια Ντελίμπασιτς. Ο πρώην πλέον παίκτης της Μαγιόρκα ήρθε στην Ελλάδα την Πέμπτη και αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις χτες ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΑΕΚ η συνεργασία ενός χρόνου. Επίσης, διευκρινίζεται ότι η ΑΕΚ έχει δικαίωμα αγοράς του παίκτη από την ισπανική ομάδα το καλοκαίρι του 2007.

Να σημειωθεί ότι ο Ντελίμπασιτς ήταν από τα βασικά ονόματα που υπήρχαν στη λίστα που είχε δώσει ο Σέρα Φερέρ όσον αφορά τους επιθετικούς που ήθελε.

ΕΘΝΙΚΟΣ
Πήρε Ζιοβάνι!

Την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Εθνικού έβαλε ο Ζιοβάνι, ολοκληρώνοντας και τυπικά την υπόθεση της μεταγραφής του. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος συμφώνησε για ένα χρόνο έναντι 400.000 ευρώ.

ΠΑΟ
Εκλεισε ο Σαλπιγγίδης

H δεδομένη πλέον μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό (αναμενόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα να βγει η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ) έφερε τρικυμία στον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του Δικεφάλου που είχαν αντιταχθεί στη μετακίνηση του παίκτη προχώρησαν σε ακραίες ενέργειες και βανδαλισμούς. Μεγάλη μερίδα οπαδών του συλλόγου κατέλαβε μετά τα μεσάνυχτα τα γραφεία της ΠΑΕ και προχώρησαν σε καταστροφές επίπλων, εξοπλισμού και αντικειμένων. Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, οι οπαδοί της ομάδας προξένησαν καταστροφές και φθορές σε υαλοπίνακες, τηλεοράσεις, ηλεκτρολογικό υλικό και υπολογιστές, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της. Οσο για τον ίδιο τον παίκτη, αυτός από χτες το μεσημέρι είχε βάλει το δικό του φινάλε στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μεταγραφή του θα βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει η ομάδα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας. Βάσει του συστήματος, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας (πρώην Α' Εθνική) ρίχνονται στη μάχη στις 8 Νοέμβρη και θα αντιμετωπίσουν όλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών σε νοκ άουτ αγώνες εκτός έδρας. Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο, συμμετέχουν μόνο ομάδες της Γ' Εθνικής (εκτός από μια που περνά απευθείας στη δεύτερη φάση). Αναλυτικά τα ζευγάρια: Βύζας Μεγάρων - Ναυπακτιακός Αστέρας, Ολυμπιακός ΑΣΚ - Ηλιούπολη, Ατσαλένιος - Δόξα Δράμας, Αιολικός Μυτιλήνης - Ρόδος, Αναγέννηση Αρτας - Καβάλα, Απόλλων Αθηνών - Πολύκαστρο, Τρίκαλα - Θήβα, Δόξα Γρατίνης - Πιερικός, Θύελλα Πατρών - Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκός - Αγιος Δημήτριος, Γιάννενα ΑΕ - Παναχαϊκή, ΠΑΟ Νέων Επιβατών - Λαμία, Παναιτωλικός - Ανδρούτσος Γραβιάς, Κορωπί - Θερμαϊκός Θέρμης, Διαγόρας - Ενωση Θράκης, Πανηλειακός - Εθνικός Κατερίνης.

ΣΤΙΒΟΣ
Η ομάδα για το Παγκόσμιο

Ανακοινώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ η ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16-17 του Σεπτέμβρη. Αναλυτικά: ΑΝΔΡΕΣ: 100μ. και 200μ. - Γκούσης (Σαρρής) 400μ. - Ρέγας 800μ. - Παπαδόπουλος 1.500μ. - Οικονόμου 400μ. εμπόδια - Ιακωβάκης (Αλοζίδης) Μήκος - Τσάτουμας Τριπλούν - Ζαλαγκίτης Δίσκος - Κώνστας Ακόντιο - Ηλτσιος Σφύρα - Παπαδημητρίου 4Χ100μ. - Γκούσης, Σαρρής, 4Χ400μ. - Ρέγας, Ιακωβάκης, Γράβαλος, Ντούπης, Μελαχροινούδης, ΓΥΝΑΙΚΕΣ 100μ. - Κοκλώνη 800μ. - Φιλάνδρα 3.000μ. - Αστροπεκάκη 5.000μ. - Πρωτόπαππα 100μ. εμπόδια - Ρεντούμη 400μ. εμπόδια - Χαλκιά (Χαντζή) 3.000μ. στιπλ - Κοκκιναρίου Μήκος - Δεβετζή Τριπλούν - Δεβετζή Σφαίρα - Τερζόγλου Δίσκος - Αμπατζή Σφύρα - Παπαγεωργίου (Παπαδοπούλου) 4Χ100μ. - Κοκλώνη, Κομπίδου, Ρεντούμη, Μπουντά, Πατσού 4Χ400μ. - Ντόβα.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Σε δύο ημιτελικούς προκρίθηκαν οι Ελληνες αθλητές που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρεμων νερών στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας. Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης συμμετείχε για το C1 1.000μ. όπου εξασφάλισε την τρίτη θέση στη σειρά του με χρόνο 4'24''527 και βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά. Το παράδειγμα του Κιλιγκαρίδη ακολούθησαν οι Νικολάου και Παπανδρέου στο Κ2 1.000 μέτρα. Οι δύο Ελληνες πρωταθλητές ήταν έκτοι στη σειρά τους με επίδοση 3'39''625.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ