Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Για να ξαναλάμψει ο πολιτισμός στη Λάρισα!

Συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στη «Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα»

Στη «Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, λόγω του πρόσφατου θανάτου της Ειρήνης Κατσίγρα - γενικής γραμματέα της Πινακοθήκης και δημοτικού συμβούλου της παράταξης - πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας», στην οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Αγις Παπαστεργίου μίλησε για τον Πολιτισμό.

Ο ομιλητής σημείωσε ότι οι συνδυασμοί του Κ. Τζανακούλη και του Γ. Σάπκα, που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, προωθούν την αντίληψη ότι κάθε έργο για τον πολιτισμό πρέπει, οικονομικά, ν' αντιμετωπίζεται με την επιβολή αντίστοιχου δημοτικού τέλους, υιοθετώντας τους στόχους της κυρίαρχης πολιτιστικής πολιτικής, που προωθεί την υποκουλτούρα, την αποχαύνωση και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, τον ατομισμό και την κακογουστιά, τη θεοποίηση του κέρδους, την προβολή της ανταγωνιστικότητας και των νόμων της ζούγκλας.

Ο Αγις Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη η 12ετία των δημοτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επισήμανε ότι η «Δημοτική Συνεργασία» αγωνίζεται για να ξαναλάμψει ο πολιτισμός στη Λάρισα. Για κάποια από τα προβλήματα, σημείωσε:

  • Για το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, να κατασκευαστεί η μεγάλη αίθουσα στον ΟΥΗΛ, όπου θα στεγαστεί και να λειτουργήσει Καλλιτεχνική Επιτροπή.
  • Για το Δημοτικό Ωδείο, να μειωθούν τα ακριβά δίδακτρα και ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της συρρίκνωσης των μαθητών και της λειψής στελέχωσής του με καλλιτεχνικό και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου και την ΔΕΤΠΟΛ, εκτός των άλλων, να οριστεί αντιδήμαρχος Πολιτισμού που θα προεδρεύει και θα συντονίζει όλη την πολιτιστική δραστηριότητα.
  • Για τη «Δημοτική Πινακοθήκη» εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την πορεία της μετά και το θάνατο της Ειρήνης Κατσίγρα κι ανέφερε ότι θα φέρει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνέχιση της εκπροσώπησης της οικογένειας του αείμνηστου Γεωργίου Κατσίγρα στο ΔΣ της Πινακοθήκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ