Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τη «χαρίζουν» στους ιδιώτες

Με τη λογική της ιδιωτικοποίησης μέσω των «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ) κινείται η κυβέρνηση και στο σοβαρό θέμα της φοιτητικής μέριμνας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος, απαντώντας χτες σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, παραδέχτηκε ότι η ανέγερση φοιτητικών εστιών και άλλες δραστηριότητες της φοιτητικής μέριμνας θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ, που κατά τον υφυπουργό αποτελούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο! Κατά τα άλλα περιέγραψε μια «μαγική εικόνα» που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη χτίζονται φοιτητικές εστίες, ενώ υποστήριξε ότι τα κονδύλια για τη μέριμνα αυξάνονται συνεχώς.

Στην παρέμβασή του ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται στη λογική της ιδιωτικοποίησης μέσω των ΣΔΙΤ. Στην ουσία, είπε, θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να πλουτίσουν διάφορες εταιρείες, οι οποίες θα διεκδικήσουν όχι μόνο την κατασκευή των διάφορων υποδομών αλλά θα μπουν και στις λειτουργίες της φοιτητικής μέριμνας, από τη στέγαση μέχρι και τη σίτιση. Ο βουλευτής τόνισε ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η αφόρητη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές στον τομέα της μέριμνας και να καθιερωθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ