ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πλώρη για μετάλλιο

Ανετη νίκη και επί της Γαλλίας. Τώρα στο δρόμο μας οι ΗΠΑ, στον ημιτελικό της Παρασκευής

Μακάρι στο πιο κρίσιμο παιχνίδι κάθε σπουδαίας διοργάνωσης να βρίσκουμε στο δρόμο μας την... πελάτισσα Γαλλία. 23 χρόνια παράδοσης -σε επίσημους αγώνες- είναι αυτά. Μιας παράδοσης, η οποία συνεχίστηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το 73-56 επί των «τρικολόρ» έστειλε πανηγυρικά την Εθνική μας στην ημιτελική φάση του τουρνουά. Η Ελλάδα και πάλι εκεί που της αξίζει, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Τώρα το μετάλλιο, αφού θα βρούμε στο δρόμο μας τις ΗΠΑ, αύριο, που κέρδισαν τη Γερμανία 85-65.

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν να πιστοποιήσουν στο παρκέ την ανωτερότητά τους σ' όλους τους τομείς. Οσο και αν ήθελαν οι Γάλλοι, όσο και αν προσπάθησαν, δεν ήταν στο χέρι τους να μας απειλήσουν. Αν και η «επίσημη αγαπημένη», εξαιτίας της αστοχίας των διεθνών στα σουτ εντός παιδιάς απέτυχε να πάρει από την αρχή ένα ασφαλές προβάδισμα, ήταν συνεχώς στη θέση του «οδηγού» αναγκάζοντας τους «τρικολόρ» να κυνηγούν. Εκείνο που στη δεύτερη περίοδο έδωσε... αέρα στην ομάδα μας, ήταν η ευστοχία στις ελεύθερες βολές. Αλλωστε, οι αντίπαλοι ψηλοί δεν είχαν άλλον τρόπο για να εμποδίσουν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από το να φτάσει στο καλάθι. Ο θηριώδης σέντερ δεν τους έκανε τη χάρη από τη γραμμή και, παρά τους πόντους του Ζανό από την περιφέρεια, κράτησε την Εθνική μπροστά στο σκορ. Μία διαφορά, πάνω στην οποία βασίστηκαν οι διεθνείς μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το «ροζ φύλλο». Με τον Διαμαντίδη να... οργιάζει στο παρκέ του «Σαϊτάμα Αρίνα» και τον «Σόφο» να παραμένει αξιόπιστη επιθετική επιλογή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε να προηγείται ακόμη και 15 πόντους (48-33). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέλαβαν δράση οι Σπανούλης και Παπαδόπουλος και κάνοντας... πάρτι στην αντίπαλη άμυνα έφεραν τη διαφορά κοντά στους είκοσι (63-46, 67-50).

Ο Σπανούλης από τους καλύτερους στον αγώνα με τη Γαλλία

Eurokinissi

Ο Σπανούλης από τους καλύτερους στον αγώνα με τη Γαλλία
Τα δεκάλεπτα: 12-8, 34-24, 53-43, 73-56.

Ελλάδα: Παπαδόπουλος 14, Φώτσης 14 (2), Διαμαντίδης 13 (3), Σπανούλης 11 (1), Σχορτσιανίτης 10, Χατζηβρέττας 5 (1), Παπαλουκάς 4, Τσαρτσαρής 2.

Γαλλία: Ζελαμπάλ 12 (2), Ντιαό 9 (1), Ζανό 8 (2), Μποκολό 7 (1), Φ. Πιετρίς 6, Μ. Πιετρίς 5 (1), Τουριάφ 4, Γκομί 3, Βάις 2.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
«Καρδιά και πάθος»...

Ζήτησε ο Ρεχάγκελ από τους παίκτες ενόψει του αγώνα στη Μολδαβία

Αισιόδοξος για νίκη ο Ρεχάγκελ

Eurokinissi

Αισιόδοξος για νίκη ο Ρεχάγκελ
Καρδιά και πάθος είναι τα στοιχεία που - κατά τον Οτο Ρεχάγκελ - θα οδηγήσουν την Εθνική σε νίκη, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της, στα προκριματικά του EURO 2008. Χτες ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα στη Μολδαβία.

Επισήμανε ότι το πάθημα της, προ διετίας, αναμέτρησης στην Αλβανία πρέπει ν' αποτελέσει οδηγό και πως οι διεθνείς πρέπει ν' αποφύγουν τα λάθη. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα δύσκολο άθλημα. Συμβαίνει τα προσωπικά λάθη να κρίνουν ένα αγώνα, όπως έγινε και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό, με τον Γκαλίνοβιτς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με τη Μολδαβία θα είναι δύσκολο λόγω έδρας, παρά το γεγονός πως η αντίπαλός μας δεν είναι μία από τις τοπ ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Είναι μία δύσκολη ομάδα».

Για την επιθετική δυστοκία είπε: «Το πιο βασικό είναι να προσέχουμε στην άμυνα, όπως είδατε και στον αγώνα με την Αγγλία, στον οποίο είχαμε δεχτεί τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στο μέλλον πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε στην επίθεση. Πάντα ψάχνουμε για λύσεις. Και στην Πορτογαλία είχαμε επιθετική δυστοκία, αλλά είχαμε την επιτυχία που είχαμε. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό». Εξήρε τη διάθεση των παιχτών του και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα πάρουν τη νίκη. Αναφορικά με τις φήμες (;) που θέλουν τον Ζαγοράκη να πήρε την απόφαση αποχώρησης από την Εθνική, ο Ρεχάγκελ δήλωσε άγνοια.

  • Η Εθνική Ελπίδων θ' αγωνιστεί (Τετάρτη 6/9) στο Βέλγιο. Μετά την ήττα της πρεμιέρας - από την Ιρλανδία - οι ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του οικείου Πανευρωπαϊκού, έχουν μειωθεί σημαντικά. Ομως ο Στέλιος Αποσπόρης, επισήμανε: «Θα παίξουμε σαν να πρόκειται για το πιο σημαντικό παιχνίδι μας. Θέλουμε τη νίκη και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να την κατακτήσουμε. Φυσικά, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λίγες και τα πάντα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα της Ιρλανδίας με το Βέλγιο».
ΠΑΟ
Ανοχή τέλος...

Η ανοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη και η «τυφλή» εμπιστοσύνη σε προπονητές φαίνεται πως εξαντλήθηκε πέρυσι με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας ενισχύσει στη μεταγραφική περίοδο την ομάδα του «τριφυλλιού» απαιτεί πλέον αποτελέσματα και δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει. Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας ο «Τζίγγερ» έστειλε σαφές μήνυμα στον Χανς Μπάκε πως φέτος δεν υπάρχει... υπομονή. Παράλληλα «έριξε το μπαλάκι» στον Σουηδό τεχνικό λέγοντας πως είναι δικό του θέμα να «δέσει» η ομάδα και να αξιοποιηθούν οι καλοί παίκτες που έχει στο ρόστερ της. «Κατ' αρχάς, παίζουμε ποδόσφαιρο. Ηταν ένα ατυχές γεγονός ότι χάσαμε κι αυτό δε θέλαμε σε καμιά περίπτωση να συμβεί. Αλλά ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τη νίκη. Να μην ξεχνάμε, όπως και να το κάνουμε, ότι είναι μια καινούρια ομάδα. Αποτελείται από αξιόλογους παίκτες και θέλει κάποιες αλλαγές. Βέβαια αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά θέμα προπονητή».

ΠΑΟΚ
Λύση Καμπάνη;

Η λύση (;) Καμπάνη φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ. Η πολυαναμενόμενη και προγραμματισμένη για προχτές συνάντηση του Γιάννη Γούμενου με τον Νίκο Βεζυρτζή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με υπαιτιότητα του πρώτου, ο οποίος επέλεξε να βρεθεί στην Αθήνα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ισχυρίστηκε ότι έχει επαφές για τη χορηγία της φανέλας, αλλά όλα δείχνουν ότι προχωράει τις συζητήσεις με τον Γιάννη Καμπάνη για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους, όσον αφορά την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Καμπάνης μίλησε στη «SportDay» και επιβεβαίωσε τις επαφές: «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον κ. Γούμενο για την αγορά του 25% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εχουμε προχωρήσει και υπάρχει από τη δική μου πλευρά μια ειλημμένη απόφαση, ώστε να καλύψω την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να αποκτήσω και το 45% και την επόμενη φορά που θα έρθω στη Θεσσαλονίκη, να είμαι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ