Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Φωτογραφία» της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνέντευξη Τύπου του Αγάπιου Σαχίνη, υποψήφιου δημάρχου με την παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης
«Το εφαρμοζόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα δεν επιλύει οξυμένα προβλήματα του λαού, δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της πόλης. Είναι η φωτογραφία της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες. Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δρούτσας. Ο Αγ. Σαχίνης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Και ότι πρέπει να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την πολιτική.

Εξήγησε ακόμα: «Κύριο χαρακτηριστικό του Τεχνικού Προγράμματος της σημερινής διοίκησης (ΝΔ) είναι έργα βιτρίνας, που ικανοποιούν τις εκλογικές ανάγκες της διοίκησης, κι όχι έργα που να εξυπηρετούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες». Αλλωστε, όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, «η πόλη εξακολουθεί να είναι απροστάτευτη από τις πλημμύρες, τα προβλήματα της ρύπανσης και του συγκοινωνιακού, ενώ για την υλοποίηση των έργων βιτρίνας οι δημότες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε ακόμα ότι το μεγαλύτερο μέρος υλοποίησης των έργων του δήμου εκχωρείται στους εργολάβους απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις δημοτικές υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το Πρόγραμμα του 2006, από το οποίο προβλέπεται να δοθούν έργα ύψους 24.101.816 ευρώ, δηλαδή το 72,99% του Τεχνικού Προγράμματος, σε εργολάβους και μόνο το 27,01% σε έργα αυτεπιστασίας.

Για την αναβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων επισήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» ότι το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας τούς στερεί τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε θεσμό συμμετοχής και ενεργοποίησης των δημοτών, και ταυτόχρονα να μετατραπούν σε αποφασιστικό παράγοντα αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ