Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Πιέσεις για αύξηση των νοσηλίων

Τους 1.500 ασφαλισμένους του ΙΚΑ που νοσηλεύονται στις ψυχιατρικές κλινικές χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες τους ως μέσο πίεσης για τη διοχέτευση νέων κονδυλίων απ' το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της αύξησης των νοσηλίων που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ετσι, μετά από συνάντηση της Ενωσης Νευροψυχιατρικών Κλινικών Αθηνών και Περιχώρων με τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Κ. Στριγγάρη, οι κλινικάρχες με ανακοίνωση... ολοφύρονται γιατί είναι «δυσχερής πλέον η εξυπηρέτηση 1.500 ασφαλισμένων στο ΙΚΑ νοσηλευομένων στις ιδιωτικές νευροψυχιατρικές κλινικές της Αττικής». Ωστόσο, από αυτή τη «δυσχερή κατάσταση» - όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι άρρωστοι ζουν σε απίστευτες συνθήκες - οι κλινικάρχες αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο πεδίο που άφησαν οι κυβερνήσεις για την επιχειρηματική τους δράση, καθώς δεν ανέπτυξαν δημόσιες ψυχιατρικές δομές και υποδομές.

Οι κλινικάρχες ζητούν την κατεπείγουσα αναπροσαρμογή του ημερήσιου κοινού και κλειστού νοσηλίου εκβιάζοντας ότι μπορεί να διακοπεί η λειτουργία των ιδιωτικών νευροψυχιατρικών κλινικών στην Αττική. Προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται διατεθειμένο να συμβάλει το ΚΕΣΥ με γνωμοδότησή του κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Υγείας(!), όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των κλινικαρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ