ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Φωτογραφία» της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνέντευξη Τύπου του Αγάπιου Σαχίνη, υποψήφιου δημάρχου με την παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης
«Το εφαρμοζόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα δεν επιλύει οξυμένα προβλήματα του λαού, δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της πόλης. Είναι η φωτογραφία της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες. Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δρούτσας. Ο Αγ. Σαχίνης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και ότι πρέπει να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την πολιτική.

Εξήγησε ακόμα: «Κύριο χαρακτηριστικό του Τεχνικού Προγράμματος της σημερινής διοίκησης (ΝΔ) είναι έργα βιτρίνας, που ικανοποιούν τις εκλογικές ανάγκες της διοίκησης, κι όχι έργα που να εξυπηρετούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες». Αλλωστε, όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, «η πόλη εξακολουθεί να είναι απροστάτευτη από τις πλημμύρες, τα προβλήματα της ρύπανσης και του συγκοινωνιακού, ενώ για την υλοποίηση των έργων βιτρίνας οι δημότες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε ακόμα ότι το μεγαλύτερο μέρος υλοποίησης των έργων του δήμου εκχωρείται στους εργολάβους απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις δημοτικές υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το Πρόγραμμα του 2006, από το οποίο προβλέπεται να δοθούν έργα ύψους 24.101.816 ευρώ, δηλαδή το 72,99% του Τεχνικού Προγράμματος, σε εργολάβους και μόνο το 27,01% σε έργα αυτεπιστασίας.

Για την αναβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων επισήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» ότι το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας τούς στερεί τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε θεσμό συμμετοχής και ενεργοποίησης των δημοτών, και ταυτόχρονα να μετατραπούν σε αποφασιστικό παράγοντα αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΑΧΑΪΑΣ
«Η προβοκάτσια θα πέσει στο κενό»

Ο υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, Στάθης Κεραμιδάς
Ο υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, Στάθης Κεραμιδάς
Στην προβοκάτσια, σε βάρος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αχαΐας με επικεφαλής τον Στάθη Κεραμιδά, καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στα δίχτυα τα δικά του ή και των διάφορων πολιτικών αναχωμάτων που υπάρχουν, προκειμένου να μην ενισχυθεί η ΝΑΣ, μετά την απήχηση που έχει η δράση της στο λαό της περιοχής. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο καθώς πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ, η οποία το προηγούμενο διάστημα διέδιδε πως θα στήριζε τον Στάθη Κεραμιδά.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το ΠΑΣΟΚ έχει στήριγμα στις προβοκάτσιες τον ΣΥΝ και τους συνδυασμούς που αυτοαποκαλούνται "Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση" - μετά την αδυναμία του να πείσει πολιτικά τους ψηφοφόρους του, έχει βάλει τα παπαγαλάκια του να διαδίδουν πως "ο Κεραμιδάς είναι ΠΑΣΟΚ", είναι "αντικομμουνιστής", "δεν έχει καμιά δουλιά με το ΚΚΕ", αλλά και ότι τάχα "το ΚΚΕ έβαλε τον Ασπρούλια στην άκρη", ότι "το ΚΚΕ στηρίζει τον Πατούχα και τον Χατζηλάμπρου"».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι «στόχος της προβοκάτσιας είναι να εμποδιστεί η πολιτική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Θέλουν να εμποδίσουν τη λαϊκή αγωνιστική συσπείρωση και πολύ περισσότερο την προοπτική να εκφραστεί με την ενίσχυση της ΝΑΣ και της ΔΑΣ - "Πάτρα Μπροστά". Με φθηνά κόλπα προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στα όρια που θέλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να διοχετεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα διάφορα αναχώματα και στηρίγματά τους, στους συνδυασμούς του Ν. Τσούκαλη, Γ. Δημαρά, Χρ. Πατούχα και Β. Χατζηλάμπρου, Χρ. Ανυφαντή. Ξέρουν καλά ότι βασικό εμπόδιο στην πολιτική τους είναι το ΚΚΕ και η αγωνιστική συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ και άλλους αγωνιστές».

Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν τις προβοκάτσιες, να δώσουν απάντηση στα σχέδια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και να τους εγκαταλείψουν. Να "μαυρίσουν" τα στηρίγματά τους οποιοδήποτε όνομα κι αν έχουν. Οι προβοκάτσιες τους αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνες είναι για τα λαϊκά συμφέροντα. Οι θέσεις τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό».

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ

υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής με την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία»

-- Ποιοι είναι οι στόχοι της παράταξης σας;

-- Οι στόχοι μας είναι και γενικοί και ειδικοί, που βέβαια δε διαχωρίζονται με σινικά τείχη. Η γενική στόχευσή μας είναι να αναδείξουμε τη βαθύτερη πολιτική αιτία των γενικών και ειδικών προβλημάτων και τους αίτιους και συνυπεύθυνους γι' αυτά και να συμβάλουμε στη λαϊκή καταδίκη τους. Στην πόλη μας κυρίαρχο πρόβλημα έχει γίνει το κυκλοφοριακό, με τα χιλιάδες οχήματα που διοχετεύει η Αττική Οδός στην κύρια και μοναδική κεντρική οδική αρτηρία, στην οδό της Εθνικής Αντίστασης. Ανάλογης βαρύτητας είναι και το συγκοινωνιακό, η σχολική στέγη, οι παιδικοί σταθμοί, η δόμηση, το Σκοπευτήριο με την ύπαρξη σ' αυτόν τον ιερό χώρο της σκοπευτικής εταιρείας κλπ.

Είναι προβλήματα που έχουν σχέση με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ κατ' επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετατροπή των δήμων σε παραρτήματα του κεντρικού κράτους, και για χαράτσωμα των δημοτών για υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές που υποχρεούται το κράτος να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

-- Πώς κρίνετε τους άλλους συνδυασμούς;

-- Οι δημοτικοί συνδυασμοί των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, λειτουργώντας ως αντανάκλαση των πολιτικών τους φορέων, σιγοντάρουν τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και τις εξειδικεύουν, αποδεχόμενοι να γίνουν αντιλαϊκοί διαχειριστές, τοπικά στο δήμο. Ετσι, για παράδειγμα, η σημερινή δημοτική αρχή που ανήκει στο ΣΥΝ, πρωτοστάτησε στην ευέλικτη εργασία και γι' αυτό έχει το 25% των εργαζομένων στο Δήμο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή σε εργασιακή ομηρία. Δε διεκδίκησε, ως όφειλε, συχνή και αξιόπιστη δημόσια αστική συγκοινωνία από το κράτος, αλλά αγόρασε και έβαλε στην αστική γραμμή λεωφορεία, που το κόστος τους θα γίνει νέο σκληρό χαράτσωμα για το λαό της Καισαριανής. Εγινε έτσι και πιλότος της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών. Αυτές και άλλες αντίστοιχες επιλογές τις ψήφισαν από κοινού στο δημοτικό συμβούλιο οι συνδυασμοί του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Νέος φορομπήχτης ο «υιοθετημένος» πλέον ... Μπουτάρης!

Στους υιοθετημένους από πολλούς και διάφορους ...οργανισμούς, που το παίζουν «ακομμάτιστοι» για να πλασάρουν αποτελεσματικότερα την αντιλαϊκή πολιτική τους, άσκησε σφοδρή κριτική ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη για «αξιοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του δήμου», ο Αγ. Σαχίνης αποκάλυψε: «Ποιοι τα λένε αυτά»; «Αυτοί που παρουσιάζονται ως "ακομμάτιστοι", αυτοί που υπόσχονται ότι θα σώσουν τη Θεσσαλονίκη. Ποιοι; Οι υιοθετημένοι από το συγκρότημα Λαμπράκη και όχι μόνο. Τελείωσαν τα χειροφιλήματα. Ο Γ. Μπουτάρης ζητάει από το δήμο να αναπτυχθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Νέος φορομπήχτης στον ορίζοντα. Ενας, ο κύριος Παπαγεωργόπουλος στον οποίο έχουμε απονείμει το χρυσό μετάλλιο του φορομπήχτη. Δεύτερος, ο κ. Μπουτάρης».

Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ είναι μια πόλη που μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο καθώς και άλλων αγωνιστών, καταγράφεται ιστορικά ως πόλη - σύμβολο αγώνα. Κοινωνικοοικονομικά κυρίαρχη θέση έχουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι. Τελευταία, τα μεγάλα συμφέροντα εποφθαλμιούν περιοχές του πρασίνου της πόλης καθώς και άλλες περιοχές που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», επιδιώκοντας να κατασκευάσουν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα που κριτήριο τους θα έχουν το κέρδος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος του λαού της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ