ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Για όλα τα γούστα

Η τρίτη «στροφή» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, περιλάμβανε... λίγο απ' όλα. Αναμενόμενα αποτελέσματα, εκπλήξεις, γκρίνιες, αποβολές. Αλλοι χάρηκαν, άλλοι λυπήθηκαν. Απαντες όμως έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην «επόμενη μέρα». Οι... Ευρωπαίοι στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους, οι υπόλοιποι στην επόμενη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός, πέτυχε το σκοπό του εύκολα και γρήγορα. Τη νίκη (ουσιαστικά) την εξασφάλισε νωρίς και έτσι είχε την ευκαιρία να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός «καρδιοχτύπησε» για πολλή ώρα. Τελικά κατάφερε να κερδίσει την Ξάνθη που διαμαρτυρήθηκε (και με ανακοίνωση) για τον καταλογισμό του πέναλτι, στη - λίγο έξω από την περιοχή - ανατροπή του Σαλπιγγίδη. Η εικόνα των «τριφυλλοφόρων» ήταν ξανά προβληματική και η επικράτηση δεν έδιωξε τον προβληματισμό από τις τάξεις των φιλάθλων του. Στα ίδια και χειρότερα η ΑΕΚ. Τείνει να της γίνει συνήθεια η απώλεια ευκαιριών και βαθμών («πέταξε» άλλους δύο και στο Περιστέρι). Η αυριανή αναμέτρηση με τη Μίλαν, καλύπτει γκρίνιες και σκεπτικισμό, αλλά δεν απαντάει στα ερωτήματα.

Μεγάλη νίκη από τον ΟΦΗ, στο «Καυταντζόγλειο». Με... ρεσιτάλ ευστοχίας κέρδισε τον (ξανά) προβληματικό Ηρακλή, που ακόμα ψάχνει τον εαυτό του. Το «ζευγάρωμα» νικών επιτρέπει στον Ιωνικό να «γεύεται» τη 2η θέση. Ο Αρης ήταν καλύτερος, αλλά δεν κέρδισε το Αιγάλεω, κυρίως λόγω του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Τζενάμο. Νεύρα, αποβολές και βαθμούς, μοιράστηκαν στην Κέρκυρα, η ομώνυμη ομάδα με τη Λάρισα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αισιοδοξία για πρόκριση

Το ότι ο Ολυμπιακός στοχεύει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι και κάτι καινούριο. Απλώς χτες επισημοποιήθηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη. Ο Τροντ Σόλιντ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα του στον 4ο όμιλο (σήμερα κόντρα στη Βαλένθια, 21.45, «Supersport») στο «Καραϊσκάκη», επιβεβαίωσε ότι ο μεγάλος φετινός στόχος των νταμπλούχων Ελλάδας είναι η παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στην επόμενη φάση. Για το παιχνίδι με τις «νυχτερίδες», αλλά και γενικά για τον όμιλο ο Νορβηγός τεχνικός ανέφερε πως είναι «ανοιχτός» και για τις τέσσερις ομάδες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει πρώτος, όπως επίσης μπορεί να βγει και τέταρτος: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι όλοι οι παίκτες το περιμένουν. Ο όμιλός μας είναι ανοιχτός και όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν. Εχω πει στους παίκτες ότι μπορεί να νικήσουμε στον όμιλο, αλλά μπορεί και να έρθουμε τέταρτοι». Εν συνεχεία μίλησε αναλυτικά για το στόχο της ομάδας του: «Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι και ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα. Το σημαντικότερο είναι να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια. Παίζουμε με τη Βαλένθια, που σχεδόν πάντα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πάντα μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας».

Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2 - 0 (Κωνσταντίνου 7', Καστίγιο 29'), Ιωνικός - Καλαμαριά 1 - 0 (Ονουάτσι 29'), ΠΑΟ - Ξάνθη 1 - 0 (Παπαδόπουλος 82'), Κέρκυρα - Λάρισα 0 - 0, Ατρόμητος - ΑΕΚ 1 - 1 (Κούτσης 66' - Παουτάσο 86'), Ηρακλής - ΟΦΗ 2 - 3 (Ρίβας 48΄, Κατιαμπής 53' - Ρουμπάκης 1', Ντρούλης 18', Νουαφόρ 64'), Αιγάλεω - Αρης 1 - 1 (Αγρίτης 42' - Παπαδόπουλος 22'), Εργοτέλης - Πανιώνιος 2 - 1 (Γιάντσουκ 58', Κοιλιάρας 82' - Πλετς 92').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 7-1 9

2. Ιωνικός 4-1 7

3. ΠΑΟ 5-3 6

4. ΟΦΗ 6-5 4

5. Εργοτέλης 3-2 5

6. Λάρισα 3-2 5

7. Κέρκυρα 2-1 5

8. ΠΑΟΚ 3-3 4

9. Αιγάλεω 3-5 4

10. ΑΕΚ 2-2 3

11. Αρης 2-2 3

12. Ατρόμητος 4-5 2

13. Ξάνθη 1-3 1

14. Ηρακλής 3-6 1

15. Πανιώνιος 1-5 1

16. Καλαμαριά 1-4 0

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Καστίγιο 4 γκολ, Μιέτσελ, Σαλπιγγίδης 3 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αρης - Ιωνικός, ΠΑΟΚ - Εργοτέλης, Κέρκυρα - Ατρόμητος, Λάρισα - Αιγάλεω, Καλαμαριά - Ξάνθη, ΟΦΗ - Ολυμπιακός, Πανιώνιος - ΠΑΟ, ΑΕΚ - Ηρακλής.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Αστέρας Τρίπολης - Μεσσηνιακός 1-0, Βέροια - Καστοριά 2 - 2, ΠΑΣ Γιάννενα - Θρασύβουλος 2 - 0, Καλαμάτα - Εθνικός 1 - 1, Λεβαδειακός - Εθνικός Αστέρας 1 - 0, Σέρρες - Νίκη Βόλου 2 - 0, Πανθρακικός - Εθνικός Αστέρας 3 - 1, Προοδευτική - Καλλιθέα 0 - 0, Χαϊδάρι - Ηλυσιακός 0 - 2.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Αχαρναϊκός - Ηλιούπολη 1 - 1, Παναιτωλικός - Κορωπί 3 - 1, Ιεράπετρα - Θήβα 1 - 2, ΠΑΟ Βάρδας - Βύζας 0 - 0, Απόλλωνας - Ζάκυνθος 2 - 0, Παναχαϊκή - Θύελλα Π. 2 - 0, Ρόδος - Αιολικός 3 - 0, Αγ. Δημήτριος - Διαγόρας 1 - 3, Πανηλειακός - Ατσαλένιος 2 - 2.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕ Γιάννενα - Ενωση Θράκης 0 - 0, Ναυπακτιακός - Τρίκαλα 0 - 1, Πιερικός - Δόξα Δράμας 1 - 0, Ολυμπιακός Βόλου - Δόξα Γρατινής 1 - 0, Ανδρούτσος Γραβιάς - Αναγ. Αρτας 1 - 1, Αναγ. Καρδίτσας - Εθνικός Κατερίνης 1 - 1, Λαμία - Θερμαϊκός 0 - 4, Καβάλα - Πολύκαστρο 2 - 0.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ποδαρικό με ντέρμπι

Ποδαρικό με ντέρμπι θα κάνουν οι «αιώνιοι» στη νέα μπασκετική σεζόν. Η κλήρωση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό σε αγώνα που θα γίνει στις 27 Σεπτέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω της τιμωρίας των «ερυθρολεύκων», αλλά και αυτής των «πρασίνων» για τα αμαρτήματα των οπαδών τους στους μεταξύ των δύο ομάδων τελικούς της Α1 πέρυσι. Ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολύμπια Λάρισας-Μακεδονικός. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια των οπαδών του στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (αρχικά είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, αλλά η ποινή μειώθηκε μετά από την έφεση που έγινε). Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση, αυτά είναι: Ομάδα Α2-Πανιώνιος, Λάρισα-Αιγάλεω, Ολυμπιάδα Πατρών-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Αρης, Ομάδα Α2-Πανελλήνιος, Μαρούσι-Απόλλων Πατρών, Ολύμπια Λάρισας-Μακεδονικός.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Νίκη με... έξοδο

Πρόκειται για τον κορυφαίο - βάσει των αριθμών - πιλότο στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Τον κάτοχο επτά παγκόσμιων τίτλων και των ρεκόρ σχεδόν σε κάθε στατιστική κατηγορία του σπορ. Εναν άνθρωπο, το όνομα του οποίου είναι ταυτισμένο με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Γιατί ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι η σύγχρονη Φόρμουλα 1. Κι ακόμα και αν αποφάσισε να βγει από το κόκπιτ στο τέλος αυτής της σεζόν, η κορυφή τού ανήκει και θα του ανήκει για πάρα πολλά ακόμη χρόνια. Ισως και για πάντα. O Σούμι, νικητής στη Μόντσα την περασμένη Κυριακή, έφτασε σε απόσταση αναπνοής τον Αλόνσο, όμως μετά το τέλος του αγώνα ανακοίνωσε οριστικά την έξοδό του από το μηχανοκίνητο σπορ στο τέλος της σεζόν. Τη θέση του στη Φεράρι θα πάρει ο Κίμι Ραϊκόνεν, που ήταν δεύτερος στον συγκεκριμένο αγώνα.

ΣΤΙΒΟΣ
Τριπλή επιτυχία

Την πρώτη θέση στα 400 μέτρα με εμπόδια κατέκτησε ο Περικλής Ιακωβάκης, στη δεύτερη μέρα του World Athletics Final που γίνεται στη Στουτγκάρδη. Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε πρώτος με χρόνο 47.92, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα. Δεύτερος στην κούρσα τερμάτισε ο Νοτιοαφρικανός Βαν Ζιλ (48.08), ενώ τρίτος ήταν ο Αμερικανός Μπερσόν Τζάκσον με 48.24. Η Πηγή Δεβετζή παρέμεινε σταθερή στα μεγάλα άλματα και αυτό της έδωσε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν γυναικών. Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε άλμα στα 14,67, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, με την Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα να παίρνει την πρώτη θέση με 14.82μ. Τέλος, ο Λούης Τσάτουμας κατέλαβε στο μήκος την τρίτη θέση με επίδοση 8,29μ. (στο τρίτο του άλμα). Πρώτος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ιρβινγκ Σαλαντίνο με 8,41 μέτρα και δεύτερος ο Μοχάμεντ Σάλμαν Αλ Κουγαλίντι με 8,34μ.

ΑΕΚ
Ταξίδι ελπίδας

Με την ελπίδα να κάνει ό,τι δεν κάνει (ως τώρα) στο πρωτάθλημα και πως το όνειρο δε θα μετατραπεί σε εφιάλτη, βρίσκεται από χτες στην Ιταλία η ΑΕΚ. Αύριο αντιμετωπίζει τη Μίλαν, στην αυλαία των υποχρεώσεών τους, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γεωργέας (τιμωρημένος), Ουντέζε (τραυματίας, μάλλον δε γλιτώνει την αρθροσκόπηση). Κανονικά συμμετέχουν, αφού ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, οι Δέλλας, Λάκης. Ο Φερέρ ευελπιστεί, όπως είπε, «τα πράγματα να είναι καλύτερα από ό,τι στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων. Από την πλευρά μας χρειάζεται σιγουριά και εμπιστοσύνη στη μέγιστη δυνατότητα της ομάδας. Γνωρίζουμε πολύ καλά το αγωνιστικό επίπεδο της Μίλαν, αλλά και τις τεράστιες οικονομικές της δυνατότητες σε θέματα προϋπολογισμού, αλλά θα πρέπει να αποδείξει πως είναι καλύτερη και εντός αγωνιστικού χώρου».

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Να μην κρύψει η επιτυχία τα κενά»

Την Εθνική ομάδα μπάσκετ βράβευσε χτες το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας, για την επιτυχία της στο πρόσφατο «Μουντομπάσκετ». Ο Σπύρος Χαλβατζής, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος, παίρνοντας το λόγο δήλωσε:

«Να σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας. Επιβεβαιώθηκε ότι, σε μια εποχή που ο ατομισμός αποθεώνεται, η σκληρή δουλιά και η συλλογικότητα φέρνει αποτελέσματα. Αυτή η επιτυχία θα πιάσει τόπο εάν γίνει αφορμή να ενισχυθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Να μην κρύψει η επιτυχία τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό και ειδικότερα στο σχολικό αθλητισμό. Καιρός είναι να ενισχυθούν, να στηριχτούν οι ομοσπονδίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ