Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΣΥΝ «αγκαλιά» με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • Σε Θέρμη, Θερμαϊκό, Χορτιάτη, Χαλάστρα, Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα και Ευκαρπία συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ
  • Στη Μενεμένη με «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ
  • Στις Συκεές και το Κορδελιό με τη ΝΔ. Στην κοινότητα Πευκών με «αντάρτη» της ΝΔ

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο το πώς εννοεί ο ΣΥΝ την αντιπαράθεσή του με το δικομματισμό και την αντιλαϊκή πολιτική. Οσο πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των υποψηφίων που στηρίζει, αποκαλύπτεται πως σε πολλούς δήμους ο ΣΥΝ προχωρά σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και σε πολλές περιπτώσεις με τη ΝΔ. Αλλωστε, και μέσα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης έχουν συνδιοικήσει (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ) και έχουν προωθήσει σειρά αντιλαϊκών μέτρων.

  • Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Β' Περιφέρειας και σε ορισμένους της Α'. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δήμους: Θέρμης, Θερμαϊκού, Χορτιάτη, Χαλάστρας, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, την Κοινότητα Ευκαρπίας.
  • Στη Μενεμένη στηρίζει το λεγόμενο «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ.
  • Με τη ΝΔ, ο ΣΥΝ συνεργάζεται στους Δήμους Συκεών και Κορδελιού, ενώ στην κοινότητα Πεύκων στηρίζει γαλάζιο «αντάρτη». Και όλα αυτά, επειδή δήθεν η μάχη των εκλογών έχει... αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική της τακτικής του ΣΥΝ είναι η περίπτωση του Δήμου Συκεών, όπου από κοινού συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΝ με πρώτο τον Γραμματέα της ΠΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού που στις προηγούμενες εκλογές στήριξε η ΝΔ.

Απέναντι σ' αυτό το αποπροσανατολιστικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του λαού με στόχο να αποκρυβούν οι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που από κοινού προώθησαν και στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, τοποθετείται η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Συκεών, με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Χατζηβασιλειάδη.

Με ανακοίνωσή της αποκαλύπτει στον εργαζόμενο λαό του δήμου πως από κοινού δήμαρχοι και νομάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίχτηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, σε αγαστή συνεργασία προωθούν την παραπέρα ενίσχυση του αντιλαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ. Γι' αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η συνεργασία τους και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

«Για μας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κάθε συνεργασία πρέπει να στηρίζεται στην οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα, στην εργατική τάξη, του λαϊκούς αγώνες. Εκεί θα δοκιμαστούν και οι διάφορες ομάδες και τα στελέχη των άλλων κομμάτων που διακηρύσσουν ότι θέλουν να προσφέρουν», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ Συκεών.

Και δεσμεύεται ότι οι εκλεγμένοι της «θα υπακούσουν στις ανάγκες του λαού και όχι στις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Με τον αγώνα τους θα συμβάλουν να αποσπάσουν κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων. Θα διεκδικούν θαρραλέα και ακούραστα, θα είναι σταθεροί σύμμαχοι των εργαζομένων. Θα συμβάλλουν στην απόκρουση χειρότερων μέτρων. Οσο περισσότεροι εκλεγούν, τόσο ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα θα δρουν για τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ