ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Για να ξαναλάμψει ο πολιτισμός στη Λάρισα!

Συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στη «Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα»

Στη «Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, λόγω του πρόσφατου θανάτου της Ειρήνης Κατσίγρα - γενικής γραμματέα της Πινακοθήκης και δημοτικού συμβούλου της παράταξης - πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας», στην οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Αγις Παπαστεργίου μίλησε για τον Πολιτισμό.

Ο ομιλητής σημείωσε ότι οι συνδυασμοί του Κ. Τζανακούλη και του Γ. Σάπκα, που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, προωθούν την αντίληψη ότι κάθε έργο για τον πολιτισμό πρέπει, οικονομικά, ν' αντιμετωπίζεται με την επιβολή αντίστοιχου δημοτικού τέλους, υιοθετώντας τους στόχους της κυρίαρχης πολιτιστικής πολιτικής, που προωθεί την υποκουλτούρα, την αποχαύνωση και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, τον ατομισμό και την κακογουστιά, τη θεοποίηση του κέρδους, την προβολή της ανταγωνιστικότητας και των νόμων της ζούγκλας.

Ο Αγις Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη η 12ετία των δημοτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επισήμανε ότι η «Δημοτική Συνεργασία» αγωνίζεται για να ξαναλάμψει ο πολιτισμός στη Λάρισα. Για κάποια από τα προβλήματα, σημείωσε:

  • Για το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, να κατασκευαστεί η μεγάλη αίθουσα στον ΟΥΗΛ, όπου θα στεγαστεί και να λειτουργήσει Καλλιτεχνική Επιτροπή.
  • Για το Δημοτικό Ωδείο, να μειωθούν τα ακριβά δίδακτρα και ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της συρρίκνωσης των μαθητών και της λειψής στελέχωσής του με καλλιτεχνικό και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου και την ΔΕΤΠΟΛ, εκτός των άλλων, να οριστεί αντιδήμαρχος Πολιτισμού που θα προεδρεύει και θα συντονίζει όλη την πολιτιστική δραστηριότητα.
  • Για τη «Δημοτική Πινακοθήκη» εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την πορεία της μετά και το θάνατο της Ειρήνης Κατσίγρα κι ανέφερε ότι θα φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνέχιση της εκπροσώπησης της οικογένειας του αείμνηστου Γεωργίου Κατσίγρα στο ΔΣ της Πινακοθήκης.
ΠΕΛΛΑ
Εξευτελιστικές τιμές στα ροδάκινα

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη Αλέκου Ουγγρίνου

Ο υποψήφιος νομάρχης Πέλλας Αλέκος Ουγγρίνος
Ο υποψήφιος νομάρχης Πέλλας Αλέκος Ουγγρίνος
Την απαράδεκτη συμφωνία για τις εξευτελιστικές τιμές των Συμπύρηνων Ροδάκινων, που δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών και συνεπώς η οικονομία του νομού να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, κατήγγειλε ο υποψήφιος νομάρχης Πέλλας Αλέκος Ουγγρίνος, κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της ΝΑΣ σε χωριά του Δήμου Μενηίδας της Πέλλας.

Ο υποψήφιος νομάρχης συναντήθηκε ακόμα με κτηνοτρόφους του Ν. Μυλοτόπου και έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης για τις προτεινόμενες μειωμένες τιμές πληρωμής του πρόβειου γάλακτος από τη νέα περίοδο από τη μεριά των γαλακτοβιομηχανιών (ΜΕΒΓΑΛ, ΚΟΛΙΟΣ, κ.ά.). Τόνισε την αναγκαιότητα του συντονισμού και της οργανωμένης αντίδρασης όλων των κτηνοτρόφων του ορεινού όγκου του Πάικου για την εκβιαστική τακτική των βιομηχανιών γάλακτος, το «ξέπλυμα» εισαγόμενου γάλακτος σαν ελληνικού με τις πλάτες ουσιαστικά της πολιτείας.

«Στα σημαντικά αυτά για τους αγρότες της Πέλλας ζητήματα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, αλλά να πρωτοστατεί στη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών της και της οικονομίας του νομού. Πρέπει να ξεφύγει από τον ανούσιο ρόλο του "διαχειριστή" των κεντρικών επιλογών και να πάρει πολιτική θέση», σημείωσε ο Αλέκος Ουγγρίνος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

-- Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, θα περιοδεύσει από τις 9 το πρωί, στην λαϊκή αγορά στην περιοχή Γκόριτσα, στον Ασπρόπυργο.

-- Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, θα περιοδεύσει από τις 10 το πρωί σε εμπορικά καταστήματα της πόλης και στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ζαβλάνι.

-- Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας, θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ. στο «Καρφούρ» και από τις 6.30 μ.μ., θα περιοδεύσει σε χωριά του Δήμου Ωλενίας.

-- Η «Θεσσαλονίκη Τώρα» με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Δρούτσα, Γιάννη Κοσμίδη, Αννα Παπαδοπούλου και τους υποψήφιους διαμερισματικούς συμβούλους του Α' δημοτικού διαμερίσματος, θα περιοδεύσουν από τις 11.30 π.μ., στην πλ. Ναυαρίνου και τα καταστήματα της Δημητρίου Γούναρη.

-- Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» καλεί σε συγκέντρωση στον κάτω πεζόδρομο (καφέ «Ανατολικό»), στις 11.30 π.μ. Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

-- Ο Σπύρος Χαλβατζής, θα περιοδεύσει στις κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα, στη 1 το μεσημέρι.

-- Η ΝΑΣ και ΔΑΣ Λευκάδας καλούν σε εκδήλωση - συζήτηση για τη νεολαία στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας.

-- Ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας, θα περιοδεύσει από τις 11.30 το πρωί σε καφετερίες της περιοχής.

-- Ο Κ. Πελετίδης, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αγυιά (καφενείο «Φίλια»), στις 11 το πρωί.

-- Ο Στ. Κεραμιδάς, θα περιοδεύσει από τις 8.30 το πρωί στην επαρχία Καλαβρύτων.

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
«Δεν πειθαρχούμε στις πολιτικές τους»

Να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ και να στηρίξουν δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές, κάλεσε τους εργαζόμενους της Γλυφάδας, η Παγώνα Μερίκου, υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας, στην παρουσίαση της Διακήρυξης της παράταξης και την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου της «Προοπτικής Δημοτικής Κίνησης Γλυφάδας» που έγινε πριν λίγες μέρες.

Ο Μανώλης Κοκκώνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος, τόνισε ότι η παράταξη χρόνια τώρα στάθηκε μπροστάρης στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μιλώντας εκ μέρους της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», η Βίκη Αράπη - Καραγιάννη, αναφερόμενη στην πανελλαδική συνεργασία του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, είπε ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης» σε όλες τις πολιτικές που θίγουν τους εργαζόμενους.

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής: Αναστασία ΑΚΤΥΠΗ, Δασκάλα, μέλος ΔΣ Εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Ιωάννης ΑΝΩΜΕΡΙΑΝΑΚΗΣ, οδηγός ΕΘΕΛ, Γιώργος ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, Διαφημιστής, γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μαρία ΑΣΠΡΟΥΛΗ - ΘΗΒΑΙΟΥ, ιδ. Υπάλληλος, Στάθης ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ιδ. Υπάλληλος, Αθανάσιος ΓΙΩΡΤΣΙΟΣ, Δημ. Υπάλληλος, Γιώργος ΔΑΒΡΗΣ, Οικοδόμος, Νίκος ΔΟΥΚΑΣ, Ελευθ. Επαγγελματίας, Μάρθα ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δημήτριος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Τεχνίτης Αργυροχρυσοχοΐας, Μυρσίνη ΘΕΟΦΑΝΟΓΙΑΝΝΗ, Φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών, Αργυρώ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, Πολ. Μηχανικός, Αναστασία ΚΑΚΑΛΗ, Υπάλληλος Μεσιτικού γραφείου, Χρήστος ΚΑΤΣΑΡΟΣ, Συνταξιούχος Δήμου Γλυφάδας, Δημήτριος ΚΑΤΣΙΚΑΣ, Σπουδαστής Ιατρικής, Δημήτριος ΚΕΧΡΗΣ, Καθηγητής Μουσικής - Συνθέτης, Εμμανουήλ ΚΟΚΚΩΝΗΣ, εργάτης, Δημ. Σύμβουλος, Αικατερίνη ΚΟΜΑΤΣΕΛΗ, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων, Σπύρος ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ, Δάσκαλος, Νικόλαος ΚΩΣΤΑΚΟΣ, Συνταξιούχος, Πρόεδρος Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης, Σοφία ΛΑΟΥΤΑΡΗ, Απόφοιτος ΑΣΟΕΕ - Βιοστατιστικός, Υπάλληλος Φαρμακευτικής Εταιρείας, Νικόλαος ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ, Ελ. Επαγγελματίας, Συνδικαλιστής, Αλέξανδρος ΜΙΧΑΣ, Δικηγόρος - Εργατολόγος, Ελένη ΜΠΑΓΙΑ, Τελειόφοιτη Ιατρικής, Χρήστος ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ, Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Φίλων και Απογόνων Εθν. Αντίστασης, Βασίλης ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Λογιστής, Απόστολος ΠΑΓΩΝΗΣ, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Γλυφάδας, Μιχάλης ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Συνταξιούχος Νοσοκομείου Βούλας, Στέλεχος Κινήματος Ειρήνης, Στέφανος ΡΕΝΙΩΤΗΣ, Αντιστασιακός, Συνταξιούχος, Κατερίνα ΡΟΥΣΟΥ, Καθηγήτρια Χορού, Πετρή ΣΑΛΠΕΑ, Ερμηνεύτρια Εντεχνου Λαϊκού τραγουδιού, Μόσχα ΣΕΪΤΗ, Εργάτρια, Κωνσταντίνος ΣΕΧΙΔΗΣ, Συνταξιούχος, Μαρία ΣΚΑΡΠΑΘΙΩΤΗ, Οικιακά, Γιώργος ΣΠΥΡΑΤΟΣ, Συνταξιούχος Λογιστής, Πρ. Συλλόγου Φίλων και Απογόνων Εθν. Αντίστασης, Θανάσης ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην Πρ. ΠΕΜΕΝ, Τασούλα ΤΣΙΟΓΚΑ, Συνταξιούχος Ιδ. Τομέα, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Συνταξιούχων στα ΚΑΠΗ, Διονύσης ΤΣΙΡΙΩΤΗΣ, Συνταξιούχος Οικοδόμος, Μανώλης ΦΑΝΔΡΙΔΗΣ, Εργάτης, πρώην Αντιδήμαρχος και Δημ. Σύμβουλος Γλυφάδας, Κωνσταντίνος ΧΑΡΙΣΗΣ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής συγχρονισμένης κολύμβησης, Φωτεινή ΧΑΤΖΗΕΥΓΕΝΙΑΔΗ, Φοιτήτρια, Θεοδόσης ΧΡΗΣΤΕΑΣ, Οικονομολόγος - Λογιστής Α' - Φοροτεχνικός.

ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, παρουσιάστηκε η διακήρυξη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης». Μιλώντας η υποψήφια δήμαρχος Ντίνα Μπαντή, σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι του δήμου πρέπει να αξιολογήσουν τους υποψήφιους και τα κόμματα που τους στηρίζουν, από τις θέσεις τους για τα λαϊκά προβλήματα, που βασανίζουν τους αγρότες, τους εργάτες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και, γενικότερα, κάθε λαϊκή οικογένεια κι επισήμανε ότι τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα απορρέουν από τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται και ο διαχωρισμός τους σε γενικά και τοπικά είναι τεχνητός κι αποπροσανατολιστικός.

Στις εκλογές - τόνισε στη συνέχεια - πρέπει να καταδικαστούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΝ, που «σερβίρει» σαν δήθεν ακομμάτιστους και αυτοδιοικητικούς «σωτήρες» αυτούς που συνωστίζονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επιζητώντας εναγωνίως το «χρίσμα». «Δε θέλουμε - υπογράμμισε - δημάρχους διαχειριστές, αλλά αγωνιστές που θα διεκδικούν χωρίς να καλύπτονται, ή να κωλύονται εξαιτίας κομματικών δεσμεύσεων. Θέλουμε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους να στέκονται απέναντι σε εκείνους που δημιουργούν τα προβλήματα, να οργανώνουν αγώνες, να διεκδικούν λύσεις, να καταξιώνονται με τη δράση τους μέσα στο λαό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ