Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9578

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Φουντώνει το κίνημα για την απελευθέρωσή τους

Σημαντικές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, ανάμεσά τους οι Μίκης Θεοδωράκης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ενώνουν τη φωνή τους απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  3

Ελπίδα οι ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και αντεπίθεσης

Να εκδηλωθεί στη μάχη των τοπικών εκλογών αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού

Να φανεί η ελπίδα μέσα από την αλλαγή της κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου που υποφέρουν, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Που σημαίνει οργάνωση και πολιτικοποιημένη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες σε αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική, σημαίνει αλλαγή συσχετισμού δύναμης στα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, των άλλων κινημάτων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς εναντίον, πριν απ' όλα, των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Και πρέπει να εκδηλωθεί στη μάχη των τοπικών εκλογών, γιατί τότε δε θα μπορούν η ΝΔ να φέρνει με την ίδια ταχύτητα τα αντιλαϊκά μέτρα και το ΠΑΣΟΚ να παραπλανά το λαό ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πολιτική της ΝΔ. Η ελπίδα, η άλλη λύση, στις τοπικές εκλογές, είναι η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Συνεργασίας, της αντεπίθεσης, που συγκροτήθηκαν με τη συνεργασία του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, άλλων αγωνιστών, ώστε οι εκλεγμένοι στις νομαρχίες και στους δήμους να πολλαπλασιάζουν τη φωνή του κινήματος.


ΣΕΛ.  7   -   11

Ανοιξε πύλες η κόκκινη γιορτή της νιότης

Ανοιξε χτες τις πύλες της η μεγάλη γιορτή της νεολαίας και γέμισε νέους κι εργαζόμενους η Πανεπιστημιούπολη. Ηταν ένα αντάμωμα, που έστειλε μήνυμα ελπίδας για «ανυπόταχτη επιλογή», μήνυμα ανατροπής, και θα συνεχίζει να το στέλνει αυτό το μήνυμα σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Το Σάββατο, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.


ΣΕΛ.  15   -   17


32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ και στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ.


ΣΕΛ.  16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Κριτήριο ψήφου το μεροκάματο

Οι μισθοί, το ασφαλιστικό, οι συντάξεις πρέπει να αποτελέσουν βασικό κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα στις εκλογές. Οι εργάτες και με την ψήφο τους να δώσουν τέλος στην κοροϊδία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  18
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
«Αυξήσεις» απροκάλυπτης κοροϊδίας

Πρόκληση που πρέπει να ξεσηκώσει την οργή ανέργων και εργαζομένων χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις «αυξήσεις» - ψίχουλα που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση για το επίδομα ανεργίας.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ