Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τον Πάρι Λιόλιο στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο Γιάννουλης
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της αποσύρει την υποστήριξή της από την Δέσποινα Αράπκουλε
  • «Το Κόμμα μας δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι και στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική του, ούτε στις προσωπικές φιλοδοξίες της δημάρχου», τονίζεται στην ανακοίνωση

Τον Πάρι Λιόλιο, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ), στηρίζει το ΚΚΕ ως υποψήφιο δήμαρχο για το Δήμο Γιάννουλης στη Λάρισα. Με χτεσινή ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ κάνει γνωστό το παραπάνω και ταυτόχρονα αποσύρει τη στήριξή της στην Δέσποινα Αράπκουλε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές είχε στηρίξει στο Δήμο Γιάννουλης, την Δέσποινα Αράπκουλε. Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη στάση της σε μια σειρά ζητήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της θητείας της και κυρίως για τη στάση της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες, πρόθεσή μας ήταν να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και σε αυτές τις εκλογές, θέτοντάς της όμως ορισμένους πολιτικούς όρους.

1. Να ξεκαθαρίσει ότι δε διεκδικεί τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τη ΝΔ, ούτε μπορεί να έχουμε κανενός είδους συνεργασία με αυτά τα κόμματα, γιατί έχουν αντιλαϊκές πολιτικές, τις οποίες το ΚΚΕ αντιπαλεύει. Συνεργασία μαζί τους θα σήμαινε απεμπόληση των συμφερόντων του λαού για κάποιες θέσεις.

2. Οτι θα έχει συνεπή γραμμή πάλης ενάντια στις πολιτικές αυτών των κομμάτων στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Κι ότι αυτό θα εκφράζεται σε όλα τα ζητήματα (εκλογική διακήρυξη, σύνθεση του ψηφοδελτίου, ομιλίες κλπ).

Στη βάση αυτή συμφώνησε η Δ. Αράπκουλε και καταλήξαμε τον περασμένο Ιούλη να τη στηρίξουμε εκ νέου για υποψήφια δήμαρχο Γιάννουλης.

Δυστυχώς, η Δέσποινα Αράπκουλε αντί να τιμήσει τη συμφωνία της με το ΚΚΕ, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Οχι μόνο δεν άνοιξε μέτωπο στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δε βγήκε να πάρει αποστάσεις και να διαφοροποιηθεί από τα όσα της καταλόγιζε το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, αλλά άρχισε να προωθεί συστηματικά στο ψηφοδέλτιο ανθρώπους του, κατόπιν υπόγειας συμφωνίας που έκανε μαζί του. Συνολικά όλες οι ενέργειές της μετά την ανακοίνωση της στήριξής μας στο πρόσωπό της, αποσκοπούσαν στην εξασφάλιση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, με ειλικρινή πίστη και καλή διάθεση εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να πείσουμε την Δ. Αράπκουλε να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία. Ομως αυτό δεν έγινε κατορθωτό με αποκλειστικά δική της ευθύνη. Επέλεξε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι στον «αρραβώνα» της μ' αυτό, θα μπορούσε να προσκομίσει ως προίκα της και το ΚΚΕ.

Είναι καθαρό ότι το Κόμμα μας δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι και στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική του, ούτε στις προσωπικές φιλοδοξίες της δημάρχου.

Το ΚΚΕ επιδιώκει μόνιμα να κάνει συνεργασίες και διεκδικεί θέσεις σε όλα τα επίπεδα για να οργανώσει την πάλη του λαού ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και όχι για να πάρει θέσεις και αξιώματα και να διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να αποσύρει την υποστήριξή του από την Δ. Αράπκουλε και να συγκροτήσει ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Πάρι Λιόλιο, αντιπρόεδρο του ΕΚΝΛ, δείχνοντας έμπρακτα ότι αυτά που λέει τα εννοεί, ότι έχει σταθερές αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις και δεν ενδιαφέρεται απλά να πάρει κάποια αξιώματα για να διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Η Δ. Αράπκουλε επέλεξε το δρόμο της. Οι ψηφοφόροι του Κόμματος, όσο και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Γιάννουλης πρέπει να της γυρίσουν την πλάτη για αυτή την απαράδεκτη στάση της και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει το ΚΚΕ με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις, στο οποίο επιδιώκουμε να συσπειρωθούν όλοι όσοι αντιπαλεύουν με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τη λογική του συμβιβασμού που καλλιεργεί ο ΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ