Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Για όλα φταίει ο ... συντονισμός!

Μετά το στραπάτσο με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, η κυβέρνηση «ελπίζει» ότι όλοι «θα πάμε καλύτερα» στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων του χειμώνα... Την «ελπίδα» αυτή και με αυτά τα λόγια εξέφρασε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, με δηλώσεις του αμέσως μετά από σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, ενόψει του χειμώνα.

Η κυβέρνηση, προφανώς, δε θέλει καν να θυμάται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο - ούτε τόσο - η έλλειψη συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά η ίδια η πολιτική της, η οποία δε θεωρεί πρώτης προτεραιότητας έργα ούτε την προστασία των δασών ούτε την αντιπλημμυρική προστασία. Και οι ελλείψεις αυτές σε υποδομές φάνηκαν ανάγλυφα και κατά τη διάρκεια της προχτεσινής ολιγόωρης καταιγίδας στην Αττική, όπου δρόμοι πλημμύρισαν και έκλεισαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξάλλου, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας απλώς παρατήρησε τις δυσκολίες του συντονισμού, επειδή εμπλέκονται πολλά υπουργεία στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ