ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /28
ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΣΥΝ «αγκαλιά» με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • Σε Θέρμη, Θερμαϊκό, Χορτιάτη, Χαλάστρα, Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα και Ευκαρπία συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ
  • Στη Μενεμένη με «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ
  • Στις Συκεές και το Κορδελιό με τη ΝΔ. Στην κοινότητα Πευκών με «αντάρτη» της ΝΔ

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο το πώς εννοεί ο ΣΥΝ την αντιπαράθεσή του με το δικομματισμό και την αντιλαϊκή πολιτική. Οσο πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των υποψηφίων που στηρίζει, αποκαλύπτεται πως σε πολλούς δήμους ο ΣΥΝ προχωρά σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και σε πολλές περιπτώσεις με τη ΝΔ. Αλλωστε, και μέσα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης έχουν συνδιοικήσει (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ) και έχουν προωθήσει σειρά αντιλαϊκών μέτρων.

  • Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Β' Περιφέρειας και σε ορισμένους της Α'. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δήμους: Θέρμης, Θερμαϊκού, Χορτιάτη, Χαλάστρας, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, την Κοινότητα Ευκαρπίας.
  • Στη Μενεμένη στηρίζει το λεγόμενο «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ.
  • Με τη ΝΔ, ο ΣΥΝ συνεργάζεται στους Δήμους Συκεών και Κορδελιού, ενώ στην κοινότητα Πεύκων στηρίζει γαλάζιο «αντάρτη». Και όλα αυτά, επειδή δήθεν η μάχη των εκλογών έχει... αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική της τακτικής του ΣΥΝ είναι η περίπτωση του Δήμου Συκεών, όπου από κοινού συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΝ με πρώτο τον Γραμματέα της ΠΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού που στις προηγούμενες εκλογές στήριξε η ΝΔ.

Απέναντι σ' αυτό το αποπροσανατολιστικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του λαού με στόχο να αποκρυβούν οι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που από κοινού προώθησαν και στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, τοποθετείται η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Συκεών, με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Χατζηβασιλειάδη.

Με ανακοίνωσή της αποκαλύπτει στον εργαζόμενο λαό του δήμου πως από κοινού δήμαρχοι και νομάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίχτηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, σε αγαστή συνεργασία προωθούν την παραπέρα ενίσχυση του αντιλαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ. Γι' αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η συνεργασία τους και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

«Για μας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κάθε συνεργασία πρέπει να στηρίζεται στην οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα, στην εργατική τάξη, του λαϊκούς αγώνες. Εκεί θα δοκιμαστούν και οι διάφορες ομάδες και τα στελέχη των άλλων κομμάτων που διακηρύσσουν ότι θέλουν να προσφέρουν», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ Συκεών.

Και δεσμεύεται ότι οι εκλεγμένοι της «θα υπακούσουν στις ανάγκες του λαού και όχι στις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Με τον αγώνα τους θα συμβάλουν να αποσπάσουν κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων. Θα διεκδικούν θαρραλέα και ακούραστα, θα είναι σταθεροί σύμμαχοι των εργαζομένων. Θα συμβάλλουν στην απόκρουση χειρότερων μέτρων. Οσο περισσότεροι εκλεγούν, τόσο ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα θα δρουν για τα λαϊκά συμφέροντα».

ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
«Εργαζόμενοι χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά»

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης στην αγορά της πόλης

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης
Στους εργασιακούς χώρους, στα μαγαζιά και στις γειτονιές, συνεχίζονται με εντεινόμενους ρυθμούς οι εξορμήσεις κλιμακίων του ψηφοδελτίου «Θεσσαλονίκη Τώρα». Χθες το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης συζήτησε με τους εργαζόμενος του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Νωρίς το μεσημέρι κλιμάκιο του ψηφοδελτίου περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης, αποκαλύπτοντας στους δημότες τη φορομπηχτική πολιτική του δήμου και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, που έχουν επιβληθεί τόσο στα καταστήματα, όσο και στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

«Η αγορά της Θεσσαλονίκης - σχολίασε ο Αγ. Σαχίνης - παρά το ότι διανύουμε την περίοδο μετά τις εκπτώσεις και θα έλπιζε κανείς να είναι καλύτερα τα πράγματα, δεν είναι έτσι. Μπορούμε να πούμε ότι έχει σοβαρά προβλήματα και ισχύει αυτό που γνωρίζουμε όλοι: εργαζόμενοι χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά».

Κατά την προχθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης στην υπηρεσία του Ηλεκτρολογικού του δήμου, ο Αγ. Σαχίνης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως επίσης και για τα κριτήρια της ψήφου στις τοπικές εκλογές. Αναφέρθηκε στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης του δήμου, την προώθηση της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων με την καθιέρωσης της μερικής απασχόλησης, τα οχτάμηνα και τα τετράμηνα, που έχει καταντήσει μόνιμη πλέον πρακτική της γαλάζιας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου με το 70% των έργων να δίνονται στους εργολάβους. Ακόμα, καυτηρίασε τη συμφωνία των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ο Αγ. Σαχίνης υπογράμμισε ότι η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Ηλεκτρολογικό θα χειροτερέψει στα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
«ΟΧΙ» στην τσιμεντοποίηση

Η Ελπίδα Παντελάκη.
Η Ελπίδα Παντελάκη.
Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που ψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις Αγραπίδη και Φασούλα να προχωρήσουν σε μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να παραχωρήσουν τα 19.722 στρέμματα του πάρκου Δηλαβέρη, που είναι χαρακτηρισμένα εδώ και δεκαετίες ως κοινόχρηστοι χώροι, στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό για να κατασκευάσει κολυμβητήριο, κατήγγειλε χτες βράδυ η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση», στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, «ο χώρος πρέπει να μείνει ελεύθερος από κάθε τυχόν χαρακτηρισμό που φέρει σήμερα από το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ο οποίος δύναται να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της ανάπλασης...» και προσθέτει ότι «αποκλειστική χρήση και συνολική διαχείριση, ευθύνη και συντήρηση αναλαμβάνει ο ΟΣΦΠ». Η Ελπ. Παντελάκη κατήγγειλε ότι με την απόφαση ο ελεύθερος χώρος θα γίνει βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα τσιμεντοποιηθεί. Και κάλεσε τους κατοίκους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.

Η προκήρυξη της παράταξης που καλεί τους εργαζόμενους να ξοφλήσουν το λογαριασμό στην κάλπη
Η προκήρυξη της παράταξης που καλεί τους εργαζόμενους να ξοφλήσουν το λογαριασμό στην κάλπη
Ξοφλήστε το λογαριασμό στην κάλπη!

«Ο λογαριασμός πρέπει να εξοφληθεί με τη λήξη της προθεσμίας, 15 Οκτωβρίου 2006 στις δημοτικές εκλογές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εκπρόθεσμη εξόφλησή του δεν αναγνωρίζεται. Σ' αυτή την περίπτωση θα καταγγελθεί η "σύμβαση" και τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν ανάλογα. Η Επιχείρηση Δήμος Θεσσαλονίκης ΑΕ εφαρμόζει χρονιάτικη καταμέτρηση και αυξάνει τα δημοτικά τέλη και φόρους στο τριπλάσιο του επίσημου πληθωρισμού. Οταν πάτε στην κάλπη είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ».

Τα παραπάνω αναφέρει η προκήρυξη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη, καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης να ξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ στον οποίο προστίθενται και τα δεκάδες ευρώ των δημοτικών φόρων που συνεχώς ακολουθούν ανοδική πορεία. Πρωταθλητής της φορομπηχτικής πολιτικής η γαλάζια διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την τελευταία τετραετία τα τέλη αυξήθηκαν κατά 33,33% και στην 8ετία κατά 92,48%. Από 1,33 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που πλήρωνε ο κάτοικος του δήμου το 1998 σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 2,56 ευρώ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ