ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Να παραμείνει στα χέρια αγωνιστών

Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση εξελίχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου συνεργασίας της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου την τελευταία τετραετία.

«Ο Δήμος του Αγίου Παύλου θα μείνει στα χέρια αγωνιστών, θα μείνει στα χέρια των απλών ανθρώπων της γειτονιάς. Δε θα παραδοθεί στους διαχειριστές των αντιλαϊκών πολιτικών. Δε θα γίνει ανώνυμη εταιρεία που θα πουλά υπηρεσίες. Θα παραμείνει κάστρο του αγώνα και της διεκδίκησης», τόνισε ο Μιχ. Μοσχονάς.

«Αρνηθήκαμε - συνέχισε - να ξαναπληρώσουν οι δημότες. Οταν η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο μας καλούσε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη 25%, εμείς επιλέξαμε να τα μειώσουμε. Οταν οι αντίπαλοί μας μιλάνε για ανταποδοτικότητα εμείς απαντάμε: αρκετά έχει πληρώσει η λαϊκή οικογένεια. Οταν οι αντίπαλοί μας κάνουν δημόσιες σχέσεις, εμείς χτυπάγαμε τις πόρτες των υπουργείων, απαιτώντας αυτά που μας ανήκουν. Οταν οι άλλοι δίνουν ανεύθυνες υποσχέσεις για μαζικούς διορισμούς, για τουριστική ανάπτυξη και άλλα πολλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, εμείς καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγ. Παύλου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης καθώς και ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας. Τη συγκέντρωση «άνοιξε», από την πλευρά της Επιτροπής Στήριξης του ψηφοδελτίου ο Απόστολος Βουραζανίδης, ο οποίος επισήμανε ότι χρειάζεται αγώνας πόρτα - πόρτα για να πετύχει η ΔΕΑΚ μια ακόμα μεγάλη νίκη στις προσεχείς εκλογές.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι 24 από τους 26 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΔΕΑΚ, που είναι οι εξής: ΓΡΗΓΟΡΙΑΣΟΥ Δήμητρα, ΙΤΣΚΟΣ Δημήτρης, ΚΑΛΑΜΑΤΑ Αναστασία, δημοτική σύμβουλος, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αγγελική, δημοτική σύμβουλος, ΚΟΥΦΑΚΗΣ Δημήτρης, ΛΑΓΟΣ Γιάννης, ΜΑΚΡΗ Γιάννα, δημοτική σύμβουλος, ΜΑΥΡΙΔΗΣ Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος, ΜΑΤΘΑΙΟΥ Θανάσης, ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Δόμνα, δημοτική σύμβουλος, ΝΤΟΛΜΑΤΖΗ Κατερίνα, ΠΑΠΑΓΙΩΤΑΣ Γιάννης, ΠΕΡΔΙΚΗΣ Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος, ΠΟΛΙΤΗΣ Βασίλης, ΠΟΛΙΤΗΣ Γιώργος, ΠΟΛΥΖΟΣ Παναγιώτης, ΡΟΔΑΣ Μάνος, ΣΑΡΡΗ Εμμανουέλα, ΣΒΑΡΝΑΣ Γιώργος, ΣΠΥΡΙΔΟΥ Λίτσα, ΣΤΑΘΗ Δήμητρα, δημοτική σύμβουλος, ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ - ΚΩΝΣΤΑ Φωτεινή, ΤΖΟΥΡΕΛΛΗΣ Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος, ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γιώργος.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι

Για την ανάγκη αλλά και το στόχο του συνδυασμού για αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ο Γιώργος Νταγκουνάκης υποψήφιος νομάρχης Χανίων με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πρώτων 37 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ, πριν από μερικές μέρες.

Ο Γ. Νταγκουνάκης μιλώντας για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, επισήμανε ότι ανταποκρίνεται στα όσα έχει διακηρύξει έως τώρα η ΝΑΣ ως δύναμη λαϊκής αντεπίθεσης, αγωνιστικής, ριζοσπαστικής συνεργασίας και προοπτικής, αφού πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δώσει αγώνες στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι: Αλεξανδράκη Αντωνία, υπάλληλος, Αναστασάκης Γιάννης, υπάλληλος ΔΕΥΑΧ, Αυγουστάκη Αθηνά, ξενοχ/λος στέλεχος του ΠΑΜΕ, Βενετάκης Μιχάλης, Επαγγελματίας, ΔΣ συνεταιρισμού Τυροκόμων, Βιδαλάκη Αργυρώ, Πολιτικός Μηχανικός, Βλαζάκης Γιώργος, Μηχανολόγος, Μηχανικός, Βουρλάκης Νίκος, επαγγελματίας, Πρόεδρος ΑΟ Δόξας Παχιανών, Γιαννουδάκη - Μαρινάκη Ειρήνη, επαγγελματίας, γραφικές τέχνες, Δημητρουλάκης Ρούσσος, εργαζόμενος ΟΤΑ, στέλεχος ΠΑΜΕ, Ζώης Σταύρος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, Ηλιάκης Λευτέρης, αντιστασιακός, Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Ηλιάκης Τηλέμαχος, Ηλεκτρονικός, Μηχανικός ΤΕΕ - υπάλληλος ΟΤΕ, Καβρουλάκης Βαγγέλης, αγρότης, μέλος γραμματείας ΠΑΣΥ, Καραγιαννάκη Θεανώ, ιδιωτική υπάλληλος, Κατάκη Κατερίνα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Κορναράκη - Παπακαστρισίου Σοφία, αγρότισσα, Κουκλάκης Παντελής, Πρόεδρος σωματείου οικοδόμων, γραμματεία ΠΑΜΕ, ΔΣ Εργατικού Κέντρου, Λεδάκη Κατερίνα, Πρόεδρος ΔΣ ιδιωτικών υπαλλήλων, ΔΣ Εργατικού Κέντρου Χανίων, Λιτσαρδάκης Ανδρέας, συνταξιούχος, Μανουσέλη Διαμάντω, συνταξιούχος, Μαράκης Βαρδής, αγρότης, μέλος ΔΣ Εν. Γεωργ. Συνεταιρισμών Σελίνου, Μαριδάκης Μάρκος, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, Μαρτσάκης Δημήτρης, αγρότης, μέλος Γραμματείας ΠΑΣΥ, Μηλογιαννάκη Αντωνία, Μέλος Συλλόγου Κρητών στιχουργών και μέλος Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, Μπολιουδάκης Πέτρος, υπάλληλος ΔΕΥΑΧ, μέλος γραμματείας ΠΑΜΕ, ΔΣ ΕΚΧ, Ορφανουδάκη Μαρία, ζωγράφος, Παντελάκης Στέλιος, αγρότης, μέλος ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Καινάς, Παπαδάκης Γιάννης, μουσικός, Παπαδάκη Ελένη, φιλόλογος, ΔΣ συλλόγου γυναικών, Παπασηφάκης Ηλίας, αγροτοκτηνοτρόφος, ΔΣ Κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Σκευάκης Λευτέρης, αγροτοσυνεταιριστής, μέλος γραμματείας ΠΑΣΥ, Τζουγκαράκη - Πανανάκη Πόπη, οικιακά, Τσουρουνάκη Ελευθερία, Προϊστ. Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κισσάμου, Τσουπάκης Σταύρος, συνταξιούχος ΟΑ, Φραγκιουδάκης Γιώργος, νοσηλευτής, γραμματέας ΔΣ εργαζομένων Γ. Νοσοκομείο Χανίων, ΔΣ ΑΔΕΔΥ, Γραμματέας Επ. Ειρήνης, Φυτουράκης Παναγιώτης, οικοδόμος - αγρότης, μέλος ΔΣ Αγρ. Συνεταιρισμού Φουρνέ, Φουντουλάκης Ευτύχης, εργαζόμενος ΔΕΥΑΧ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη

- Ο Γιώργος Μαυρίκος θα περιοδεύσει στην επιχείρηση «ALTEC», στις 12 το μεσημέρι.

- Ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στον ΟΑΕΔ Περιφερειακή Διοίκηση (Πειραιώς), στις 10 π.μ.

- Ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ και ο Μιχάλης Μοσχονάς, δήμαρχος Αγ. Παύλου, θα περιοδεύσουν στη λαϊκή αγορά του Αγ. Παύλου. Στη 1 μ.μ., ο Γ. Ζιώγας θα περιοδεύσει στο Χημείο του Κράτους.

- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, ο Δημήτρης Μουρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου και ο Νίκος Μπεάζογλου, υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση εργαζομένων της Ζώνης στο Μώλο της ΔΕΗ, στις 6 το πρωί.

- Ο Γ. Μανουσογιαννάκης θα περιοδεύσει στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ Πειραιά, στις 2 μ.μ. σε χώρους Οδηγών (ΣΕΜΠΟ) και στις 7 μ.μ. μαζί με τον Ν. Μπεάζογλου σε γειτονιές της Δραπετσώνας.

- Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα περιοδεύσει στις 7 π.μ., σε εκτελωνιστικά γραφεία στον Πειραιά και στις 9 π.μ. σε ναυτιλιακά γραφεία.

- Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στο Αίγιο και συγκεκριμένα: Στις 9 π.μ., σε σχολεία, στις 10 π.μ. στο ΤΕΙ και στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση. Στις 7 το βράδυ, θα περιοδεύσει στην Αιγείρα και στις 8 μ.μ. στη Λαμπινού.

- Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας με τη ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά», θα περιοδεύσει στο «Αχάια Κλάους», στις 11.30 το πρωί και στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αγυιά (καφενείο Κοκόση).

- Ο Κώστας Μαρκέτης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους Δήμου Μεταμόρφωσης, στις 6.30 π.μ.

- Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει σε καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας (Πλ. Κοραή & Πλ. Καραϊσκάκη), στις 10 π.μ.

- Οι Μπάμπης Βορτελίνος και Αποστόλης Βλασίδης, υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, θα περιοδεύσουν από τις 9 το πρωί, σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

- Ο Δημήτρης Μουρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου με τη ΔΑΣ, θα περιοδεύσει, στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ Αμφιάλης, στις 11 π.μ. στη λαϊκή του Περραιβού και στις 7 μ.μ. στον Αϊ Γιώργη.

Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών συνδυασμών

Πενήντα συνδικαλιστές του Πειραιά, που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και έχουν θέσει υποψηφιότητα με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και των Δημοτικών Κινήσεων του Πειραιά, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν από κοινού τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, καταψηφίζοντας τους αντιπροσώπους τους στη νομαρχία και τους δήμους.

Το γεγονός ότι 50 πρωτοπόροι συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων, που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχουν ψηθεί στο καμίνι των ταξικών αγώνων, πλαισιώνουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στη νομαρχία και τους δήμους, αποτελεί ένα επιπλέον κριτήριο για την ψήφο των εργαζομένων στις επερχόμενες εκλογές. Οπως και το γεγονός ότι ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης είναι επίσης συσπειρωμένος στις γραμμές του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της ναυτεργατικής ένωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

«Οι εργαζόμενοι - τονίζεται στο κάλεσμα - δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των πλουτοκρατών και ταυτόχρονα χτυπούν και κάνουν εμπόρευμα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων». Σημειώνουν τη ...«δράση» των «εκλεκτών» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ οι οποίοι ουδέποτε υποστήριξαν τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ υπονόμευσαν ανοιχτά τους αγώνες τους. «Ολοι εμείς οι συνδικαλιστές - συνεχίζουν - που είμαστε υποψήφιοι με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, σας λέμε ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική των υποψηφίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ υπάρχει μία επιλογή στις επερχόμενες εκλογές, να τους αποδυναμώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχύοντας τη ΝΑΣ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ